Piłka nożna

Jako, ze miałem wczoraj (nie)przyjemność zobaczyć poczynania naszych pseudokopaczy to wyraze swoje niezadowolenie. Wstyd mi za nasza reprezentacje, mecz u siebie, prawie pełny kurewsko drogi stadion, a my remisujemy po fatalnym meczu z Czarnogóra. Na domiar złego dyskusyjna decyzja sędziego, daje wymowke tym jebanym nieudacznikom, ze przeciez oni wygrali ale sędzia im ukradł awans. Zaorac w pizdu te stadiony.

Hahaha bez kitu dobry pomysł. Zaorać stadiony i zasadzić, przenice, żyto, zieminiaki i niech ktoś to uprawia, przynajmniej praca dla ludźi będzie i pożytek jakiś!

@Mojso

przenice? :)

Co do meczu to nie mialem te przyjemnosci go obejrzec, bo zasnalem na meczu polskiej mlodziezowki :)

Chciałbym nieśmiało zauważyć, że takie same teksty można odnieść do polskiego MMA. Mamy kilku rodzynków, którzy trzymają poziom, a reszta jest tak samo słaba jak ta cała reszta reprezentacji Polski bez kilku zawodników.

Mojso, pszenice i żyto to się sieje, a ziemniaki sadzi ... to tak na przyszłość, jakbyś ubiegał się o fuchę na Narodowym xD

A tak poważnie, to ja zdania nie zmienię, nie po tym co zobaczyłem, Fornalik out. Jakim kurwa cudem kolejni selekcjonerzy (Franek i Waldek) mając materiał ludzki lepszy od swoich poprzedników notują takie gówniane wyniki? Możemy mieć Klichów, Zielińskich, Sarumanów i innych demonów techniki, ale jak w drużynie nie będzie ludzi pokroju Świra, Tomka H. czy nawet pracującego jako magazynier Kałużnego to ta drużyna będzie bez jajeczna, swawolnie hasająca w ataku, a jak przychodzi co do czego to obrona dla napastników rywala będzie otwierała się niczym Morze Czerwone przed Mojżeszem. Bez takiego typu piłkarzy i bez człowieka który będzie miał siłę, charakter i renomę żeby nad tym folwarkiem zapanować pozostanie nam się bić o pozycje z Mołdawią i San Marino. Nie zapominajmy też o tym, że Mołdawia ma w tym roku jeden klub, który reprezentuje ją w europejskich pucharach, czyli tyle samo co nasz potężny piłkarsko kraj.

Gesty Lewego, bez komentarza, co ten człowiek odpierdala, to brak słów ...

Komentarz z sadistica.
Znów polaczki pokrzywdzone przez cały świat. Mogli strzelić 5 bramek i koło ch*ja latała by im ta ostatnia. Czarnogóra to państewko 30 razy mniejsze od Polski i jej piłkarze spuścili nam wpie**ol w stolicy na przepłaconym stadionie za 2 miliardy złotych z niesprawnym dachem i rynnami odprowadzającymi wodę na trybuny. Takie rzeczy rzeczy tylko w tym pie**olniku i tylko w wykonaniu tego wspaniałego narodu. To jest naprawdę dobry powód do wiary w Boga, bo gdyby nie opieka jakiejś istoty wyższej to to wszystko między Odrą a Bugiem powinno się już dawno samoistnie rozpie**olić.

Ten lepszy
Szacunkowa wartość 14 piłkarzy Polski, wystawionych wczoraj do gry - 83,3 (i nie kurwa, nie są to stopnie farenhejta, celcjusza, nie są to PLNy, ani ruble, nie są to nawet, wyobraź se, proszę ja ciebie dolary)Tylu samo piłkarzy Czarnogóry kosztuje łącznie 49,35...(i do cwaniaków, nie są to też wyceny z trybu kariery w fifie)

Pierwszy argument poległ w pizdu, nie sądziłem że nasi kochani kopajkowie są tak cenieni w świecie. Cholercia przecież te bałkańskie beje to naprawdę kosiory w piłkę. Ile tych nazwisk słyszy się na boiskach w italii, angli czy hiszpanii a ile Polskich? No ale...To było przed wojną bałkańska i teraz okazuje się że modrić, rakitić, vucinic i inny stankovic to 6 odrębnych narodów...
A nasz dzisiejszy rywal ma zabijaków na skale światową tylko dwóch...Do tego jeden z nich, Jovetic nie grał dzisiaj, a wiem, że, razem z Mirko Vuciniciem w napadzie zrobili by nam w obronie 4 rozbiór Polski.
Stało się jak się stało, i troszkę chujowo się pewnie stało, bo jakby był znowu wpierdol, i to solidny, tak ze 3/4-1, to można by liczyć na to że Zibi weźmie za łeb Polską myśl szkoleniową i kopnie ja mocno w dupę, póki jest czas do EL.ME a zatrudni jakąś taka lepszą...może włoską?;]

No ale kurwa....
Niesłychane...
Się folksdojczom i boiskowym opierdalaczom a za nimi i małolatom zachciało grać, i powiem szczerze, mecz był zajebisty!

