Piłka nożna

Barcelona Barceloną, Real Realem, ale Zagłębie tylko remisuje u siebie i Górnik w grze o awans. 2 mecze i 2 punkty do odrobienia! Rozum mówi: "Nie dadzą rady wygrać 6 razy z rzędu i jeszcze inni muszą się potknąć". Serce mówi: "Jazda po awans!" :D

Barcelona Barceloną, Real Realem, ale Zagłębie tylko remisuje u siebie i Górnik w grze o awans. 2 mecze i 2 punkty do odrobienia! Rozum mówi: "Nie dadzą rady wygrać 6 razy z rzędu i jeszcze inni muszą się potknąć". Serce mówi: "Jazda po awans!" :D
Jak sie wszystko dobrze poikłąda to trzeba jechać do Puław.

I Bardzo dobrze, bo Pique przesadzał już w tym sezonie, a jak wiemy kto sieje wiatr tez zbiera burzę.

Jestem ciekawy atmosfery w kadrze Hiszpanii.
Coś czuję, że kibice bardziej się tym przejmują niż oni :D Zresztą ostatnio po tt Pique też było zgrupowanie, to Ramos pięknie z inteligencją i kulturą wbił szpilę i zakończył temat. Także będzie jak zawsze ;)

Jestem ciekawy atmosfery w kadrze Hiszpanii.

Pique tak tam nasrał, że gorzej być nie może. Chyba że się chłoptaś obrazi, bo gracze Realu zazwyczaj zlewali jego głupie teksty i normalnie grali, ciekawe czy Gerard jest w stanie zrobić to samo.

Więc teraz pewnie jeden sezon w Ekstraklasie i powrót :fjedzia:
Niekoniecznie. Utrzymać się jest łatwiej niż awansować. Do tego klub dostanie zastrzyk gotówki. Kwestia tylko tego czy będą chcieli grać w ekstraklasie, bo podobno w 1 lidze mało komu zależy na awansie...

Już od dawna spływa to po nich, jak po kaczce. Przecie to nie pierwsza afera. Pamiętam dymy po klasykach, pamiętam, jak Ramos sprzedał liścia Puyolowi, a potem zdobywali mistrzostwa.
No wlasnie od dawna Pique cisnie ostro i pilkarze Realu mu odpowiadaja. Dlatego jestem ciekawy jak tak kadra funkcjonuje na zgrupowaniach.

Niekoniecznie. Utrzymać się jest łatwiej niż awansować. Do tego klub dostanie zastrzyk gotówki. Kwestia tylko tego czy będą chcieli grać w ekstraklasie, bo podobno w 1 lidze mało komu zależy na awansie...
Patrząc na to co się odpierdziela w tym sezonie na zapleczu. Tragikomedia, dawno nie było tak ekscytującej końcówki. Kto spieprzy na tyle, że awansuje?
Tam chyba tylko Górnikowi zależy na awansie.

Patrząc na to co się odpierdziela w tym sezonie na zapleczu. Tragikomedia, dawno nie było tak ekscytującej końcówki. Kto spieprzy na tyle, że awansuje?
Tam chyba tylko Górnikowi zależy na awansie.
Boję się tylko zagłębia. Wystarczy im zdobyć chyba 4 pkt.

Przypadkowo do skóry wrzuciłem, a śmieszne to nie jest....

comment_tP8WSVoD4I1XtPJlSqdLl6I7dOULhspn.jpg

Ja tylko dopiszę, że Ramsey strzelił bramkę 21.05 w meczu z Evertonem. Wczoraj Hayden, Wodecki, dziś Moore. W dodatku wydarzenia w Manchesterze też wczoraj właściwie.

Mourinho postawił Ligę Europy jako priorytet i jedyną szanse na LM w przypadku Red Devils a poza tym to :

Finansowe straty

Porażka w finale Ligi Europy sprawi, że sam bonus od UEFA będzie niższy niż w przypadku zwycięstwa. To różnica 2,57 miliona funtów, ale to tylko ułamek ewentualnych strat Czerwonych Diabłów.

W przypadku zwycięstwa w LE od sponsora koszulek klub z Old Trafford dostałby 70 milionów funtów (przy porażce 49 mln). To kwestia tak naprawdę występów w rozgrywkach: jeśli będzie to Liga Mistrzów, to bonus będzie wyższy.

Także około 30 milionów funtów to różnica pomiędzy premiami od UEFA za LM a za LE. Należy do tej kwoty również dodać tzw. "dzień meczowy", który różni się w zależności od tego czy jest to wtorkowo-środowy wieczór czy też czwartkowy.

Brak wygranej = brak LM a to= komplikacje z transferami

ciekawe czy mou ustawi taktykę na 1:0 i bronienie wyniku :siara:
Oby nie, ale, jak napisał Yoshi to jedyna szansa na LM. A kolejny rok bez LM dla takiego klubu, jak MU to będzie upokorzenie. Zwłaszcza jeśli zmarnują taką szansę. Także Mourinho choćby miał się zesrać będzie chciał wygrać.

E: no i LM=większy hajs ofc

Oby nie, ale, jak napisał Yoshi to jedyna szansa na LM. A kolejny rok bez LM dla takiego klubu, jak MU to będzie upokorzenie. Zwłaszcza jeśli zmarnują taką szansę. Także Mourinho choćby miał się zesrać będzie chciał wygrać.

E: no i LM=większy hajs ofc
Musacchio, Kessie, Rodriguez, jak oceniasz? :)
Podoba mi się ta aktywność, widać, że coś się ruszyło, a jeśli chodzi o jakość piłkarzy chyba obrali idealny kierunek. Oby wszystko się potwierdziło jak najszybciej.

Musacchio, Kessie, Rodriguez, jak oceniasz? :)
Podoba mi się ta aktywność, widać, że coś się ruszyło, a jeśli chodzi o jakość piłkarzy chyba obrali idealny kierunek. Oby wszystko się potwierdziło jak najszybciej.
Jeszcze ptaszki śpiewają o Dolbergu i wypożyczeniu Kovacicia. To byłoby sztosiwo. Kessie młody i perspektywiczny - jeden z twórców niespodziewanego sukcesu Atalanty, także jaram się, Rodriguez wiadomo, Mussachio także byłby wzmocnieniem. Liczę, że coś ruszy, bo kurwa najwyższy czas ;)

Back