Podludzie

:juanlaugh:
Dowód na to że rasizm tak naprawdę nie istnieje no chyba że w stosunku do białych
1727897411279.jpeg

Polskie sądownictwo to kpina. Kłócą się o jakiś neosędziów a życiowych spraw nie chcą rozwiązywać.
Co gorsza, jest większe szanse że spotkamy się z przedsticielem wymiaru sprawiedliwości (nawet nie o karne sprawy chodzi, a zwykle cywilne jak rozwód, spadek, czy wpis lub wykreślenie hipoteki) niż z przedstawicielem władzy ustawodawczej czy sądowniczej, a przecież nie my wybieramy sądziów czy prokuratorów a teraz nie wiadomo kto ich tam mianuje!
Autentycznie liczę, że AI kiedyś tam zastąpi sądziów lub jakiś dyktator obejmie władzę, bo sądownictwo to patologia na równi z prokuraturą.
Miałem sprawę cywilną gdzie na ogłoszenie wyroku 3x przyjeżdżałem i sędzia zamiat powiedzieć TAK albo NIE, odraczał termin. Skurwysyny mogli zadzwonić albo napisać wcześniej, że sędzia z jakiejśtam przyczyny nie podjął decyzji i żeby nie fatygować się do sądu, a tak całe dnie marnowałem.
Kiedyś była sprawa jak to komornik niewinnej osobie coś tam zlicytował. Okazało się, że "przyklepała" to jakąś dziunia, która dopiero co zaczęła pracować jako sędzia. Zero doświadczenie nie tyle prawniczego, co życiowego!
Ale chyba każdemu poza obywatelami zależy, żeby taki burdel był. Jak mawia prawnicze przysłowie "w mętnej wodzie gruba ryba pływa".

Last edited:
Back