Pogotowie informatyczne

Coś jest nie tak i nie wiem co(?). Inny pendrive na 100% bootowalny bo już go używałem. Zbootowałem najpierw przez program, nie działa, potem przez cmd też nie działa. Po ustawieniu w biosie, nadal ładuje się system.

Użyj tego programu jak jeszcze za pomocą niego nie tworzyłeś bootowalnego pendrive z Windowsem: Windows USB/DVD Download Tool. Jak możesz to pokaż screena z biosu. Tu prosty poradnik:

Zapomniałem napisać, że już zrobiłem...

Trafiłem na podobny filmik, kwestia była właśnie w przestawieniu tych ustawień w biosie. Dzięki :smile:

Kurde o co kaman? Nie moge zainstalowac Javy (Win7 64, aktualizacje wgrane)

QR9nXYs.png

Probowalem tez JavaRa ale to samo.

UPDATE: poszlo. uprawnienia w katalogach.

Czy da się na smartfonie(androida) tak zrobić żeby można było oglądać różne rzeczy które wymagają Adobe Flash Player? Np niektóre rzeczy z fight passa?

Np niektóre rzeczy z fight passa?
Zainstalować aplikację fightpass mobile :)
Odnosnoie Androida to około wersji 4.2 przestali wspierać flasha, później znowu zaczęli. U mnie na chrome w większości flash działa, na firefox gorzej. Mam 4.2.2

Piszę z prośbą o ratunek. Zacznijmy od początku. Montuję na kompie filmy z kamery. Jako, że wychodzą w dużym rozmiarze chciałem jakoś je zmniejszyć. Znajomy podpowiedział program Pazera. Pobrałem więc z neta darmową wersję. Oczywiście nie zdążyłem go użyć, bo wypakował mi na kompa w chuj wirusów i różnorakiego syfu. Pozbyłem się dużej ilości poprzez odinstalowywanie danych programów oraz wywalanie tego programem antywirusowym. Pozostał jednak jeden, który jest jak piszą w internetach programem typu adware czy jakoś tak. Nie wiem jak go usunąć i nie mogę znaleźć informacji konkretnych na ten temat. Powoduje on że na niektórych wyrazach pojawia mi się odnośnik jak go kliknę to przeskakuje na stronę inną gdzie jest info żebym podał numer tel żeby dalej działać. Powoduje to też jak odkryłem problemy z logowaniem się do typera i tylko do typera. Mam screena jak to wygląda. Pomóżcie mi to usunąć!

Attachments

• n.jpg
    n.jpg
    72.2 KB · Views: 27
albo adwcleaner, albo zobacz w dodatkach przeglądarki czy coś nie siedzi, albo z grubej rury: combofix

Przejechałem to adwcleanerem i nadal siedzi. Spróbuję jeszcze z ccleanerem. W dodatkach przeglądarki nie siedzi.

Piszę z prośbą o ratunek. Zacznijmy od początku. Montuję na kompie filmy z kamery. Jako, że wychodzą w dużym rozmiarze chciałem jakoś je zmniejszyć. Znajomy podpowiedział program Pazera. Pobrałem więc z neta darmową wersję. Oczywiście nie zdążyłem go użyć, bo wypakował mi na kompa w chuj wirusów i różnorakiego syfu. Pozbyłem się dużej ilości poprzez odinstalowywanie danych programów oraz wywalanie tego programem antywirusowym. Pozostał jednak jeden, który jest jak piszą w internetach programem typu adware czy jakoś tak. Nie wiem jak go usunąć i nie mogę znaleźć informacji konkretnych na ten temat. Powoduje on że na niektórych wyrazach pojawia mi się odnośnik jak go kliknę to przeskakuje na stronę inną gdzie jest info żebym podał numer tel żeby dalej działać. Powoduje to też jak odkryłem problemy z logowaniem się do typera i tylko do typera. Mam screena jak to wygląda. Pomóżcie mi to usunąć!

Nie wiem dlaczego akurat tylko Typer robi problemy z logowaniem, ale na Twoim miejscu bym sie nie logowal do banku online. Na przyszlosc, jesli nie jestes graczem, polecam MacBooka, mozna zapomniec o wirusach, raz na zawsze. Magia ;)

Ja nie mam wirusów na Thinkpadzie, też magia :)

Sam uzywalem Windowsa przez wiele lat i nigdy nie mialem wirusow. To jest kwestia tego jak "sie prowadzisz", ze tak powiem. Na MacBooki nie ma wirusow, dlatego ze na Maci nie oplaca sie ich pisac po prostu, duzo lepiej na Windows :)

No niby masz rację, ale mój Thinkpad kosztuje 750zł ;)

I to jest argument, ktory przemawia za Windowsem. Ja doplacilem do Maca, nie dla logo czy aluminiowej obudowy, dlatego bo jest na jadrze Unixa. Oprogramowanie, ktore nie jest dostepne lub skomplikowane do instalacji na Windowsie. Terminal, ktory jest przyjazny w uzytkowaniu. Po prostu latwiej byc web developerem na Macu w dzisiejszych czasach.

Przejść na zakładkę "uruchamianie" i zobaczyć co tam jest zaptaszkowane (czyli uruchamia się ze startem systemu) Jeśli coś podejrzanego to wyłączyć.

I tego Ci życze :)
Ok wyłączyłem (sory za upierdliwość) ale to wystarczy? Czy syf będzie dalej jakoś tam pracował?

Czy syf będzie dalej jakoś tam pracował?
Jeśli znalazłeś tam coś podejrzanego i wyłączyłeś i po resecie systemu już się to nie pojawia to znaczy że trafiłeś na właściwy proces. Jeśli tak było to dalej masz to na dysku, ale nie uruchamia się ze startem systemu. Masz tam ścieżki dostępu do plików więc łatwo to coś znaleźć- o ile to było to.

Dobra koty jest sprawa.Śmigam aktualnie na lenovo G585 i rozglądam się za jakimś nowym wydajniejszym laptopem.Pierwsze co wpadło mi jakiś czas temu w oko to http://allegro.pl/show_item.php?item=4837502490&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e troche sie podjarałem bo duże liczby ma w środku ale przeczytałem opinii na necie i jednak nie jest taki super na jakiego wygląda.Doradzi ktoś coś lepszego,dobrego w tych pieniądzach ? Chce odczuć różnice,od święta pyknąć w jakąś gre nie najnowszą typu wyścigi,strategia czy jakaś strzelanka.Chce żeby był w miare wydajny i nie mulący.Stówa więcej mnie nie zbawi jakby co.Z góry dzięki!

Poleci ktoś podstawkę chłodzącą do lapka? Albo doradzi na co zwrócić uwagę?

Ja mam taka: Zalman ZM-NC2500, jak bedziesz gral w gry to nie pomoze, w innym przypadku: jest ok.

zalman-ultra-quiet-notebook-cooler---usb-hub-dual-fan-up-to-17-25-hdd-supported.jpg

Back