Powódź

W Kłodzku, gdy nadszedł dzisiaj moment kulminacyjny (niedziela 15.09, około godz.15:00) - stan wody w Nysie był wyższy niż w 97r o prawie półtora metra, to największy notowany wynik w historii. Jeśli ktoś zna Kłodzko - oglądając zdjęcie z drona będzie wiedział co się tam odpierdoliło. Zaznaczyłem na nim dwa miejsca (zółte kółko i "prostokąt"). Kółko to poniższy most:

2024_Most_%C5%BCelazny_w_K%C5%82odzku_%281%29.jpg

9b595d1501980.jpg

Wyżej "prostokątem" zaznaczyłem restaurację (nawet niezłe żarło, byłem tam w lutym), której zaznaczona część jest całkowicie pod wodą. To są jej okna które poniżej zaznaczyłem strzałką:

0f1a9966353f8.jpg

Restauracja Nota Bene / Willa Nad Rzeką, ul. Grottgera Artura, Kłodzko

Tutaj widok z wnętrza restauracji (woda już się podniosła, zdjęcie wrzucone 14.09 czyli w sobotę):
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

a niżej już niedziela około piętnastej ale to jeszcze nie kulminacja, bo ta jest na pierwszym zdjęciu (z drona), tutaj widać wejscve do restauracji (mały budyneczek po prawej), której większość znikła pod wodą:

Restauracja nazywa się Nota Bene, ich strona:

Polecam wątróbki z młodych kogutów:

Last edited:
Będą wprowadżac stan klęski żywiołowej. W ramach tego stanu dochodzi do pewnych ograniczeń swobód obywatelskich i poddanie się różnym obowiązkom w tym : szczepienia ochronne i obowiaźek poddania się kwarantannie. Zaczynacie łączyć kropki?
Najpierw zrobili ostre upały. Nie wiem czy chemitrialsem czy Harpem, bo nie wnikałem w ten temat dokładnie jak to działa ale wątek zalania większości Europy i części Polski nawet pojawia się w wątku przepowiedni(Ilhmaier albo Klimuszko). No i mamy deszczyk. W wiadomościach telewizyjnych coś mi przemkneło o jakiś schronach dla poszkodowanych na rok czasu, no bo to tak szybko sie nie skończy. Powódź w 97 właściwie trwała 2 tygodnie. A tutaj już dopierdzielają stany klęski żywiołowej.
Ja pierdole, wszystko ok z głową u was? :damjan:

Najpierw zrobili ostre upały. Nie wiem czy chemitrialsem czy Harpem, bo nie wnikałem w ten temat dokładnie jak to działa ale wątek zalania większości Europy i części Polski nawet pojawia się w wątku przepowiedni(Ilhmaier albo Klimuszko). No i mamy deszczyk. W wiadomościach telewizyjnych coś mi przemkneło o jakiś schronach dla poszkodowanych na rok czasu, no bo to tak szybko sie nie skończy. Powódź w 97 właściwie trwała 2 tygodnie. A tutaj już dopierdzielają stany klęski żywiołowej.
:beczka:
Czemu to zawsze jest oboz konfederacji?

Ja pierdole, wszystko ok z głową u was? :damjan:
Nie urodziłem się wczoraj.
W 97 przez miesiąc intensywnie padało nim nastała powódź. Tu 2-3 dni i dewastacja miast na takim poziomie że długo się będą z tego zbierać. Wysłali helikoptery z Czech by pomagać Wrocławiowi ze skutkami powodzi. Wody jeszcze we Wrocławiu nie ma, ale helikoptery już lecą ......kurwa tylko ślepy nie widzi co się odpierdala.....Wrocław z bardzo dużym prawdopodobieństwem będzie zalany mocniej niż w 97. Doskonale o tym wiedzą tylko nie mówią wprost, uspokajają by nie siać paniki

Masz rację. Zieloni i Lewica to oszołomy na poziomie konfederacji.
To dlaczego Tusk wziął taką szurię na listy KO a później do ministerstwa? Czy to świadczy o jego demencji starczej? A może liczy na to, że Grüne będą wpłacały pieniądze na partie (tak samo jak Soroz, polecam pośledzić jak dorobił się Śmiszek i Budka w jaki sposób) po tym jak PiS dojdzie do władzy i zabierze subwencje partyjną...
Minister jest zresztą tak samo głupi jak wiceministr. Parku Narodowego od terenu chronionego nie odróżnia...

6:15 byłem w biedronce i zostało może 5 butelek wody.

Auta zatankowałem, jedno już wywiozłem w bezpieczne miejsce. Jakieś podstawowe zakupy uzupełnione, tym bardziej, że nie było nas tydzień w domu teraz. Kilka zgrzewek wody źródlanej wjechało. Na pewno się nie zmarnuje.
Zlecenia przełożyłem i siedzę na miejscu żeby w razie czego szybko reagować. Moje dziewczyny spakowane walizki i w razie czego szybka ewakuacja. Ja raczej zostanę żeby mieć na wszystko oko. Tu się bardziej przydam.
Jeżeli do nas woda doleci to raczej powinno jej być „do kolan” niż do pierwszego piętra.
Nie ma co panikować, ale jakieś minimum warto ogarnąć, chociażby dla spokojnego sumienia.

