Piłka nożna

Ostatnio wygrali Szwedzi, teraz awansowali bez porażki w grupie. Bardzo mocni zawsze są Serbowie, Portugalczy. Niemcy, Hiszpanie, Anglicy będą mogli wysłać na turniej takich piłkarzy jak Dahoud, Sane, Deulefeu, Saul, Asensio, Rashford itd więc to mówi wszystko o sile tych zespołów. Co do naszej kadry, to potencjalnie na turnieju mogą zagrać (i są czynione ku temu kroki żeby tak się stało) Milik, Zieliński, Linetty + Ci chłopcy którzy tam grają teraz m.in. Kownacki, Lipski. Czy mamy jakieś szanse ? Będzie ciężko, ale mamy fajną grupę do powalczenia o awans z grupy a wtedy może wydarzyć się wszystko., na Szwedów nikt nie stawiał na ostatnim turnieju a ograli w finale Portugalię.
Jeszcze Kapusta, Dawidowicz. Najwazniejsze, ze wszyscy ktorzy graja w u21 sa to ludzie grajacy w ekstraklasie lub jak w przypadku gosci z pierwszej kadry graja w ligach zagranicznych. No wszyscy oprocz Kapustki.

Nie wiem jak was ale mnie bardzo, bardzo drażni mówienie o ,,degradacjach z pierwszej drużyny do młodzieżówki". No nie wiem czemu to jest dziwne, że jak impreza w Polsce to chcemy osiągnać dobry wynik

Nie wiem jak was ale mnie bardzo, bardzo drażni mówienie o ,,degradacjach z pierwszej drużyny do młodzieżówki". No nie wiem czemu to jest dziwne, że jak impreza w Polsce to chcemy osiągnać dobry wynik

Moim zdaniem, śćiągnięcie masowo zawodników na sam turniej i włączenie ich od razu do pierwszej 11 wcale nie musi być dobrym rozwiązaniem.

Moim zdaniem, śćiągnięcie masowo zawodników na sam turniej i włączenie ich od razu do pierwszej 11 wcale nie musi być dobrym rozwiązaniem.

Tu się zgadzam w 100%. Dwa najbardziej podstawowe czynniki mogące zadziałąć in minus to to zgranie i klimat w drużynie.

Milik, Zielinski i moze Karol jak najbardziej Dawidowicz, Kapustka jeden chuj. No chyba, ze Kapustka wypadnie z 1 kadry i pogra pol roku w u21 wtedy spoko. Obrona Jach, Bednarek mi sie podoba i Dawidowicza wcale bym na sile nie wciagal. Mam ciagle nadzieje, ze w ciagu pol roku Bielik wystrzeli z forma.

U niego jest chyba taka sama sytuacja jak u Kapustki? Trenuje z 1 druzyna, gra w u23 czasami na lawke sie zalapie

Podobna, Bielik jest wyróżniającą się postacią w rezerwach, Kapustka jest po prostu bez formy i nieprzygotowany do gry w Anglii.

KING IS HERE.

d-182866-tumblr-n45abfscvf1shaydvo2-250.gif

50tys. kibiców dziś podobno na San Siro. Męczarnie Milanu, ale jest wygrana :) Dawno tak dużej liczby kibiców nie było na zwykłym spotkaniu. Są wyniki oczywiście, ale te puste trybuny nawet na derbach to był bolesny widok w poprzednich latach.

Back