Piłka nożna

Pozdro

Attachments

• Screenshot_20160413-231459_1.jpg
    Screenshot_20160413-231459_1.jpg
    108.1 KB · Views: 35
Ale Barca jest faktycznie w takim kryzysie, że gdyby w PD było więcej Atletico i Realów, to i o ligę zacząłbym się bać.
@Kacper, mam z Tobą problem - jesteś kibicem Rudego i Realu, a mimo to jakoś Cię po ludzkucohonesowemu lubię ;)

Ja tam od kilku lat przekonywałem sam siebie, że Atletico w końcu pęknie, że nie da się tak grać przez cały sezon itp. itd. a oni nigdy nie pękają. Wielki szacun dla Simeone, a teraz jeszcze czytam
"Gole tracone przez Atletico w domowych meczach (16) Ligi Mistrzów za Simeone. 1-0-0-1-0-0-0-0-0-0-0-2-0-0-0-0."
i weź tam jedź i wygraj.

Simeone przekształcił zespół, którego pięta achillesową była obrona w najlepiej broniący zespół na świecie. Jak ich obejmował to byli na 10 miejscu w lidze (o ile pamięc mnie nie myli), teraz są jedną z 4 najlepszych drużyn na świecie (Barca, Real, Bayern, ATM).

Simeone to jest kurwa kozak.

Simeone przekształcił zespół, którego pięta achillesową była obrona w najlepiej broniący zespół na świecie. Jak ich obejmował to byli na 10 miejscu w lidze (o ile pamięc mnie nie myli), teraz są jedną z 4 najlepszych drużyn na świecie (Barca, Real, Bayern, ATM).

Simeone to jest kurwa kozak.
i do tego byl bardzo dobrym pilkarzem, a to sie nieczesto zdarza. ale pamietam na poczatku byly obawy co do jego kunsztu trenerskiego

i do tego byl bardzo dobrym pilkarzem, a to sie nieczesto zdarza. ale pamietam na poczatku byly obawy co do jego kunsztu trenerskiego
Był niesamowitym przecinakiem, co w sumie u defmida=bardzo dobrym piłkarzem
Swoją drogą, to patrząc na piłkarzy z górnej półki, którzy bardzo dobrze poradzili sobie w trenerce, lwia część to defensywni pomocnicy/stoperzy (Beckenbauer, Rehhagel, Simeone, Guardiola, Riijkard, Luis Enrique, Sinisa Mihajlovic - nie wiem, czemu go zwolnili, bo coś tam Milan zaczynał grać) - przypadek? Goście, którzy całe życie spędzili w środku pola, mieli dobry ogląd na każdą stronę boiska, może stąd się to wzięło?
(ok, jest Tomek Hajto, ale wyjątek potwierdza regułę ;)

Swoją drogą, to patrząc na piłkarzy z górnej półki, którzy bardzo dobrze poradzili sobie w trenerce, lwia część to defensywni pomocnicy/stoperzy (Beckenbauer, Rehhagel, Simeone, Guardiola, Riijkard, Luis Enrique, Sinisa Mihajlovic - nie wiem, czemu go zwolnili, bo coś tam Milan zaczynał grać) - przypadek? Goście, którzy całe życie spędzili w środku pola, mieli dobry ogląd na każdą stronę boiska, może stąd się to wzięło?
ancelotti i deschamps do tego

ancelotti i deschamps do tego
Blanc, Baresi
W zasadzie ofensywnym wyjątkiem był chyba tylko Cruyff. Możliwe, że będzie nim też Zidane (Klinsmanna nie liczę, bo miał swojego Jarka KJogiego L), ale jednak defensywni piłkarze wydają się mieć lepszy dryg do trenerki

Logiczne, rozgrywający musi najlepiej ogarniać taktykę zespołu. Dlatego napastników czy bramkarzy trenerów prawie nie ma.

