Piłka nożna

Martin

14 stycznia.

a tutaj macie wycene reprezentacji bioracych udzial w mundialu, na podstawie brazylijskiej gazety.

72b80168-610c-11e3-a83c-0025b511229e.jpg

Ta gazeta chyba sobie żarty robi. Holandia tak nisko, Kolumbia za wysoko, Belgia tak samo, a Hiszpania na pierwszym powinna być.

Jakie żarty? Praktycznie taki sam ranking jak na transfermarkt, pewnie na nim się wzorowali. Holandia wyżej od Belgii czy Kolumbii? Nie te czasy.

Chociaż jak teraz patrzę, to nie ma w tej wartości Pampersa, ale to i tak nie wiele zmienia xD

gdzies tam powinna byc gwiazdka jakas z oznaczeniem *przeplacanie zawodnikow w tych czasach to norma.

gdzie brazole byliby tyle warci gdyby wszystko bylo 'normalnie', Neymary i Hulki poprzeplacane, 'bo mozna' i tyle.

troche dziwny ranking, Portugalia w takim razie bardzo malo, bo 1/3 robi sam Cristiano.

1/3 robi sam Cristiano.

I prawie dokładnie tak jest

CR7 - 88.000.000 °

Portugalia - 280.896.000 °

Oczywiście to tylko "internetowe" ceny, ale niech mi ktoś poda jakieś rzetelniejsze źrodło gdzie będzie podana wartość kopaczy?

tzn dla mnie pilkarz jest warty tyle ile w stanie jest dac kupujacy klub, watpie, ze wiele klubow na swiecie zgodziloby sie na 50mln za Neymara czy 100mln za Bale'a. swiat oszalal, nie tylko pod tym wzgledem.

Biorąc pod uwagę, że wartość naszych ożełuf na transfermarkcie wynosi jakieś 100 milionów ojro, to gdybyśmy się załapali, bylibyśmy drugą najtańszą reprezentacją z Europy (a nawet najtańszą, bo ponad połowa tej ceny to dwójca z Borussi, która i tak nic nie gra), więc na papierze to nie wygląda na wielki blamarz. OFC przerżnięte eliminacje chyba też miały jakiś wpływ na ten cennik...

TVP nie pokaże meczów reprezentacji Polski w eliminacjach do mistrzostw europy 2016r we Francji oraz do mistrzostw świata w 2018r w Rosji

Prawdopodobnie najbliższe eliminacje pokaże jedynie telewizja Polsat. Nie jest do końca powiedziane czy otwarty Polsat czy jak to miało miejsce podczas ostatnich eliminacji - Polsat Sport

@ Gambit

Bez przesady. Kolumbia wyżej? Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Belgia z Holandią to blisko, ale nie Kolumbia.

Mecze reprezenracji Polski w piłce nożnej nie w TVP? 3x tak.

Ale genialna murawa w Kopenhadze, jak ten mecz skończy się bez jakiegoś urazu to będzie cudownie. Ja bym zdjął Garetha, on lubi łapać kontuzję, a Real gra o nic.

a ja wlasnie powiedzialem, ze wolalbym aby FCB trafilo na jakiegos mocarza w 1/8, bedzie ciekawiej chociaz. :)

o takim zestawieniu myslalem juz w 1/8.

Young dwie setki, idz kurwa aszli juz do domu, pls!!! :C

Bayern jest potężny znów w tym roku, faworyci do wygrania LM murowani. Oby ich ktoś wyeliminował zanim trafią na Real :-)

No i mistrz strzela 9 bramkę, jest nowy rekord! 9 bramek w 5 meczach LM, mega kot.

Niestety na świętowanie awansu Juventusu Turyn trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, dzisiejszy mecz został odwołany z powodu, który przedstawił wyżej Malinowsky. Nie udało się ostatecznie doprowadzić stadionu do stanu zadowalającego. Stadion zasypało empirycznie oceniając w około 10 minut. Wg. prognozy przewiduje się na jutro opady deszczu, temperatura około 0°C, więc nadzieja jest, że jutro mecz dokończą.

Forza Juve.

Ciekawe kiedy dokończą mecz. Myślałem, że za wszelką cenę będą chcieli zagraća tu zonk i przerwany. Nie przypominam sobie kiedy ostatnio przełożyli mecz lm.

haha, Hubi zaczal chwalic Bayern i City zaczelo spuszczac im wpierdol i to w Monachium, najs hubson.

Jeszcze chyba nie potwierdzone, ale na internetach piszą, że jutro o 12-00 ma być dokończony. Potwierdzenia oficjalnego chyba brak.

Back