kozim
Jungle Fight Lightweight
Tylko powietrze i zmywacz do paznokci przy usuwaniu starej pasty. Dość mocno przedmuchałem więc raczej żadnego kurzu nie powinno być.a czy użyłeś bardziej bezpośrednich form wycierania, czy skończyło się na powietrzu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tylko powietrze i zmywacz do paznokci przy usuwaniu starej pasty. Dość mocno przedmuchałem więc raczej żadnego kurzu nie powinno być.a czy użyłeś bardziej bezpośrednich form wycierania, czy skończyło się na powietrzu?
Wentylator tylko przedmuchałem, więc spróbuje raz jeszcze tym razem z rozkręcaniem.a rozkręciłeś wentylator i powyciągałeś proch, który się gromadzi pomiędzy skrzydelkami. Jego jest ciężko wydmuchać.
Wylatuje dość gorące a jak położe na kolanach, to lewa strona tak grzeje, że można nogę poparzyć. Co jest dziwne bo jak rozkręciłem, to zobaczyłem że tam gdzie jest układ chłodzenia i heat pipe jest jeszcze miedziana blaszka na obudowie, która chyba powina działać na zasadzie jakiejś bariery dodatkowej. Także coś musi być na rzeczy bo zakładam że laptop może być gorący od spodu ale nie tak, że nie można go na kolanach utrzymać przez dłuższy czas :)@kozim jesli prawidlowo wyczysciles uklad chlodzenia i nadal sie resetuje z powodu temperatur to mozliwe ze heatpipe (ta miedziana rurka) sie rozszczelnil. Czy przy wylocie powietrza czuc cieple czy zimne powietrze?
Jakim cudem wymieniłes pastę nie wyjmując wentylatora?Wentylator tylko przedmuchałem, więc spróbuje raz jeszcze tym razem z rozkręcaniem.
ja go zrozumialem ze zdjal wentylator ale go nie rozkrecal na czesciJakim cudem wymieniłes pastę nie wyjmując wentylatora?
Dokładnie tak. Zdemontowałem wentylator i przedmuchałem powietrzem ale nie rozkręcałem go na drobne.ja go zrozumialem ze zdjal wentylator ale go nie rozkrecal na czesci
Nieee. Tylko się grzeje. Pasta którą smarowałem w jakimś rankingu jest określona jako średnio wydajna. Czy jakbym wybrał nr 1 z tej listy, jakiś tam super środek dla overclokerów to myślicie, że poprawiłoby chłodzenie? Nie wiem na ile może mieć to wpływ.Ah w ten sposób, bo myślałem, że tylko powietrzem sprężonym dmuchnąłeś przez wyloty powietrza. Rozkręcać wentylatora nie potrzeba, chyba że hałasuje i trzeba nasmarować.
nie wydaje mi się aby lepsza pasta mogła dużo pomóc.Nieee. Tylko się grzeje. Pasta którą smarowałem w jakimś rankingu jest określona jako średnio wydajna. Czy jakbym wybrał nr 1 z tej listy, jakiś tam super środek dla overclokerów to myślicie, że poprawiłoby chłodzenie? Nie wiem na ile może mieć to wpływ.
Jeśli już rozkręcać laptop to warto także i wentylator rozkręcić, to raptem dwie śrubki, i nasmarować go wcześniej przeczyszczając. Powietrze sprężone może tylko wydmuchać proch, jednak na łopatkach zostaje sporo przyklejonego prochu, który łatwo zbiera kolejne brudy, dlatego ja zawsze brałem jakieś patyczki do uszu i dokładnie wycierałem wszystko, na koniec smarując łożysko, żeby się lepiej kręciło.
Laptop pobiera powietrze wlotami najprawdopodobniej z dołu obok wylotów, które są ulokowane z boku. Po pierwsze przyłóż rękę tam, gdzie laptop pobiera powietrze i zobacz, czy jest zimne (przy wlocie). Następnie spróbuj podnieść laptopa, tak by nie leżał płasko na blacie, połóż pod tylne nóżki coś, co go podniesie tak ze dwa centymetry, książkę czy taśmę izolacyjną, cokolwiek. Wtedy zobacz, czy problem nadal występuje. Jeśli tak, to możesz wybadać po laptopie, która część się nagrzewa, organoleptycznie podotykaj go w miejscu procesora i przede wszystkim dysku twardego, ten szczególnie będzie gorący, jeśli jest duże obciążenie CPU (dysk leży prawdopodobnie koło touchpada, no ale musisz poszukać).
Jeśli tak, to dalej będziemy myśleć.
Najlepsza to taka, która ma najmniejszą powierzchnię. Nie ma sensu inwestować w podstawki, które niczym się nie róznią od blata, skoro dwa razy lepszy efekt da podłożona na krańcu książka.podstawkę chłodzącą
Nie każdy się da. Czsem wystarczy blaszki odgiąc, czasem trzeba je zniszczyć.Jeśli już rozkręcać laptop to warto także i wentylator rozkręcić, to raptem dwie śrubki, i nasmarować go wcześniej przeczyszczając.
Sprawdź w menedżer zadań i posortuj wg CPU. (na dole trzeba zaznaczyć 'pokazuj wszystkie procesy")Co do CPU to chyba nie. Przy Speed Fan jest pomiar obciążenia CPU i raczej są to jakieś bardzo niskie wartości.
Uruchom rozkręconego lapka, jeśli heatpipe jest gorący tylko przy procku a przy wentylatorze znacznie zimniejszy to znaczy że jest uszkodzony. Jesli jest cały gorący to jest sprawny.Laptop nagrzewa się w części CPU i wylatuje bardzo gorące powietrze.
A nie łatwiej i szybciej zrobić kopie dysku?ten sam sprzet, ten sam soft, po prostu dysk wymienilem, instaluje wszystko od nowa!
robielm, bardzo danwo temu, lata temu przesiadlem sie na bata, nie mialem sily na klienta poczty od MS, teraz juz tylko gmail - szczerze polecam, choc tesknie czesto za batem :(Robil to ktos kiedys? O co tu chodzi?
http://www.wikihow.com/Reset-a-HTC-Smartphone-when-Locked-OutMam taki problem panowie, moja dziewczyna zmieniła sobie kod blokady ekranu w telefonie htc 8s. I problem jest taki że zapomniała ów hasła. Da się cos z tym zrobić czy nie bardzo? Na necie nic nie znalazłem ;/
zaraz , zaraz a to nie jest telefon z windowsem ?wrzuc do google cos takiego: "bypass android lock screen with google account"
hahah :) moze i byc :) nie sprawdzalem, taki ze mnie "serwisant" :)zaraz , zaraz a to nie jest telefon z windowsem ?
Tak.ze starego kompa mam pamiec Corsair Value Vs2gb1333d3 2x2gb, bedzie mi to smigac na tej plycie ?
Kopiujesz foldery:Jak moge przeniesc hasla i zakladki z FIrefoxa na nowa instalacje ? (biorac pod uwage ze dyski sa ok i nie bede mial dostepu do Firefoxa z poziomu systemu, na ktorym byl zainstalowany)
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
C:\Users\herrflick\AppData\Roaming\Mozilla
C:\Users\herrflick\AppData\Local\Mozilla