Piłka nożna

Dobrze, że się przebudzili i nastrzelali tych bramek. Oby teraz Lewy odblokował się w kadrze i trafiał w pozostałych meczach. Albania pojechała Portugalie :-) po fatalnych MŚ utwierdzam się, że Portugalia to tylko groźna nazwa nic poza tym.

NIC SIĘ NIE STAŁOOOO, POLACY NIC SIĘ NIE STAŁOOOOO!

Przyjdą mecze z Niemcami i ze Szkocją to i tak w pizde będzię.

Rybus najlepszy na boisku? Chyba najsłabszy... Ogólnie jak wróci Kuba do składu, to ja bym właśnie widział Grosika na miejscu Rybusa w drużynie, ewentualnie jako podwieszony napastnik/ŚPO za Lewandowskim.

Grosik to tylko na skrzydło żeby robił trochę wiatru, jeśli będzie w formie to kilka asyst w el. powinien zaliczyć. Jednak największym problemem reprezentacji to 10tka. Ogromna luka gdzie brakuje kreatywności i pomysłu. Miałem wielkie nadzieje co do Zielińskiego ale on jest przyspawany do ławki w Udinese więc jeśli nie wskoczy do składu albo nie odejdzie to ciemno to widzę.

Jeśli w tych eliminacjach nie osiągniemy awansu a co gorsza, nie pokażemy jakości w grze to powinni się skupić na wprowadzaniu chłopaków z U-21 do jedynki. Dalej nie ma sensu tego ciągnąć.

Co robi Olkowski na prawej obronie to nie wiem. Sentyment pozostał?

Racja:) a więc światełko w tunelu jest. Mam nadzieję, że szybko wywalczy miejsce i pokaże swoją wartość. Na to potrzeba czasu a mecz z Niemcami już za miesiąc.

Największym plusem meczu z Gibraltarem było to, że nasza kadra zagrała bez farbowanych lisów. Mam nadzieję że to koniec ery Obraniaków i Beniszów.

o tego Benisza to bedziesz jeszcze krzyczec jak JW14 da wystep na swoim poziomie. Boenisch i Piszczek to dwa sympatyczne punkty naszej obrony.

Wolę wypierdalającego się o własne nogi Wawrzyniaka niż jakieś sztuczne twory które niby coś tam grajo zagranico.

I kiedy Benisz zagrał dobry mecz w kadrze że mianujesz go "sympatycznym punktem naszej obrony"?

a no tak, bo to roznica czy gra dobrze w klubie czy w kadrze... czy tego chcesz czy nie sportowo Boenisch zjada JW14 i tyle. gra w Leverkusen systematyycznie, trenuje w jednym z lepszych zespolow niemieckich, jest w gazie czego o reszcie lewych obroncow powiedziec nie mozna. srodek kuleje, jedynie Szukala cos soba reprezentuje dlatego Piszczek i Boenisch to dla mnie dwie osoby ktore powinny 'bez problemu' byc mianowane na swoje pozycje. reszta bedzie na pewno testowana.

a Glik nie reprezentuje? ostoja i kapitan Torino?

Glik jest przekotem, ale trzeba mu dać do pary obrońce o innej charakterystyce z którym będą się nawzajem uzupełniać, ale w Polsce narazie takiego nie ma, może by kogoś naturalizować, hm? :-)

on w ogole gral z Gibraltarem? bo z tego meczu obrone przywolywalem. Szukale jedynie tam zobaczylem no i JW14. Glik jest klasowym srodkowym obronca ktorego potrzebujemy, ale na srodku obrony przede wszystkim potrzebne jest zgranie dlatego zanim to wszystko zacznie dzialac potrzebny jest niestety czas.

Szukała strzelił gola to go widziałeś. To chyba dobrze, że w meczu z taką potęgą jak Gibraltar nasi obrońcy byli niewidoczni, nie? Najbardziej widoczny z 4 defensorów był Olkowski - jeden z najgorszych na boisku.

Glik jest nie do ruszenia ale na tle takiego przeciwnika jak Gibraltar nie za wiele mógł pokazać. Gra z Szukałą coraz lepiej zaczyna wyglądać ale potrzebują zgrania. Jest też Jędrzejczyk, który zbiera dobre noty u ruskich. Nawałka mógł wystawić go na prawą obronę bo nie tylko dobrze broni ale potrafi powalczyć z przodu. Co do lewej flanki to Wawrzyniak miodzio jedną piłkę posłał na nos Lewego by poźniej kilka zepsuć jak największa ofiara losu. "grajcie na Wawrzyniaka.." Tego już nic nie zmieni więc trzeba szukać bo ten Benisz cały to faktycznie w tym Leverkusen gra ale co do jego umiejętności jakoś nie jestem przekonany. Brzyski bardzo dobry na ligę ale na arenie międzynarodowej chyba nie dałby już rady.

Kadra U-21, która ogólnie gra w tych eliminacjach świetnie, remisuje do przerwy z Grecją 1-1 i ten wynik daje im awans do fazy play-off z pierwszego miejsca w grupie. Wyszli trochę stremowani i nie do końca im się gra klei, więc liczę, że chociaż utrzymają ten wynik.

Po tym co zobaczyłem w drugiej połowie to im się ten awans po prostu nie należał. Nasi postawili autobus i czekali na wyrok. Ten Lewandowski wchodzi na końcówkę żeby wzmocnić formację i dopuszcza do dwóch groźnych strzałów gdzie jeden kończy się bramką na 3-1. O karnym z kapelusza nawet nie wspominam.. wiadomo kto był sędzią tego meczu.

Kurwa mać. Zagrać jeden chujowy mecz w ciągu eliminacji i tak przepierdolić dosłownie wszystko. Smutek, żałość, łzy.

Czytam twity dotyczące tego meczu i mam pytanie do oglądających: było aż tak źle? Widzę, że Kamiński głównym winnym. A jak mówiłem, żeby go sprzedać za ten milion ojro jak już znajdziemy takiego naiwniaka co go zechce kupić, to natrafiałem na linie oporu, że "młody zdolny".

Skrótem bądź bramkami nie pogardzę.

Brzyski jest bardzo dobry na ligę i lepszy w niej i na arenie międzynarodowej niż Wawrzyniak, tylko trzeba mu dać szansę. Jeżeli nie, to Boenisch, pamiętam jak w bodajże drugim występie dla kadry szalał w meczu z Australią, wtedy to był w formie, aż się chciało oglądać takiego lewego obrońcę.

Arlovski,
było źle. Grali urywane akcje, piła im się nie kleiła, przegrywali pojedynki bark w bark. Tak słabej tej U-21 jeszcze nie widziałem, bo raczej grali fajną piłkę. Nasz gol totalnie z dupy, praktycznie z jedynej akcji, więc wynik adekwatny do różnicy poziomu w tym meczu. Ale gdyby Przybyłko trafił do pustaka po tym, jak kiwnął bramkarza "na połowie połowy", to już by to coś zmieniło. Gdyby byli nieobecni - Linetty, Milik, Zieliński i Furman, to też ułożyłoby się to zupełnie inaczej. A tak? Kiepsko, naprawdę kiepsko.

Back