Ale fartownie mecz reprezentacji to prawie jak sopocka noc kabaretowa, iwent kurwa! A jeżeli nasze boiskowe huncwoty nie dostają spodziewanego wpierdolu 2:0 po 30 minutach, mało tego, cisną ich jak zli, a nasz Pogromca San Marino, po ładnej akcji strzela bramkę to już kurwa będzie feta na całego!

Już nie było gwizdów na Lewego, podśmiechujek z kuby i takich innych szyderstw...Wystarczyło by przez chwile nasi zagrali na poziomie 28 miejsca w rankingu fifa i już znowu czujemy się jak potęga!

Ahh te janusze na stadionie co doping zaczeli prowadzić, skakać trzymając się za ramiona,kurwa, jeszcze chwila a gotów byłbym się założyć, że jakaś sektorówka o treści niepodlegościowo-narodowosciowej wjedzie i zacznie się racowisko jak na sylwestra, na pohybel UEFIE!

No już robertuniunio koniec foszka, znowu wysyłamy esy na lewego w plebiscycie jedynki! Nasi, nasze białe orły w końcu postanowiły dziobnąć!

I prasa....Ta jebana pierdolona debilna prasa.:

Polska po fenomenalnym meczu zremisowała.
Sędzia okradł Polaków ze zwycięstwa
Dramatyczne sceny w Warszawie! Horror!

i w każdym z tych artów, to samo, że zagrali fenomenalnie ale, zabrakło trochę szczęścia.

i Fornalik zaraz wyskakuje by dupę ratować i gruba selekcjonerską pensyję i niczym padawan tuska, mówi nam prosto w oczy że, wierzy w tą reprezentacje i wie że jest przed nią naprawdę świetlana przyszłość, tylko zabrakło doświadczenia, kondycji, szczęścia, większego zgrania i chuj go wie co jeszcze...

No i fornalik zostanie zapewne, bo i by czemu nie, w końcu zremisował z Anglią u siebie dzień po meczu, i teraz walczył jak lew z chujową reprezentacją małego państewka, gdzie 3 piłkarzy jest z ligi wloskiej, 2 z angielskiej, a reszta z zapiździewa..

Ja się trochę dziwię. Rok w rok Polskie kluby dostają eurowpierdol. Co ogłaszany jest ranking fifa(pół biedy z tym, że jest on całkie z dupy) jesteśmy coraz niżej. U nas 27 letni gracz to nadal "młody zdolny". Musimy postarać się o orgnizację jakiejś imprezy tak jak z Euro 2012 bo w innym przypadku będziemy czekać kolejne 17 lat na awans na jakies mistrzostwa. Jestesy poprostu słaby piłkarskim krajem lecz w społeczeństwie nadal panuje przekonanie o naszej wielkości w piłce kopanej. Aura Łemblej 74 czuwa. Nie długo będziey losowani z przedostatnich koszyków, gdzie za nami będą tylko amatorzy z San Marino i Wysp Owczych lecz nadal będzie przekonanie, że awans to prawie mamy w kieszeni i wystarczy tylko zremisować z "ogórkami" Ukrainą czy inną Serbią. Potem jak zwykle płacz i zgrzytanie zębami. Problem leży chyba w szkoleniu młodzieży, trzeba poświęcić te 5-8 lat o później zbierać plony. Trzeba trenera z jajami i autorytetem. Sorry, co tacy piłkarze trenujący na co dzień w wielkich klubach pod okiem największych specjalistów mają się nauczyć od Waldka? Potem przyjeżdża taki Lewandowski, pan gwiazda i ucisza SWOICH kibiców bo Ci wypomnieli mu parę meczy bez bramki. Się nie podoba to wypierdalać Gwiazdorze! Mniej naturalizowanych najemników bo potem skończy się jak z tym śmiesznym Obraniakiem. Po euro coś mu się odechciało grać w kadrze. miany, zmiany zmiany! Boniek działaj, bo przez twittera Polskiej piłki nie naprawisz.

Proponuję zroganizwoać inicjatywę "Odbierzmy pensję Fornalikowi" i w ramach tej pensji kilkunastu najlepszych zawodników będzie otrzymywała stypendia, które pozwolą im poświęcić się w 100% treningom. Przypominam, że jego pensja to 150 tyś zł.
Co do reprezentacji to wypowiem się ostatni raz. Rzygać mi się chce jak czytam, że po każdej przegranej trzeba zmienić trenera. Gówno. Trzeba wypierdolić cały ten skład i dać szansę młodym.

