Pogotowie informatyczne

Nie wiem czy Cię zrozumiałem. Zanim napisałem na cohones wyczytałem, że problem z windows update rozwiązuje pobranie ze strony MS 'Windows6.1-KB3172605-x64'. Pobrałem, jest to plik z rozszerzeniem '.msu', uruchamiany przez: 'Autonomiczny Instalator rozszerzenia Windows Update'.

Po uruchomieniu zaczyna się 'wyszukiwanie aktualizacji na tym komputerze' co trwa w nieskończoność (czyli nie działa).
Czyli ręcznie też lipa. Z pliku to ona się powinna zacząć sama instalować właśnie przy użyciu modułu, a nie jej szukać.

Sprawdź to jednak: "Możesz sobie też uruchomić polecenie sfc / scannow przy włączonym w trybie administratora wierszu poleceń."

I chyba ostatnia próba to: https://support.microsoft.com/pl-pl...he-windows-update-agent-to-the-latest-version
Tylko dokładnie czytaj co tam jest napisane, a mianowicie włącznie z wyłączeniem i włączeniem usługi ponownie.

Zapytam jeszcze, czy wcześniej działały aktualizacje i czy czasem antywirus lub program do witaminkowania Windowsa(o ile zostało zrobione) nie zablokował łączenia z serwerami aktualizacji od M$?

Zapytam jeszcze, czy wcześniej działały aktualizacje i czy czasem antywirus lub program do witaminkowania Windowsa(o ile zostało zrobione) nie zablokował łączenia z serwerami aktualizacji od M$?

Attachments

• reere.JPG
    reere.JPG
    33.9 KB · Views: 6
Instalowany niedawno? Jak datowana była wersja instalacyjna?

Daj screeny z wiersza poleceń uruchomionego w trybie administratora z komendami
1) wmic qfe
2) sfc / scannow

Nie pamiętam kiedy instalowany ale już dość dawno temu

Attachments

• rere.JPG
    rere.JPG
    28 KB · Views: 8
  • 1.JPG
    1.JPG
    201.3 KB · Views: 7
  • 2.JPG
    2.JPG
    192.8 KB · Views: 8
  • 3.JPG
    3.JPG
    138 KB · Views: 8
Teraz zauważyłem, że pojawiło się coś takiego we wpisach o systemie:
No i bardzo dobrze. Próbuj instalować jakieś aktualizacje ręcznie np. jakieś małe poprawki, numery potrzebnych znajdziesz pewnie w WSUS. Ale tylko wyszukaj tam, a sam pobierz numer wklepując w tę stronę: https://www.catalog.update.microsoft.com/home.aspx Nie chodzi tu o grube fixy, pakiety tylko jakieś zabezpieczenia itp.

Przed tą aktualizacją Stosu z wczoraj ostatnia była instalowana pod koniec kwietnia, a tak to tylko SP1 2015, ale to pewnie system miał wgrane wcześniej z płyty.

Sposób, który podałem wyżej dalej aktualny.

No i bardzo dobrze. Próbuj instalować jakieś aktualizacje ręcznie np. jakieś małe poprawki, numery potrzebnych znajdziesz pewnie w WSUS. Ale tylko wyszukaj tam, a sam pobierz numer wklepując w tę stronę: https://www.catalog.update.microsoft.com/home.aspx Nie chodzi tu o grube fixy, pakiety tylko jakieś zabezpieczenia itp.

Przed tą aktualizacją Stosu z wczoraj ostatnia była instalowana pod koniec kwietnia, a tak to tylko SP1 2015, ale to pewnie system miał wgrane wcześniej z płyty.

Sposób, który podałem wyżej dalej aktualny.
Wczorajsza aktualizacja zainstalowała mi się pewnie przez WSUS offline Update.

Jak odnaleźć w tym wusa numery potrzebnych aktualizacji?

Wczorajsza aktualizacja zainstalowała mi się pewnie przez WSUS offline Update.

