Piłka nożna

patrzę na wyjściowy skład młotów i zastanawiam się co gruby knuje.

zarate, sakho i valencia od początku...

mam nadzieję, że bedą z tego jakieś punkty, chociaż hull to nieprzyjemny przeciwnik.

menez rzeczywiście zabawił się z towarzystwem...

Menez co zagrał. :-)

To jest top 5 goli w historii futbolu obok przewroty Ronaldinho w barwach Barcy, wolnego Roberto Carlosa i tej akcji w poprzednim sezonie Arsenalu przeciwko Norwich. Ostatnie miejsce w top5 celowo zostawiam, bo za dużo tego.

zartujesz sobie z tym top5?

5 lepszych samego Cristiano/Zlatana Ci wiekszosc poda z glowy niz to.

Dobra, jak tak przeglądam teraz w bani piękne gole, to może z top5 za ostro pocisnąłem, ale i tak bardzo wysoko bym umiejscowił tą bramę. A gole z 30 metrów w okno na pewno nie są lepsze, bo takich padły setki. A czegoś takiego, co zrobił Menez, albo chociaż czegoś zbliżonego, to ja na oczy nie widziałem, no chyba, że w jakiejś podwórkowej lidze.

Mecz w drugiej połowie się rozkręcił. Właśnie co dzieje z Ireneuszem Jeleniem? Przecież w lidze francuskiej był gwiazdą.

lepszy punkt niż nic, ale młoty powinny ten mecz wygrać.

dobrze, że strzelają bramki na wyjazdach, bo to był problem w poprzednim sezonie.

szkoda diame, że go puścili, ale cóż...

wbił szpilkę grubemu...

HIT Putina - o ile to nie plotka, ale znając ZSRR to wszystko tam możliwe

61-letni polityk zamierza udoskonalić metody, które sprawdzały się w czasach istnienia ZSRR. Wówczas to najbardziej wpływowe kluby złożone były głównie z kadrowiczów, nazywane były nieoficjalnymi reprezentacjami. Piłkarze ci przez wiele sezonów występowali w jednym klubie, dumnie promując ojczyznę w europejskich pucharach. O wyjeździe do czołowych lig mogli zapomnieć. Wszystko przez odgórne zakazy partyjnych notabli. Teraz Putin chce rozwinąć projekt minionej epoki. "Car" liczy bowiem, że w rosyjskiej lidze będzie występowała oficjalna... reprezentacja.

Projekt ma być wsparty nieograniczonymi funduszami. Trzeba będzie bowiem wykupić gwiazdy CSKA Moskwa, Spartaka, Zenita. To jednak nie odstrasza Putina. Interesuje go bowiem wyłącznie złoty medal mistrzostw świata.

Daję temu pomysłowi maksymalnie półfinał przy łatwych przeciwnikach. Dziengi sprawią, że Rosja przypadkiem rafi do najłatwiejszej grupy.

Też o tym czytałem:-) Bez kitu Putin naprawde ma pomysły rodem zminionej epoki. Propaganda prima sort. A co najgorsze, że tym niewolnikom umysłowym ze wschodu to się podoba i poszliby za nim w ogień.

Co do Irka Jelenia to wielu goli poniższych nigdy nie zapomne ;) Sporo wspomnień i pięknych chwil dostarczył

10613085_10202571217378007_5357168112539149928_n.jpg

nawet nie wiecie jak mi czasem szkoda tego Arsene'a. naprawde szkoleniowiec dla mnie to jest klasy swiatowej, ale druzyny zebrac kompletnej nie moze. Di Matteo zawody rozjebal na zdjeciu, lol.

Szkoda,ale jak nie potrafi zrobić drużyny na miare wygrania ligi mistrzów to już jego problem.

prawda, ale nosa ma swietnego do mlodziakow, mam nadzieje, ze po karierze trenerskiej bedzie sie wlasnie tym zajmowal. scoutem bylby mega. :o

on nie ma żadnego innego pomysłu taktycznego, zawsze ma GRAMY SWOJE czy to z chelsea czy to z hull, crystal czy borussia i przeważnie chuj z tego jest. chyba że rywal zacznie jakieś mega błędy robić, albo któryś z zawodników trafi z formą i weźmie na barki całą drużyne jak Ramsey w tamtym roku

Żeby oceniać to jakim jest trenerem należy również spojrzeć na politykę transferową klubu, w którym pracuje. To fakt, że ma oko do młodzików ale jeśli któryś z nich wystrzeli z formą to jeszcze szybciej znajduje się w innym klubie. Jeśli nie można popracować dłużej z grupą zawodników i stworzyć drużynę, która zna siebie na boisku i wie co ma grać to pewnego poziomu po prostu się nie przeskoczy. Świetne mecze będą przeplatały się z żenującymi tak jak wczoraj. Frustracja tego zjawiska była tak duża, że po sprzedaży RvP, Nasriego, Clichego a ostatnio Sagny zrobiono kilka głośnych i kosztownych transferów jak Welbeck, Snachez czy Ozil, bo nie można tylko sprzedawać. Teraz trzeba to poukładać i poczekać aż drużyna się zgra bo to co wczoraj widziałem to grupka przypadkowych osób, które patrzą się na piłkę zamiast w nią grać.

gdyby Walcott taka szklanka nie byl to by mial talent z top5 swiatowego, ale to tylko moje zdanie. Wilshere rowniez ma ten problem. dla mnie cos ze sztabem tam jest nie tak, a polityka transferowa to nawet nie wymaga komentarza. wszystko mialo sie zmienic jakos ostatnio - zobaczymy. naprawde zycze mu dobrze.

transfery aktualnie nie sa problemem, Arsenal ma bardzo dobrych zawodników aktualnie i brakuje jedynie DP klasy światowej i ze 2 solidnych obrońców na zmiane, ale taktyka to kpina. KTO TO KURWA WIDZIAŁ ŻEBY OZIL NA LEWEJ GRAŁ?! wenger go tam cały czas wystawia a on chuja gra i tak w kółko CZY ON NIE WIDZI ŻE OZIL JEST TRAGICZNY NA LEWEJ? tak samo jak Cazorla? Czemu Campbell nie dostaje żadnej szansy???'

do tego Wilshere który zaczął wracać do formy nareszcie i jako jeden z nielicznych coś tam ciągnął do przodu skręcił kostke i nie wiadomo ile potrwa przerwa, wczesniej też miał problem z kostką i go rok nie było, miało być skręcenie a sie okazało że się pokomplikowało.

Back