Ja już dawno poszedłbym porzucać kurwami na ten jebany (nie)rząd gdyby te protesty były przynajmniej pozornie organizowane przez inicjatywe naprawdę obywatelską jak to było z ACTA. Niestety KOD to jest taka platforma dla nieudaczników z opozycji zeby wciągać ludzi do swojego elektoratu pod pretekstem walki o demokracje. Więc jakoś mi ciężko zdzierżyć iść ramie w ramie z ludźmi którzy trzymają transparenty RAZEM, LGBT, PO, Nowoczesnej itd.
Co do PiS to wg mnie rozpierdalają ten kraj w kazdym jego elemencie, w kazdej dziedzinie się cofamy:
-gospodarczo = zamiast prywatyzować to mamy nacjonalizację na nieznaną dotąd skale. Ciekawe jestem jak dokończą "reformę" OFE, podnoszenie podatków, rozdmuchane rozdawnictwo, obnizanie wieku emerytalnego, żadnych pozytywnych reform. I to nie bedzie tak, ze przyszla wladza się zmieni i w miesiąc wszystko wroci do normy. Oni wyjebali cały stół do góry nogami. Kto się teraz odważy na zabranie 500+ ? Prywatyzacja ? a po co jak teraz mamy jeszcze więcej stołków do obsadzenia
prawo - konstytucja to jest już śmietnik, sparaliżowany trybunał. Teraz moga sobie wprowadzic cokolwiek jak np zakazy dla dziennikarzy, czy zabieranie jakies grupie społecznej emerytur. Wiadomo, ze to nie jest zgodne z konstytucją ale co z tego. Nie jesteśmy już Państwem prawa, dołączamy do państw tzw wschodu.
polityka zagraniczna leży i kwiczy, wszyscy mają nas za oszołomów i idiotów.
Tak szkodliwych rządów jak PiSu to jeszcze nie było. I chuj mnie obchodzi co tamci robili wcześniej, to co te wieśniaki wyprawiają to się w głowie nie mieści.