Piłka nożna

jaki sliczny come back, Rossi swietny wystep. akurat jak malina chwalil Juve. i tak dla kibicow United nastaly smutniejsze czasy... ;)

Ale Townsend to jest pojebaniec!! Koleś biega na sprintach cały mecz i się nie męczy. Musi pudrować nosek jak nic:-)

Siedzi ktoś na forum Realu Madryt?

Napiszcie na którym bo jest kilka. Może kiedyś tam podadamy.

Ja czasami wchodzę tylko na te z oficjalnej strony,ale takie tam głupoty pieprza,że rzadko czytam,a udzielam się raz na sto lat.

forum realmadrid pl

"Jak to sobie w Anglii poradzono"

1391_10151671184577466_31837005_n.jpg

Real mistrz transferow, podobno Gundogan bardzo bliski przejscia za 20mln od nastepnego sezonu + Sahin, BVB wychodzi na czysto 10mln na Sahinie i dostaje go jeszcze, haha. do tego Illara za 35 to jakis jebany zart przy takich pieniadzach za Ilkaya. jak sie ma za duzo pieniazkow to sie w dupie przewraca. :)

Niestety ale to nie Real ustala ceny na rynku transferowym, były dwa kluby które dawały więcej za Bale niż 91 mln, na moję ceny zawyżają klub z nieograniczonymi finansami ( sponsorowane przez szejków itp ) i później wychodzą takie chore ceny. Co do Illary to chłopak ma 23 lata i bez wątpienia będzie trzonem tej ekipy za kilka lat.

ale ja pisze o faktach i przyszlosci, nie tym co bylo, ucieszylbym sie gdyby United sciagnelo Garetha, moze nie dolowaliby teraz tak niesamowicie. Real po prostu ma dla mnie strategie transferowa nieodzwierciedlajaca poziom tego klubu.

Gundogan tez ma 23 lata i zjada Illare na sniadanie wg mnie, ograny w Bundeslidze, ograny w LM, w reprezentacji rowniez zaczyna grac i kosztuje 15mln mniej. come on, przekonajcie mnie, ze Hiszpan jest lepszym zawodnikiem.

Real w tym okienku transferowym wg mnie postawił na Hiszpanów (Illara, Isco + do tego wychowankowie Carvajal i Casemiro) Strategie transferową mają taką na jaką sobie mogą pozwolić. Fakty są takie, że jest to najlepiej zarządzany klub na Świecie, mają ustalony budżet na 420 milionów euro ! Gdy UEFA wdroży przepisy o tym ile klub może wydać na transfery, a ma to być 60% budżetu klubu to Real będzie mógł wydać na transfery w jednym roku 250 milionów euro. Szacun za to,że w Realu nie ma Szejkó, Rusków tylko socios i zarząd któy tak tym wszystkim dobrze obraca. Baju co do poziomu klubu to Real ma najwięcej pucharów Ligi mistrzów, bo aż 9.

ale ja napisalem cos, ze maja slaby poziom? napisalem, ze polityka transferowa wg mnie jest tragiczna, caly czas placenie astronomicznych sum, jedynie Carvajal dla mnie jest z punktu ekonomicznego swietnym transferem, reszta przeplacona o grube miliony, szczegolnie (tak, uczepie sie) ten Illara. zarzadzany jest swietnie, nie wiem kto wymysla im transfery.

Gundogan? Przecież to plotki jakich co chwilę pełno, a już że się zepsuję i o cenie jakby wszystko było dogadane.

Illaramendi kosztował 32 mln i wszyscy upatrują w nim następce Xabiego Alonso. Ma potencjał na świetnego gracza. Może i nie był tyle warty, ale kto o tym powie jak zacznie grać regularnie i będzie rządził w środku pola? Swego czasu mówiono, że 30 mln za Pepe to pomyłka. Ktoś teraz tak powie? Nie wydaję mi się. Czas pokaże czy Asier był wart swojej ceny.

Baju, Carvajal? Najlepszy transfer w tym roku to Diego Lopez:-)

I jeszcze jakby ktoś chiał się pośmiać: Po ostatnim remisie Barcelony, Montoya stwierdził, że w drugiej połowie murawa była bardziej sucha i WYŻSZA niż w pierwszej...:-)

Pary barażowe do MŚ w Brazylii:

Portugalia - Szwecja
Grecja - Rumunia
Islandia - Chorwacja
Ukraina - Francja

wyrównane pary każda z drużyn może awansować, chyba największym faworytem jest Francja w reszcie spotkań nie ma wyraźnego faworyta

Diego Lopez tez, ale bralem pod uwage to, ze maja braki solidne w obronie i przyszedl za darmo za pomoca klauzuli z Leverkusen. takie dzialania sa akurat mega dla klubu, sprzedac z klauzula, zaplacic i odebrac duzo lepszego gracza.

Gundogan może być zajebisty ale do Realu nie pasuje. Były już Sahiny, Altintopy i tacy piłkarze nie mają tam racji bytu. Khedira wyleci w lecie bo w 2015 kończy mu się kontrakt i pewnie nie będzie przedłużony. Może być dobry, ale jest tylko dobry, jest Niemcem a nie Hiszpanem / Portugalczykiem / Brazylijczykiem / Francuzem i nie jest ulubieńcem kibiców. Prezesa chyba też nie. Tym bardziej że jest Alonso, Modric, Illarra i Casemiro. Benzemie też kończy się kontrakt w 2015 więc jest 100% pewność że przy takiej dyspozycji wyleci najpóźniej w lecie przyszłego roku.

i.vu

Sahin cały czas jest piłkarzem Realu, kontrakt ma do 2017 roku. Gundogan za tą cenę jest bardzo dobrą opcją, za Alonso który niechybnie zbliża sie ku końcowi kariery, ale ja jestem na NIE z tego względy, że Gundogan jest bardzo kontuzjogennym piłkarzem co chwile ma problemy z plecami. Co do Khediry to świety piłkarz mam nadzieję, że zostanię.

Popieram,że Illara jest kurewsko przepłacony, w jego miejsce Gundogan, nawet za taką samą cenę to o wiele lepsza inwestycja. Póki co jedynie Isco pokazuje,że jest wart swojej ceny.

Będą jaja jak Portugalia odpadnie ze Szwecją i nie zagra na mundialu.

Back