Last edited:
To dlaczego Tusk wziął taką szurię na listy KO a później do ministerstwa? Czy to świadczy o jego demencji starczej? A może liczy na to, że Grüne będą wpłacały pieniądze na partie (tak samo jak Soroz, polecam pośledzić jak dorobił się Śmiszek i Budka w jaki sposób) po tym jak PiS dojdzie do władzy i zabierze subwencje partyjną...
Minister jest zresztą tak samo głupi jak wiceministr. Parku Narodowego od terenu chronionego nie odróżnia...

Tusk trzyma szurie za mordę, neutralizuje. Natomiast PiS zrobiło co szuria chciała.

Tutaj artykuł o tym jak minister z PiS przekazuje informację o zatrzymaniu budowy zbiorników, czyli tego co chciała babka z zielonych

Jest jeszcze jedna partia żyjąca w symbiozie z szuria:
20240916_103510.jpg

20240916_103740.jpg

Last edited:
:beczka:
Czemu to zawsze jest oboz konfederacji?
Konfa jak coś również należy do obozu żymiańskiego. Jej poglądy z grubsza mi odpowiadają, ale wiem że są zdolni do wykręcenia nam frajerom większej niespodzianki niż rudy burak i karakan razem wzięci. Proponuję obserwować niuanse a nie powtarzać oklepane slogany.

Tusk trzyma szurie za mordę, neutralizuje. Natomiast PiS zrobiło co szuria chciała.

Tutaj artykuł o tym jak minister z PiS przekazuje informację o zatrzymaniu budowy zbiorników, czyli tego co chciała babka z zielonych

Jest jeszcze jedna partia żyjąca w symbiozie z szuria:
View attachment 108604

View attachment 108605
Konfederaci=szury(teoretycy spiskowi)
to jeden z pustych sloganów, a teraz sam wstawiłeś na to dowód.
Co do zbiornika, to dochodzi tam problem niekoniecznie odpowiedniej rekompensaty za wywłaszczenie ludzi z terenów od tego zbiornika.

Nie urodziłem się wczoraj.
W 97 przez miesiąc intensywnie padało nim nastała powódź. Tu 2-3 dni i dewastacja miast na takim poziomie że długo się będą z tego zbierać. Wysłali helikoptery z Czech by pomagać Wrocławiowi ze skutkami powodzi. Wody jeszcze we Wrocławiu nie ma, ale helikoptery już lecą ......kurwa tylko ślepy nie widzi co się odpierdala.....Wrocław z bardzo dużym prawdopodobieństwem będzie zalany mocniej niż w 97. Doskonale o tym wiedzą tylko nie mówią wprost, uspokajają by nie siać paniki
Tak? A wiesz, że jest też takie coś jak powódź błyskawiczna?
Po drugie polecam sobie od czasu do czasu wejść na radar (polecam windy.com) i może wtedy byś zobaczył kiedy i gdzie utworzył się ten niż zamiast pisać takie brednie.
No tak, przeciez na świecie nigdy nie było żywiołów, zawsze była sielanka i raj. Zawsze bezwietrznie, spiew ptaków i słońce.
Ale widzę, że jesteś jednym z tych co do wszystkiego dorobi teorie spiskową. Słuchaj ostatnio Biedronka u mnie była otwarta do 23 gdzie zawsze jest do 22. Powiedz co tam mogło się wydarzyć? Czy to też może być związane ze szczepionkami itp?
Jaka teorie byś dorobił do tego?

Ale tam jest lipa na Nysie...
Na takie coś właśnie trzeba mieć przygotowane fundusze w Państwie. Sporo ludzi bez domu zostanie..

@respect
Trzymaj się tam i dawaj znak co jakis czas, powerbanki ładuj. Jak mozna cos zdalnie/zrzutkowo załatwić dawaj znać.

@Siwy25_1
Dasz info o tych kredytach? To dotyczy szkod indywidualnych nieubezpieczonych? Czy wojewodztwa maja "sie zadluzac zeby tamy z kredytu odbudowac"?

EDIT:
Ta wypowiedz Hołowni to ryje beret, władza się pyta dziennikarza "a co ty zrobiłeś by nie było powodzi". No ja pierdolę!

@respect
Trzymaj się tam i dawaj znak co jakis czas, powerbanki ładuj. Jak mozna cos zdalnie/zrzutkowo załatwić dawaj znać.

@Siwy25_1
Dasz info o tych kredytach? To dotyczy szkod indywidualnych nieubezpieczonych? Czy wojewodztwa maja "sie zadluzac zeby tamy z kredytu odbudowac"?

Wiadomo ruskie onuce. Przecież to jest plucie Polakom w pysk i to w takiej sytuacji.

Przypominam parę dni wcześniej jebany śmieć Sikorski mówił o oddani MIGów za psi chuj banderowcom.

To jest niepojęte.

Właśnie zapierdalam ładować worki piaskiem żeby umacniać wały. Jak były roztopy to uszkodziło wał w bliźniaczej wsi i przez 6 miesięcy „władze” nie dały rady tego naprawić. To jest wał na Widawie i fala główna nie przejdzie raczej przez Widawe ale grozi nam cofka po przejściu fali przez Odrę.

Back