Ale Barca jest faktycznie w takim kryzysie, że gdyby w PD było więcej Atletico i Realów, to i o ligę zacząłbym się bać.
@Kacper, mam z Tobą problem - jesteś kibicem Rudego i Realu, a mimo to jakoś Cię po ludzkucohonesowemu lubię ;)

Cieszę się, z wzajemnością. Czyli jednak to możliwe, być po drugiej stronie barykady a zachować sympatię i szacunek. Dobrze że użyłeś słowa kibic - bo psychofanem masturbatorem Conora nigdy nie byłem i nie będę. Zajebiście walczy, ma ciekawy i interesujący sposób bycia, i to tyle w jego temacie;)
Mam nadzieję ominąć Atletico w półfinale dla Realu, bo to jest taki zespół, który zamraża boisko idealnie, skoro taki zespół jak Barcelona, która miała 72% posiadania piłki, w ich polu karnym umiała znaleźć się z zagrozeniem tylko od 60-80 minuty, to coś jest nie halo. Tak teoretycznie jakby laik popatrzył na te pary, to od razu wskazalby na zespół Atletico. A to taka niewdzięczny przeciwnik. Rok temu tak samo przejechalem się na Juventusie, który tak apropos też powinien być w czwórce, a przynajmniej wczoraj walczyć z Benfica. Zobaczymy, jutro losowanie i oby City zagrało z Realem.

No i te karne (przyznany i nieprzyznany) to taki liść w ryj wszystkim futbolowym "macierewiczom"... Jak jeszcze raz usłyszę "uefalona", to jedzie stockton slap...

Co było? Można video z tych karnych? Bo w skrócie nie widziałem nic więcej poza karnym zrobionym przez Iniestę. A tutaj chyba nie powiesz, że karnego nie było :D?

Czytaj coś poza "Piłką nożną" ;)
A tak szczerze, to też się wtedy dałem podpuścić trochę, ale jak przeczytałem, że Navas jest w światowym TOP5, to mi klawiatura sama jebnęła o podłogę wtedy DC

Faktycznie, bo jest w TOP 3 ;)

I też marzy mi się każdy, byle nie Atletico..

Last edited:
Faktycznie, bo jest w TOP 3 ;)
DC
No naprawdę proszę Cię DCDCDC
A tutaj chyba nie powiesz, że karnego nie było :D?
Tego nie powiedziałem - natomiast macierewicze futbolu chcieliby w gruncie rzeczy, żeby sędzia tego karnego nie gwizdnął, bo dalej mogliby ferować tezę o uefalonie, a tu dupa - karny przeciw Barcelonie był gwizdnięty jak trzeba, zaś sama Barca została oszukana przez sędziego - gdzie ta uefalona i pomoc? :)

panowie ten karny nie gwizdnięty dla Barcy to taka karma za te wszystkie pomoce sędziowskie dla nich przez te lata :wink: oczywiście nie chcę się spinać, ale takie jest moje zdanie na ten temat :wink:

I tak dziś mogę sobie tylko pogadać, bo co mi zostało ;)

LM w zasadzie się skończyła dla mnie, chciałbym finału Bayern-Atletico (jako najmniejsze zło), ale dla większej widowiskowości widziałbym w finale dowolne 2 teamy poza drużyną Simeone ;)

Dla mnie Navas jest obecnie top 3 na pewno do tego obecnie chyba najrówniej grający bramkarz - cały sezon świetny. Neuer strasznie cieniuje w tym roku i wpuszcza sporo baboli, mecze BM staram się oglądać w większości wiec jakieś porównanie mam. Jak DDG i Courtouis to nie będę się wypowiadać za mało meczy widziałem ale coś ucichło o nich ostatnio.

najrówniej grający bramkarz
Niech Ci/Wam będzie - faktycznie gra dobrze, równo i bez wpadek od dłuższego czasu, a dotychczasowy top - Neuer, Hart, De Gea nie zachwyca.