Rzygać mi się chce jak czytam, że po każdej przegranej trzeba zmienić trenera. Gówno. Trzeba wypierdolić cały ten skład i dać szansę młodym.

Z tym sie troszeczke nie zgodze. Pilkarzy mamy dobrych o czym swiadczy poziom jaki prezentuja w klubach (nie jest to moze klasa swiatowa, ale dosyc solidna pozycja w europejskich sredniakach). Widac takze, ze chlopaki walcza. Calkowicie nie rozumiem nagonki na nich, ze pseudo gwiazdki nie chce im sie grac w reprezentacji bo za darmo. To nie Obraniak, ktoremu sie nie chcialo biegac i jak zrozumial, ze laurów z reprezentacja Polski nie bedzie zdobywal to wolal sobie francuzik odpuscic gre. Sadze, ze potrzebna nam jest zagraniczna mysl trenerska. A dlaczego? Dlatego, ze polskie kluby nie graja NIC na europejskich pucharach, to skad trener Polak ma miec pojecie o grze na szczeblu miedzynarodowym. Moze Waldek i zdobyl to wicemistrzostwo z Ruchem, ale jego warsztat na prowadzeniu druzyny w slabej Ekstraklasie sie konczy.

Co do U21 - to tak jak napisał już Zlatan. Walduś zaczął odpierdalać manianę z tymi powołaniami no i tak to się skończyło, że ujebali jedni i drudzy w efekcie. Pawłowskiego raz powoływał raz oddawał do młodzieżówki, Zielińskiego pewnie tylko po to wystawił, żeby gadania potem nie było, że zabrał go Dornie, a przesiedział mecz na ławce. :D
Winni są wszyscy po trochu na pewno, ale najlepszy efekt w możliwie najkrótszym czasie może dać zmiana selekconera moim zdaniem. Tak jak już zostało zauważone, indywidualnie poszczególni zawodnicy nie są tacy źli. Tylko jak nie ma lidera, który opierdoli kogo trzeba w odpowiednim momencie, to treneiro musi i tak poustawiać, żeby coś z tego było.

Chuja tam walczą, polski piłkarz w pierwszej kolejności modeluje włosy, następnie dobiera korki pod kolor stroju, martwi sie jak sobie tego looku nie zjebac podczas gry, a dopiero potem myśli o tym, ze przydałoby sie to wygrać. Zawsze bede powtarzał, ze nasi piłkarze to największe sportowe miernoty i jebac ich, bo z nimi jest jak z politykami - zawsze obiecują a potem chuja robią.

Można było sądzić, że klub z Camp Nou zdecydował się na rozstanie z zawodnikiem z powodów finansowych, ale Abidal stanowczo temu zaprzeczył. • Na pewno nie chodziło o pieniądze. Dowód? Przez wszystkie miesiące kiedy byłem chory, klub mi nie płacił • wyznał. Ta deklaracja spowodowała reakcję Barcelony. Klub wydał komunikat, w którym potwierdził słowa zawodnika zaznaczając, że było to w zgodzie z umową oraz za porozumieniem stron.

Dobry tekst o Fornaliku i reszcie. Końcówka o Lewandowskim mnie rozłożyła. Warto przeczytać.

http://www.polsatsport.pl/pilka-nozna/reprezentacja/zielinski-wszystkiemu-winny-jest-fornalik-czy-lewandowski-i-spolka.html#.UiwgpH-Bmt8

Zajebisty ten tekst. :D
Mnie tylko zastanawia czy naszemu postrachowi San Marino to tak odpierdala po prostu czy duża w tym zasługa złotoustego Czarusia.

Hahaha bez kitu dobry pomysł. Zaorać stadiony i zasadzić, przenice, żyto, zieminiaki i niech ktoś to uprawia, przynajmniej praca dla ludźi będzie i pożytek jakiś!

Oto idea. A co do tego, kto będzie uprawiał, to doskonały przykład przyszedł zza wschodniej granicy. Jeśli wierzyć starym opowieściom, to sowieccy sportsmieni swego czasu w razie wtopy w nagrodę szli wykonywać różne prace w kołchozach. Kopanie będzie szło naszym primabalerinom znacznie lepiej, jeśli zamiast korków i piłki da się im szpadle. Walduś też mógłby wziąć jeden szpadel i zakopać się pod ziemię, gdyby miał za grosz honoru.

You'll Never Walk Alone i ciary są.

Ciekawe co będzie się działo gdy Steven Gerrard postanowi zawiesić buty na kołku.

Anfield wybuchnie zapewne, zamieszki w liverpoolu przez pare tygodni, noszenie Gerrarda na plecach na zmiane przez najbardziej zagorzalych kibicow. tylko takie obrazki w mojej glowie - czlowiek legenda.

BOENISH I BROZEK, INTERNATIONAL LEVEL

wytlumaczy mi ktos czemu pan od wfu jest wciaz trenerem?

Back