Piłka nożna

Ale czy on jest defensywnym pomocnikiem? Wątpie. Jest środkowym pomocnikiem nominalnie, tak jak Ozil,Kaka,Modric są mediapuntami.

Czuję,że Kaka znów jest wielki :) Jak się nazywa ten drugi komentator obok Orłowskiego?

Ależ Pipita strzelił,jeżeli to było celowe to brawo.

I City znów w końcówce... Gdy widziałem jak było 0-0 w drugiej połowie powiedzialem,że City wygra jedną bramka w końcówce. I niestety się nie pomyliłem.

United chce sprzedać Naniego ... cena tylko 15 milionów funtów... przecież to jest okazja taka ze szok ...

juz widze jak sAF puszcza go za 15. powiedzial, ze jezeli dostanie 25mln funtow to bez zastanowienia go pusci. wiecej teraz z nim problemow niz uciechy. Portugalczyk ma jeszcze troche czasu na udowodnienie swoich umiejetnosci i przywiazania do klubu, zobaczymy.

Pierwszy raz chyba od dawien dawna CR gra na prawym skrzydle, dużo lepiej mu wychodzi gra na lewym, gdy może schodzić na prawą nogę i uderzać.

Real według mnie gra tragicznie, klepie prawie jak Barcelona.Niech Kaka się lepiej weźmie do roboty, bo to może być jego ostatni mecz w Realu.

Wątpie czy ostatni. Real nie potrafi przeskoczyć czasami zaparkowanego autobusu. Brakuje mi Di Marii, on ich rozrusza. Ozil też bezproduktywny.

Kaka zszedł po 45 minutach nikt mnie nie przekona, że Mourinho jeszcze na niego postawi.Bardzo szkoda mi biedaka, bo go bardzo lubię.

Realowi się nie chce wrzucać drugiego biegu, chcą dowieźć chyba zwycięstwo do końca, oby sie nie zaskoczyli jakimś straconym golem.

Mi sie bardzo dobrze oglada, zero spiny i nie potrzebnego tracenia sił a przewaga miażdząca

Arsenal niech się lepiej weźmie do roboty. Mam nadzieję, że nie spierdolą mi póki co pięknie wchodzącego kuponiku.

Trochę lipę zrobiła mi Cyfra w tym roku, że nie puszczają ligi włoskiej.

Mecz Spurs - The Blues to kwintesencja PL, szkoda Tottenhamu bo do bramki na 2-2 piłkarze grali świetni i bardzo ambitnie.

Klopp dzisiaj trochę przekombinował ze składem - Piszczek na lewej pomocy.

Real znowu zagrał na pół gwizdka, mecz słaby, ale cieszy 90 Modricia :]

Kierwa przespałem Juve - Napoli. Za to BVB jest słabiutkie i coś czuje, że z mistrzem to już się mogą żegnać. W poprzednim sezonie też start mieli nienajlepszy, ale Bayern grał normalnie, a nie jak taran miażdżący wszystko na swojej drodze. 8 wygranych z rzędu i 26-2??? Przecież oni ich zgwałcą tam jak będzie Bayern - BVB, jeśli Borussia będzie tak grać jak dzisiaj. :D

A Lewandowski przynajmniej zrobił swoją robotę, trudny moment, 2:0 i strzelił kontaktową. O to mi m.in. chodziło, jak o nim pisałem ostatnio, że w najważniejszych momentach to on ma trafiać skoro jest najlepszy (w reprezentacji). W BVB jak zdupczy (a parę dobrych akcji też zwalił dzisiaj), to ktoś inny może go wyręczyć. Tak jak Mata Torresa daleko nie szukając.

Edit: Gambit - na lewej? Piszczek po prawej grał. Ale w pomocy to fakt.

Klopp nie tyle przekombinował ze składem co ustawieniem, bo dziś zagrali nietypowo 3-5-2.

Co do meczu Tottenham - Chelsea to jest jeden z lepszych jaki w ostatnim czasie oglądałem.

Mobius, był moment, że Klopp zmienił ustawienie z środka obrony na prawą zszedł Bendtner, a jego miejsce zajął Subotić, Piszczekprzeszedł na lewą stronę i grał za Grosskreutzem a na prawej wylądował Perisic i tak grali do końca pierwszej połowy, możliwym powodem było to, że wychowanek BVB nie radził sobe z Farfanem ...

a Grosskreutz z czymkolwiek sobie radzi? to jest dla mnie totalne nieporozumienie, ze dostawal szanse gry w 1 skladzie gdy wszyscy byli zdrowi, dzis chociaz mogl sie wytlumaczyc Klopp tym, ze czolowych zawodnikow dopadly kontuzje. widoczny brak Schmelzera, Gundogana, Gotze i Kuby.

Leitner strasznie słabo, wielkikrzyż też do bani, Perisic niewidoczny, a Reusa stać na wiele więcej. To nie była ta Borussia.

W Niemczech mistrzostwo raczej już rozstrzygnięte jak dla mnie. A grajki z Wolfsburga to grają chyba na zwolnienie Magatha.

Jak donoszą włoskie media Leonardo Bonucci został napadnięty przez uzbrojonego mężczyznę. Sytuacja miała miejsce przed salonem Ferrari, z którego piłkarz Juve wracał z żoną i małym dzieckiem w kierunku swojego auta. Zanim im się to udało, drogę zastąpił im uzbrojony agresor i celując lufę pistoletu w Leonardo, zażądał drogiego zegarka, który miał na sobię obrońca Juve. Przerażona i zapłakana żona schowała się z dzieckiem do samochodu, zaś Leo w bezruchu i ze spokojem starał się negocjować z rabusiem. Kiedy ten złapał nadgarstek z zegarkiem piłkarza, Bonus użył wolnej ręki i uderzył napastnika, czym kompletnie zbił go z tropu. Złodziej rzucił się do ucieczki, a Leonardo w pogoni za nim. Ostatecznie pościg zakończył się fiaskiem, a Bonucci złożył stosowne doniesienia na policji. Niestety nie zapamiętał on twarzy napastnika na tyle dobrze, by można było stworzyć rzetelny rysopis sprawcy o "południowym akcencie".

http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/bonucci_ofiara_napasci.php

Co za świr z Leo :D

Back