Seriale

Łyknąłem wczoraj 2 odcinki i zapowiada się ciekawie, dla osób które za dzieciaka oglądały wrestling co piątek o 21 na TNT :antonio:

Oj tak, mega sentymentalna podróż. Cały dokument bardzo dobry. Gdy przestałem już oglądać WWF (WWE, pfff) to przestałem się orientować, co tam u McMahona słychać, a widzę, że działo się sporo ;)

O muszę to obejrzeć. Ale na TNT nie puszczalli WWF tylko WCW Monday Nitro. Za bajtla oglądałem, przyznaje że podobało mi się wtedy i grube potem były wrestlingowe rozwałki z bracikiem w pokoju hehe.

koniecznie Gomorrra jak ktoś jeszcze nie oglądał
Vataha kozacki polski serial, klimaty na granicy, mega wciągający
Incydent w Kettering, gruba rozkimina wjeżdża
Wojownik, na zapiskach Bruc'a Lee ,)
Jessica Jones : )
Złoto Gujany
Archiwum 81, mega wciągające widowiskowo, mroczne klimaty, dość nowy serial, 2022

tak na szybko, może nie jest to MOJE ŚCISŁE TOP ale ...

ambitne seriale, nie papka, koniecznie obejrzec

Warto? Zastanawiam się czy odpalić, bo wygląda że może mieć klimat z książek Kinga.
Pierwszy sezon jak najbardziej na plus. Później to wg mnie już trochę gorzej, twórcy zaczynają jeszcze bardziej mieszać, chyba sami będąc zaskoczeni sukcesem jakim okazał się być serial.

W ostatnim odcinku From, wszyscy zaczęli się ze sobą komunikować.

:benny:
tumblr_inline_o7p0xkj6301rz05k1_500.gif

Prosta Sprawa (2024) - wczoraj obejrzałem trzy epy zachęcony poniższym wpisem i naprawdę fajnie się to ogląda. Zapowiada się świetną polska produkcja, dla mnie zdecydowanie lepsza od niezłego Reachera z Prime.

"Mateusz Damięcki jako polski Reacher kontra gangusy w Jeleniej Górze. Ależ pozytywne zaskoczenie. Totalnie nie spodziewałem się, że to będzie aż takie dobre - niby "Furioza" to nie był najgorszy paździerz a całkiem oglądalne filmidło, ale "Prosta sprawa" od tych samych twórców stoi jakieś kilka półek wyżej. Realizacyjnie nie ma się absolutnie do niczego przyczepić, co jest o tyle zaskakujące, że dotychczasowe seriale oryginalne Canal+ w stylu "Żmijowiska" niekoniecznie dowoziły w tym aspekcie, ogólnie rzadko kiedy dowoziły w jakimkolwiek aspekcie - no nie były to najlepsze odcinkowe kawałki telewizji, jakie można było zobaczyć.

I o ile tutaj pierwszy odcinek też nie zapowiadał jakiegoś świetnego serialu a bardziej co najwyżej niezłe patrzydło, tak z każdym kolejnym odcinkiem jest coraz lepiej i wciąga to niesamowicie. Porównanie do "Reachera" nasuwa się samo (powieści Chmielarza nie czytałem, ale pewnie jakieś inspiracje twórczością Lee Childa można i tam odnotować) ale, i piszę to z pełną odpowiedzialnością, jest to od serialu amazon prime dużo lepsze.

Mateusz Damięcki jako bezimienny protagonista sprawdza się świetnie - ma odpowiednią prezencję, charyzmę i dobrze wygląda poobijany i umazany krwią - koleś jak najbardziej może stać się w krótkim czasie naszą rodzimą gwiazdą kina akcji. Ale najciekawsze postaci i występy to oczywiście gangusy, z Piotrem Adamczykiem w roli Kazika na czele - widać tutaj świadomą kontynuację postaci zagranej przez niego w "Hawkeye'u", choć tutaj już na pełnej - oczywiście znalazły się też małe nawiązania do roli Papieża. Objawienie dla mnie to z kolei Mateusz Kmiecik jako Czacha - z początku zwykły przyboczny łysy gangus, w trakcie trwania serialu staje się na spokojnie jedną z ciekawszych i lepiej napisanych postaci. Chłopaki z Czech też dają radę - ogólnie jest to wszystko zagrane super i nie ma się do czego przyczepić.

Sama historia choć schematyczna i typowo westernowa, to sprawdza się bardzo dobrze - ma odpowiednie tempo, jest nieźle rozpisana i co najważniejsze wciąga - łyka się te 6 odcinków bardzo szybko mając ochotę na więcej i drugi sezon chyba powstanie, bo ostania scena jak najbardziej kontynuację zapowiada. Co mogę więcej dodać - wszystkim fanom akcyjniaków mocno polecam, bo serial jest naprawdę bardzo dobry. Ogromne pozytywne zaskoczenie."

Obejrzałem S03E04 serialu "From"...

Jakiś czas temu mi mignął wywiad z twórcami, że oni w sumie to nie wiedzą jeszcze jak będzie wyglądała fabuła, bo oni to wymyślają na bieżąco. I to niestety widać.

Pierwszy sezon był świetny, drugi był ok a trzeci póki co wieje straszną nudą. Scenarzyści chyba w ogóle już nie pamiętają o wątkach z poprzednich sezonów i biorą się za kolejne, tylko po to żeby je również urwać, nie odpowiadając na nic.

Póki co wygląda mi na to, że po 3 sezonie serial nie zostanie przedłużony.

Obejrzałem S03E04 serialu "From"...

Jakiś czas temu mi mignął wywiad z twórcami, że oni w sumie to nie wiedzą jeszcze jak będzie wyglądała fabuła, bo oni to wymyślają na bieżąco. I to niestety widać.

Pierwszy sezon był świetny, drugi był ok a trzeci póki co wieje straszną nudą. Scenarzyści chyba w ogóle już nie pamiętają o wątkach z poprzednich sezonów i biorą się za kolejne, tylko po to żeby je również urwać, nie odpowiadając na nic.

Póki co wygląda mi na to, że po 3 sezonie serial nie zostanie przedłużony.

miałem podobnie, początek wręcz zjawiskowy... a potem

:siara:

Back