D
Deleted member s15431
Guest
ja goraco polecam te, rower wlasnie crossowy. Jezdze dosyc duzo mam je od roku i zero kapcia a w poprzednich to tak nawet z dwa razy w miesiacu sie zdarzaly. Do tego po tym roku, praktycznie ledwo co widac zuzycie. Jezdze glownie po asfaltach/ sciezki rowerowe, twarde podloze ale zdarzaja sie tez i szutry. W jakis wiekszy teren to juz tak wiesz, niebardzo bo to takie semi-slicki. Opona dosyc lekka, szybka, niski opor toczenia. Po tym roku smigania na nich wiem jedno, innych nie chce! Bedzie pan zadowolony.!Jakiego producenta opony kupić do roweru crossowego, jeżeli najbardziej zależy mi na rozsądnym kompromisie między ceną a jakością? Jeżdże głównie po mieście i leśnych ścieżkach, nie robię jakoś strasznie dużo kilometrów w sezonie w związku z czym nie chciałbym wydawać nie wiadomo ile na oponę, ale jednocześnie, żeby kilka sezonów mi potrzymała przy robieniu tym maks. 1 tys. kilometrów na rok. Ostatnio chyba trochę przyżymianiłem i opona mi się "rozwarstwiła" w kilku miejscach przy obręczy po 2 czy 3 sezonach podczas gdy druga która jest w rowerze od nowości i cały czas się trzyma.
Troche drosze niz u kolegi wyzej ale oplaca sie i pewnie z perspektywy czasu, jak to czesto bywa okaza sie tansze bo wymieniac bedzie trzeba rzadziej zarowno opone jak i detki. Mam rozmiar 1.5, kolo 28 cali, tak BTW 2.0 do crossa to o ile nie jezdzimy w jakims grubszym terenie to na moje za szerokie ale wiadomo kto co lubi. Nie ma jakis twardych zasad.

Opona SCHWALBE Marathon Racer | CentrumRowerowe.pl
Opona turystyczna, na której możesz siÄ ÅcigaÄ na asfalcie â to wÅaÅnie SCHWALBE Marathon Racer.