Dla mnie to wciąż nie jest TOP3 - ale do piątki może i się łapie

Zacząłem się natomiast zastanawiać, gdzie umieścić Oblaka - na ile Zamorę wywalczy(ł) sobie sam, a na ile to zasługa obrońców.

I tak dziś mogę sobie tylko pogadać, bo co mi zostało ;)

LM w zasadzie się skończyła dla mnie, chciałbym finału Bayern-Atletico (jako najmniejsze zło), ale dla większej widowiskowości widziałbym w finale dowolne 2 teamy poza drużyną Simeone ;)
Czyli widzę, że łączy nas wspólny 'lepszy wróg':D. Gdyby to Real odpadł, również chciałbym zobaczyć, z dwojga złego, w finale każdego poza Fcb. Wrogowie naszych wrogów są naszymi przyjaciółmi:)

Czytaj coś poza "Piłką nożną" ;)
A tak szczerze, to też się wtedy dałem podpuścić trochę, ale jak przeczytałem, że Navas jest w światowym TOP5, to mi klawiatura sama jebnęła o podłogę wtedy DC
DC
No naprawdę proszę Cię DCDCDC

Tego nie powiedziałem - natomiast macierewicze futbolu chcieliby w gruncie rzeczy, żeby sędzia tego karnego nie gwizdnął, bo dalej mogliby ferować tezę o uefalonie, a tu dupa - karny przeciw Barcelonie był gwizdnięty jak trzeba, zaś sama Barca została oszukana przez sędziego - gdzie ta uefalona i pomoc? :)

A czemu nie wspominasz o potencjalnych trzech czerwonych dla Barcelony :)? Iniesta za obronę ręką powinien wylecieć, Neymar za sanki na Juanfranie również powinien wylecieć, a sytuacji z Suarezem i Godinem nigdzie nie mogę znaleźć, chociaż wiele osób pisze o tym, iż powinien wylecieć Urugwajczyk :)? I nie mogę znaleźć sytuacji z Carrasco i Pique, gdzie również według wielu powinien być karny dla Atletico ale ostatnich dwóch sytuacji nie widziałem, więc nie oceniam.

I wymień mi trzech lepszych od Keylora.
De Gea nie zachwyca? Gdyby nie on, United byliby bliscy strefy spadkowej.

A czemu nie wspominasz o potencjalnych trzech czerwonych dla Barcelony :)? Iniesta za obronę ręką powinien wylecieć, Neymar za sanki na Juanfranie również powinien wylecieć, a sytuacji z Suarezem i Godinem nigdzie nie mogę znaleźć, chociaż wiele osób pisze o tym, iż powinien wylecieć Urugwajczyk :)? I nie mogę znaleźć sytuacji z Carrasco i Pique, gdzie również według wielu powinien być karny dla Atletico ale ostatnich dwóch sytuacji nie widziałem, więc nie oceniam.

I wymień mi trzech lepszych od Keylora.
De Gea nie zachwyca? Gdyby nie on, United byliby bliscy strefy spadkowej.
z tej trojki to tylko iniesta powinien poleciec. torresowi zoltej nie chcieliscie dawac za kolano od tylu, a neymarowi czerwona za to? zolta owszem. za lokcie tez raczej daja zolte kartki, a nie czerwone

torresowi zoltej nie chcieliscie dawac za kolano od tylu,

Nie powiedziałbym, że to było jakieś brutalne kolano od tyłu, po prostu w powtórkach widać, że FT nie powinien dostać drugiej żółtej.

W całym dwumeczu nie ulega wątpliwości, że sędzia bardziej szkodził Atletico. Bo Suarez za to co odpierdolił w pierwszym meczu, nie powinien zagrać w trzech meczach LM pod rząd, a nawet żółtej za lowkasa na Luisie nie zobaczył :D

Ale z karnym to oczywiście macie racje, powinien być karny dla Barcelony, a nie rzut wolny.

Back