Jak odnaleźć w tym wusa numery potrzebnych aktualizacji?
No nie bardzo, bo ten program nie instaluje aktualizacji sam bez ingerencji użytkownika. Pobrane aktualizacje, które oczekują do zainstalowania(umieszczenia na płycie itp) są w folderze "clients" lub jeśli tak zostało określone w folderze "iso".

Tak to wygląda

Jak się zainstalowała aktualizacja stosu jakimś sposobem to po prostu powinno ruszyć dalej z kolejnymi aktualizacjami.

No nie bardzo, bo ten program nie instaluje aktualizacji sam bez ingerencji użytkownika. Pobrane aktualizacje, które oczekują do zainstalowania(umieszczenia na płycie itp) są w folderze "clients" lub jeśli tak zostało określone w folderze "iso".

Tak to wygląda

Jak się zainstalowała aktualizacja stosu jakimś sposobem to po prostu powinno ruszyć dalej z kolejnymi aktualizacjami.

Źle sformułowałem wypowiedź: pewnie gdy użyłem WSUS on mi zainstalował tą aktualizację. Tak jak wczoraj wspomniałem, używałem go ale on mi zawisł na ponad godzinę po zainstalowaniu jednego pakietu i zamulił na drugim.

Źle sformułowałem wypowiedź: pewnie gdy użyłem WSUS on mi zainstalował tą aktualizację. Tak jak wczoraj wspomniałem, używałem go ale on mi zawisł na ponad godzinę po zainstalowaniu jednego pakietu i zamulił na drugim.
Sprawdź czy jest coś w tych folderach. Najwyżej zaznacz tylko podstawowe opcje(jeszcze są jedne w folderze clients, gośc chyba też pokazuje) i próbuj instalować.

Sprawdź czy jest coś w tych folderach. Najwyżej zaznacz tylko podstawowe opcje(jeszcze są jedne w folderze clients, gośc chyba też pokazuje) i próbuj instalować.
Aktualizacje sie pobrały, są w folderze client,jednak jak wspomniałem WSUS zawiesza się przy instalacji może 2 'paczki'

Dobra, chyba zadziała.

Zostawię na noc i niech się instalują.

Dzięki.
Wszystkie pewnie się nie zainstalują, ale może coś pójdzie. Już jest nie tak źle, bo system je znalazł(być może w folderze clients) i może nie będzie próbował ich pobierać od nowa. Jak cokolwiek pójdzie i gdzieś dalej wyprowadzi niż VII 2016 to i tak będzie nieźle, bo aktualnie jesteś na etapie poprawki zbiorczej właśnie datowaną na lipiec 2016.

Szukam nowego monitora, dobrze by było, gdyby miał 144hz, rozmiar 24 cale wzwyż, cena do 1200.
Znacie coś godnego polecenia? Z rankingów widzę, że faworytem jest Benq Zowie.

Szukam nowego monitora, dobrze by było, gdyby miał 144hz, rozmiar 24 cale wzwyż, cena do 1200.
Znacie coś godnego polecenia? Z rankingów widzę, że faworytem jest Benq Zowie.
Do jakich gier ten monitor? Jakie masz bebechy w kompie?

Do jakich gier ten monitor? Jakie masz bebechy w kompie?
i5 7500, 16gb ram, gtx1060 6gb
Zgłębiłem trochę temat, i nie wiem, czy jest sens przeskakiwać na 144hz, bo ciężko będzie osiągnąć taką liczbę fps z moimi podzespołami.

@lugasek
Podjechałem do sklepu obejrzeć na żywo iiyama g-master 2530hsu (https://www.morele.net/monitor-iiyama-g-master-black-hawk-g2530hsu-977447/) i... kupiłem.

Miałem wcześniej benq 2420hdbl i różnica jest ogromna. Te 15 Hz więcej robi sporą różnicę, i czuć to zarówno przy klikaniu w windowsie, jak i w grach.
No i parę stówek zostało w kieszeni :Duke3d:
Czyli tradycyjny pytacz:). Masz w ogóle te 75hz na karcie nvidi? Bo może być czasem, że dziala tylko z amd

Back