Piłka nożna

Lewandowski w koncu gdzieś przechodzi? bo raz slyszalem Manu, raz Czelsi, raz Milan w koncu gdzie?

Nigdzie, BVB krzynęło wystarczająco dużą sumę za niego która powinna odstraszyć konkurencje.

Sytuacja finansowa w ogóle w klubach europejskich jest słaba. Mało który klub przynosi dochody. Jeśli chodzi o polskie podwórko to plusem jest to, że są stadiony i jakaś baza potrzebna do prawidłowego funkcjonowania. Mamy kryzys, który się przeciąga i każdy bez wyjątku liczy złotówki. Jeśli codzi o to co napisałem to najbliższe miesiące zweryfikują moje słowa, ale faktem jest to, że jednak w zeszłym sezonie mieliśmy 2 kluby w fazie grupowej Europa league, które wyszły z grupy. Mało brakowało, aby Wisła grała w Champions league abstrachując od przebiegu drugiego spotkania to jednak niewiele zabrakło. W tej chwili szkolenie młodzieży to podstawa. "Nowy" PZPN powienien wymusić na klubach szkolenie młodzieży w szerszym zakresie niż jest teraz, czyli np szkółki piłkarskie.

Akademie pilkarskie albo brak licencji na gre w ekstraklasie takiej jest moje zdanie co do szkolenia mlodzierzy

Dobrze patrzę, turniej piłkarski na IO zaczyna się jutro? Dzisiaj kobiety?

BTW, po Burkhardzie kolejny nasz grajek z reprezentacyjną przeszłością wylądował na ... testach w ... Azerbejdżanie. Nie wiem czy się śmiać czy płakać, 30-letni mistrz Polski -Łukasz Madej- ruszył na podbój Europy (który to już raz !?), a raczej trochę uciułać na koniec kariery ...

Z racji, że jutro zaczyna się turniej mężczyzn potypujmy trochę:

-najlepsza drużyna

-najlepszy piłkarz

- król strzelców

Ja obstawiam cały turniej dla Brazyli, piłkarz Oscar, król strzelców Hulk(tak mam fioła na punkcie Canarinhos).

Hiszpania gra bardzo słabo. Bardzo mnie to cieszy bo już mi się niedobrze robiło czytając w kółko o kolejnych genialnych pokoleniach hiszpańskich piłkarzy. Chociaż z drugiej strony na Euro i w RPA też pierwszy mecz mieli najsłabszy...

Weźcie pod uwagę jaki skład ma Hiszpania na tych IO, dużo się różni od normalnego. I dlatego uważam,że Brazylia wygra ten turniej.

Poki co jest 60 minuta i Hiszpania dostaje baty od Japonii. Mają szczęście, że przegrywają tylko 1:0. W ciągu 5 minut Japończycy zmarnowali dwie setki.

Fajnie Japończycy grali tą drugą połowę, to się nazywa mieć serducho do gry i gołym okiem widać komu zależało na wygranej, łzy szczęścia tego Otsu po końcowym gwizdku pokazują, że dla nich IO jednak coż znaczą.

Wiecie może czy mecz Brazyli będzie gdzieś w TV?

Back