Piłka nożna

i co teraz powiecie ? Chelsea nie istnieje, a Falcao ich ośmiesza.

Atletico było faworytem, ale tego się nie spodziewałem.

Jak się czują obecni tu fani Juve po tym jak po nieudanych podejściach pod RvP, Llorente, Berbatova, jakiegokolwiek napastnika z tętnem muszą się zadowolić Bendtnerem?

Zaden z wyzej wymienionych zawodnikow moim zdaniem nie pasowalby do Juve, zachwycony transferem Dunczyka nie jestem, ale poczekam z ocena niech zagra kilka spotkan, w sumie jest mlody jeszcze. W Turynie zwykle glosne transfery byly niewypalem. Wkurzony jestem wypowiedziami Marotty "o TOP PLAYERZE". Za pozno zabral sie za to. Ale z drugiej strony nie da sie wodzic za nos i nie zgadza sie na kazda kwote ktora sobie zazycza. Ogolnie sklad Juve na ten sezon jest bardzo ciekawy, z linia pomocy jedna z najlepszych w Europie.

Ja pierdziele, jak grał w Porto i strzelił w LE chyba 17 bramek myślę sobie, kolejny południowoamerykański napadzior z sezonem konia ot co i nic więcej, fajnie gra głową, silny i tyle, bardziej imponowal mi Hulk ... widocznie bardzo mało meczów z nim widziałem bo teraz, nie boję się tego powiedzieć, Falcao jest najlepszym napastnikiem globu.

Myślę, że już mogę to powiedzieć: moje przeczucia się sprawdziły, a Falcao jest jednym z najlepszych napastników na świecie.

Ciekawy jest fakt, ze to kolejny znakomity napastnik Athletico w ostatnich latach. Torres, Forlan, Aguero a teraz Falcao. Maja patent na napadziorow :-)

Wy o Superpucharze, a Wisełka, chyba znowu da dupy...:(

I to ze skazywaną na początku sezonu, na pożarcie Polonią...

Polonia gra lepiej w tym sezonie niż jak była naszpikowana tymi "gwiazdami" oraz masą pieniędzy.

Polonia nie ma zlego skladu (poza Pawelkiem :-)), pozbyla sie Sadlokow czy Brunow, przeplaconych, przereklamowanych gwiazdorow. Wojciechowski tez sobie dal spokoj, a pewnie poza powszechnie znanymi faktami, macil jeszcze bardziej w druzynie.

Jedynie czego boje sie w Polonii, to ich przygotwanie kondycyjne, duzo trenowali na wakacjach w dodatku w smiesznych warunkach(treningi mialy glownie, zmusic pilkarzy do zerwania kontraktow). Wiec, nie wiem jak dlugo w tej rundzie Warszawiacy pociagna na tym poziomie.

właśnie obawiam się, że długo nie pociągną bo im braknie paliwa, ale przyjemnie jest ich oglądać jak walczą niż w zeszłym sezonie gdy mieli wszystko w dupie ( chodzi o te gwiazdy)

who cares :]

powinni wprowadzić kuratora do PZPN, wyjebać naszych "reprezentantów" z międzynarodowej piłki na dwa lata, może trochę by się łeb tej zarazie przykręcił ...

I dobrze nikt tego nie kupi i se nerwów nie bede psuł. Obiecuje sobie, że koniec oglądaia meczów kadry, a jakoś co mecz siedze i licze na cud.

Niedługo filmy w TV będą w PPV. Chcesz obejrzeć? "Płać, ma być płacone"- jak to rzekł Waldek Kasta.

A,że Atletico tak zmiażdży Chelsea się nie spodziewałem

Ale Atletico miazga. Cos czuje, że w następnym okinku transferowym może być hit z udziałem Falcao. Taki real powinien już szykować grubą kasę za niego w miejsce Higuaina. A co Chelsea to kto na szybkiego policzy ile oni władowali kasy na transfery przed sezonem?

Ile razy już słyszę, że Polska piłka potrzebuje zmian i wprowadzenia rewolucyjnych metod w szkoleniu, dokładnie od początku lat 90 i jak dotąd nic z tego nie wynika. Ci sami ludzie trzymający się stołków. To tyczy się tez prezesów w okręgowych związkach. Ja rownież z każdym meczem reprezentacji mam nadzieje, że będzie lepiej, ale nie jest lepiej już od prawie 20 lat. Związkiem rządzą Ci sami ludzie, którzy wierzą w utopijną polską myśl szkoleniową. 40 milionowy kraj powinien mieć silną drużynę narodową godnie przeciwstawiającą się piłkarskim potęgom, ale tak nie jest. W myśli związku liczy się tylko reprezentacja a nie szkolenie młodzieży, za którą PZPN jak mówi Grzegorz Lato, NIE ODPOWIADA. Każdy klub powinien mieć swoją akademię piłkarską w przynajmniej 4-5 kategoriach wiekowych. PZPN rozdaje licencje i PZPN może wymusić zalożenie takowych akademii jako wymóg gry np już w 1 lidzie piłkarskiej. Fakt jest taki, że w tej chwili światową piłką rządzi pieniądz, którego w Polsce na piłkę się nie wydaje.

dlaczego klikam korwa na tanio skóry nie sprzedam a przenosi mnie do piłki nożnej? WTF

chelsea wydalo dokladnie 98,700,000 euro

Za taką kasę powini kupić takiego Falcao. Myślę, że za 50-60mln Atletico go sprzeda. No i można pomyśleć o Kace, bo w Realu z chęcią go się pozbędą. Chelsea kupiła przeciętnych piłkarzy i teraz im to wyjdzie bokime. Jeszcze podziękowali Drogbie za grę, który był kluczowym zawodnikiem w ostatnim sezonie. Dzięki niemu wygrali LM. Di Mateo z takim składem, długo nie zagrzeje ławy trenerskiej.

Chelsea kupiła przeciętnych piłkarzy
Nie wiem co o tym myśleć, jeśli uważasz Oscara I Hazarda (a nawet jego brata, który jest ponoć bardziej utalentowany) za przeciętnych piłkarzy to ja nie mam pytań. Wg mnie kwestią chwili jest, że Roman pozbędzie się Di Matteo i zastąpi go trenerem z nazwiskiem. A za rok lub dwa będzie to główny kandydat na miastra w Anglii, najprawdopodobniej schedę po Cechu przejmie Courtois, który rozwijająca się dalej w takim tempie będzie jednym z najlepszych bramkarzy planety, do tego powróci,być może, ukształtowany już na Wyspach Lukaku i kto wie kogo jeszcze kupią. Chelse bez dwóch zdań robi naprawdę mądre ruchy transferowe i sukcesywnie odmładza wypalony zespół.
BTW, przyjrzyjcie się bliżej kadrze Belgii, jeśli tylko ich trener wymyśli sposób jak poukładać wszystkie klocki, to na MŚ w Brazylii mogą zwojować wiele, w ostatnich latach chyba w żadnym kraju, oprócz Hiszpanii, nie było takiego wysypu talentów jak w Begii, jak patrzę na ich drużynę to szczęka opada ...

Back