Powódź

10 tysia na osobę doraźnej pomocy
Donek chyba nie bez powodu wbił w kurtce za 10 tysia by pokazać co powodzianie mogą sobie za to kupić

Polakowi nóż w plecy, a Ukraińcowi język w tyłek.

Dodatkowy koszt przedłużenia pomocy dla przebywających w Polsce obywateli Ukrainy do 30 września 2025 r. to ok. 11,3 miliarda zł, z czego w drugiej połowie 2024 r. niezbędne będzie zwiększenie Funduszu Pomocy o kwotę 3,9 miliarda zł, a w okresie styczeń-wrzesień 2025 o 7,36 miliarda zł — napisano w ocenie skutków regulacji do projektu ustawy przygotowanego przez MSWiA pod kierownictwem Marcina Kierwińskiego.

Nawet tutaj musicie te swoje polityczne wysrywy wrzucać? Macie dział polityka, a tutaj niech będzie info tylko o powodzi. Połowa postów nie na temat - jeden o tusku, drugi o ukraińcach, a trzeci o chemicznym tworzeniu chmur.
ZFwR_2.gif

Kurwy jebane bezczelne, juchta na pełnej piździe. W takich sytuacjach kryzysowych, odpierdalałbym łapy na miejscu ::clintdis::

View attachment 108654
Jebane patusy, zwęszyły okazję i poleciały alko wynosić. Z miejsca przekręcić kolana dla przykładu, żeby reszta wesołej gromady nie próbowała powielać tego pomysłu.

Trzymajcie się Panowie, mam nadzieję że ominie Was najgorsze i wszytko u Was i Waszych bliskich będzie dobrze.

To nie będzie spokojna noc, właśnie wojsko przyjechało na wały do Kamieńca, około 100 chłopa. Oficjalnie do pomocy tylko… gdzie kurwa byli przez cały dzień?

Ja kurwa nie wiem, zazwyczaj jestem ostatni w wierzenia w teorie spiskowe i śmieje się z tych co łatwo się na nie łapią ale teraz kiedy bezpośrednio mnie to dotyczy to… sam kurwa nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

IMG_3427.jpeg

To nie będzie spokojna noc, właśnie wojsko przyjechało na wały do Kamieńca, około 100 chłopa. Oficjalnie do pomocy tylko… gdzie kurwa byli przez cały dzień?

Ja kurwa nie wiem, zazwyczaj jestem ostatni w wierzenia w teorie spiskowe i śmieje się z tych co łatwo się na nie łapią ale teraz kiedy bezpośrednio mnie to dotyczy to… sam kurwa nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Myślisz że rozjebią te wały pod osłoną nocy?:boystop:

Zawsze jest tak, że ludzie protestują jak rząd chce coś zbudować na ich ziemi. Autostrady, elektrownie zbiorniki. To akurat nie ich wina, że w głęboko w chuju mają wyższe cele kiedy chce się ich wywalić z dorobku życia.
W państwie prawdziwie demokratycznym powinno się ich przekonać pieniędzmi (nawet dużo wyższymi niż rynkowa wartość nieruchomości), u nas jest wycena z klucza i albo się zgadzasz, albo możesz iść do sądu. Buldożery i tak wjeżdżają a Ty się możesz sądzić o ile masz za co.
Jeżeli by tak było, to by Kłodzko dzisiaj nie płakało z powodu powodzi, a i CPK by nie miało takiego oporu. W praktyce to tak nie jest, każdy przypadek inny.

Ludzie chcą projektów,ale najlepiej nie u siebie,bo maja dom z początków 20 wieku w opłakanym stanie i 3 kurki. Albo robimy skok, albo fuszerka i marudzenie na każdy rzad.

View attachment 108683
Od wczoraj wszędzie widzę takich awanturników jak na Twoim screenie, co na każdym kroku mówią, że wyjebią wały i każdy ma potwierdzone info.

I tak jedni piszą i mówią, że wyjebią w Łanach inni że w Kamieńcu, w Siechnicach czy w Chrząstawie.

Póki co wszędzie stany są niższe niż przewidywali, woda jeszcze do Oławy nie dopłynęła a Ci od wczoraj wszędzie saperów już widzą.

Od wczoraj wszędzie widzę takich awanturników jak na Twoim screenie, co na każdym kroku mówią, że wyjebią wały i każdy ma potwierdzone info.

I tak jedni piszą i mówią, że wyjebią w Łanach inni że w Kamieńcu, w Siechnicach czy w Chrząstawie.

Póki co wszędzie stany są niższe niż przewidywali, woda jeszcze do Oławy nie dopłynęła a Ci od wczoraj wszędzie saperów już widzą.
Po to chodzą, sprawdzają póki co gdzie można je wysadzić. Jak napłynie decyzją z magistratu , wtedy komunikat do mieszkańców o samoewakuacje i trach. Zaleją wioski by ratować Breslau.

Nie jest trochę tak, że się ludzie naoglądali serialu na netflixie o Wrocławiu 97 i każdy wie wszystko najlepiej o powodzi?

U mnie to raczej ludzie brali udział w akcji przeciwdziałania wysadzeniu wałów w 97, która później zekranizował Netflix i do teraz mają traumę
Ciężko mieć pretensje do ludzi dotkniętych/zagrożonych powodzią, że reagują emocjonalnie na to co się dzieje, ale patrząc na Twojego screena chłodnym okiem to wygląda to trochę jak te informacje od ciotki z ministerstwa, że Warszawę zamykają z powodu covida.

Ciężko mieć pretensje do ludzi dotkniętych/zagrożonych powodzią, że reagują emocjonalnie na to co się dzieje, ale patrząc na Twojego screena chłodnym okiem to wygląda to trochę jak te informacje od ciotki z ministerstwa, że Warszawę zamykają z powodu covida.
Masz rację, te grupy powinny służyć do informowania się a dla niektórych służą do siania plotek. Najgorsze jest to że aferę rozkręciła sołtyska, która powiedziała na na szybko zorganizowanym zebraniu miejskim, że wały będą wysadzać

Po to chodzą, sprawdzają póki co gdzie można je wysadzić. Jak napłynie decyzją z magistratu , wtedy komunikat do mieszkańców o samoewakuacje i trach. Zaleją wioski by ratować Breslau.
Ja nie mówię, że nie wyjebią. Wszystko jest możliwe, ale po prostu znam to małomiasteczkowe pierdolenie bo mieszkam tu i z podobnego misteczka pochodzę. Każdy wie wszystko najlepiej bo słyszał od Zbyszka a Zbyszka szwagierki brat jest woźnym w urzędzie wojewódzkim i co nieco słyszał.
Tak to póki co wygląda na miejscu.
To jest irytujące.
Z drugiej strony rozumiem te obawy, tak jak chłopaki wyżej pisali. Ci ludzie mają prawo być straumatyzowani po wydarzeniach z 97’.

Z ostatniej chwili: powiat kędzierzyńsko-kozielski nie jest zalany a już go wciągnęli na listę gdzie jest stan klęski żywiołowej. Nie wiedzą, co ? :) patrzcie na czyny, nie słowa

Back