Piłka nożna

Bruge złomuje Atalante, japierdole.
Czyżby granicę w futbolu się zacierały?
Widziałem ten wpis bez zalogowania, a jako że bardzo ciekawy to odpowiem. Oczywiście , że tak.
Dziś jest strasznie mierna jakość piłki nożnej. Nie mam nic do np takiego Saki, ale dziś na wielu forach czy u ekspertów robi nawet za 2-4 skrzydłowego z nowszego pokolenia pili nożnej. Jeszcze 10 lat temu latałby na miejscach 15-25. Obecna piłka strasznie obniżyła loty.

Dekadę temu moim zdaniem z obecnych do 25 lat za gwiazdę robiłby tylko Haaland i Mbappe. Dlatego obecna piłka przestała mnie grzać.

Saka-Martinelli w PL idzie 3 raz z rzędu na wice Premier League. Mówię szanuje ich, ale kto by kiedyś pomyślał, że taka kadra wystarczy aby to osiągnąć.

Last edited:
Ciekawe czy dziś ten gościu z City co nie wiedziałem o jego istnieniu jeszcze tydzień temu nastraszy dziś Real.

Zrób se zdjęcie panie Rodri. A najlepiej zdjęcie z Mekambe

Attachments

• 20250219_221709.jpg
    20250219_221709.jpg
    62.1 KB · Views: 35
Fede na boisku to jakiś pieprzony gamechanger.

Poprawiłem.
Natomiast nie można marnować jego możliwości kondycyjnych na bieganie tylko po prawej, bo jest świetnym zawodnikiem box to box, nieustępliwym jak bulterier albo Tommy Lee Jones w Ściganym.
Pogonić Tchoumeniego i kupić jakiegoś dobrego ŚPD i można patrzeć z optymizmem na następny sezon.
Real dzisiaj wyglądał jakby wszyscy wiedzieli co mają robić na boisku, chociaż nie wiem na ile to zasługa dobrego Realu a na ile beznadziejnego City.

Najgorszą wiadomością jest to, że trzy najbliższe mecze zagramy bez Bellinghama, bo dostał zawieszenie na dodatkowe dwa mecze plus dzisiejsze żółtko..

Poprawiłem.
Natomiast nie można marnować jego możliwości kondycyjnych na bieganie tylko po prawej, bo jest świetnym zawodnikiem box to box, nieustępliwym jak bulterier albo Tommy Lee Jones w Ściganym.
Pogonić Tchoumeniego i kupić jakiegoś dobrego ŚPD i można patrzeć z optymizmem na następny sezon.
Real dzisiaj wyglądał jakby wszyscy wiedzieli co mają robić na boisku, chociaż nie wiem na ile to zasługa dobrego Realu a na ile beznadziejnego City.

Najgorszą wiadomością jest to, że trzy najbliższe mecze zagramy bez Bellinghama, bo dostał zawieszenie na dodatkowe dwa mecze plus dzisiejsze żółtko..
Szybki strzał od żółwia i łysy cwel nie miał już taktyki

Poprawiłem.

Wiadomo, że ja nie chcę by tam grał, ale jak zmienia się obraz drużyny gdy prawa i lewa strona są zamknięte. Mega szkoda tej kontuzji Carvy bo Lucas z całym szacunkiem to jest dziura.
Tchou dzisiaj świetny, niech Carlo skończy te eksperymenty z CB bo tylko gościowi szkodzi.
City zagrało jak zagrało, nie pamiętam takiego zjazdu drużyny. Ale to nie zmienia faktu, że Real zagrał najlepszy mecz sezonu. Wreszcie była drużyna. A żółw? To jest Mbappe Florentino.

No kurwa nie ma co się oszukiwać, zmienia się warta w Piłce nożnej. Ci co kiedyś byli wielcy, teraz są mali. Wielcy byli z racji marki? Funduszy? Teraz i tak w najlepszych klubach płacą lepiej, ale czy na tyle by zmieniać otoczenie dla jednego miliona wiecej? Zaczyna się robić ciekawie na europejskiej scenie piłki nożnej, prędzej czy później będziemy mieli niespodziewanego zwycięzcę europejskich pucharów, tych większych, czy też mniejszych.

Byku, jaka zmiana warty ;)

View attachment 121645
Poziom się wyrównuje, taki murzyn w Brugii zrobi więcej niż murzyn w turynie, i to za połowę mniej, kumasz? :)

Chelsea! Chelsea! chelsea!

Zobaczysz że niedługo będzie niespodzianka, bo pieniądze to nie wszystko, zwłaszcza jak na nich śpisz :)

Ten sezon z nowymi rozgrywkami będzie tym przełomowym.

Jezusie święty ale skład Juventusu jest obecnie anonimowy. Kojarzę tylko Vlahovica i Mckeniee. Nic dziwnego, że ich Psv załatwiło.

Poziom się wyrównuje, taki murzyn w Brugii zrobi więcej niż murzyn w turynie, i to za połowę mniej, kumasz? :)

Chelsea! Chelsea! chelsea!

Zobaczysz że niedługo będzie niespodzianka, bo pieniądze to nie wszystko, zwłaszcza jak na nich śpisz :)

Ten sezon z nowymi rozgrywkami będzie tym przełomowym.
Ostatnio nie śledzę jakoś pilnie europejskich rozgrywek, ale decydujące rundy oglądam i prędzej bym stwierdził, że topka odjeżdża jeszcze bardziej. Kiedy ostatnio ekipa z poza top 5 lig zrobiła coś więcej w pucharach? Mi się tylko przypomina Ajax. Ale kiedy to było? 5/6 lat temu?

Ostatnio nie śledzę jakoś pilnie europejskich rozgrywek, ale decydujące rundy oglądam i prędzej bym stwierdził, że topka odjeżdża jeszcze bardziej. Kiedy ostatnio ekipa z poza top 5 lig zrobiła coś więcej w pucharach? Mi się tylko przypomina Ajax. Ale kiedy to było? 5/6 lat temu?

Mało tego. Mnie to nie zaskoczy jak przez kolejne 10 lat , 8 LM zgarnie Real, bo dziś w piłce nie ma ,,gwiazd" , więc takim Vinicusem i Mbappe możesz gromić wszystkich bo w Afc czeka Havertz, w United Holujnd, w Chelsea Jackson. Barce, też słabiutko widzę bez Lewego chyba, że Isak lub Gyokeres wypali na pełnej. Włochów przemilcze, bo mają najbardziej no name owe kadry w swojej historii. Gdzie już tam Felix i Pulisic robią za medialne gwiazdy. Największe zagrożenie to City, ale im od dawna nie leży LM jakiego składu by nie mieli. Lfc bez Salaha to, też będzie samochód bez 2 opon. Obecny Baya bez Kane i Musialy, to też już nic wielkiego. Real ma wszystko aby zgarniać to co rok. Jak jeszcze wypali im jakaś nowa 9 to już w ogóle.

Last edited:
Ja też średnio, ale patrząc po tym że taki Netia się męczy z jakimiś anonimami to mam odwrotny wniosek, odjeżdżają jak zawsze, Reale i Barcelony, a reszta już tak nie do końca

Back