Piłka nożna

No nie tyle to nie, raczej obrona Polska zaspała jak czasami się to niestety zdarza...

IMG_4451.jpeg

Nie ma się co napalać i pompować balonika... Zakładam, że odpadniemy w półfinale, bo wolę się przyjemnie zaskoczyć niż niemiło rozczarować.

Robercik będzie tańczył w polach karnych przeciwników bachate!

Jedziemy po mistrzostwo!

:mamed:

Barcelona też się nie wybiera.

Na przyszły sezon FIFA zaplanowała odmieniony format Klubowych Mistrzostw Świata. Impreza trwałaby miesiąc, a wzorem turniejów reprezentacyjnych, zobaczylibyśmy na niej 32 zespoły. To wywołuje negatywne reakcje środowiska, bowiem zawodnicy mieliby przeładowany kalendarz, a ponadto, zakłócone zostaną działania na rynku transferowym. Pojawiły się kolejne głosy sprzeciwu.

– FIFA może o tym zapomnieć, piłkarze i kluby nie wezmą udziału w tym turnieju. Pojedynczy mecz Realu Madryt jest wart 20 milionów, a FIFA chce nam dać taką kwotę za cały puchar. To negatywne. Podobnie jak my, inne kluby odrzucą zaproszenie – powiedział Carlo Ancelotti w rozmowie z Tonym Damascellim z "Il Giornale".
:benny:

Start "klubowego mundialu" zaplanowany jest na 15 czerwca 2025 roku, z kolei zakończenie nastąpi niemal miesiąc później – 13 lipca. Gospodarzem turnieju są Stany Zjednoczone, dla których ma to być test przed mistrzostwami świata w 2026 roku.

Ponadto, FIFA pozostaje przy organizacji corocznego turnieju klubowego. W Pucharze Interkontynentalnym zwycięzca Ligi Mistrzów ma rywalizować z mistrzami z innych konfederacji.

Czyli jeszcze więcej meczów, a co z tym idzie kontuzji...

Jednak fejk.

Nie fejk tylko nieporozumienie... :wink:
(albo rozmowa z prezesem)

"Moje słowa o Klubowym Pucharze Świata nie zostały zinterpretowane tak, jak chciałem. Nic nie mogłoby być dalsze od mojego zainteresowania, niż odrzucenie możliwości gry w turnieju, który moim zdaniem może być świetną okazją do kontynuowania walki o wspaniałe tytuły z Realem Madryt” – oświadczył trener.

Jednocześnie klub z Madrytu potwierdził, że będzie regularnie występował w KMŚ. "Nigdy nie było wątpliwości, że będziemy częścią Mistrzostw Świata i jesteśmy dumni, że będziemy rywalizować o trofeum dla naszych fanów" – poinformowali Królewscy.

Nie fejk tylko nieporozumienie... :wink:
(albo rozmowa z prezesem)

"Moje słowa o Klubowym Pucharze Świata nie zostały zinterpretowane tak, jak chciałem. Nic nie mogłoby być dalsze od mojego zainteresowania, niż odrzucenie możliwości gry w turnieju, który moim zdaniem może być świetną okazją do kontynuowania walki o wspaniałe tytuły z Realem Madryt” – oświadczył trener.

Jednocześnie klub z Madrytu potwierdził, że będzie regularnie występował w KMŚ. "Nigdy nie było wątpliwości, że będziemy częścią Mistrzostw Świata i jesteśmy dumni, że będziemy rywalizować o trofeum dla naszych fanów" – poinformowali Królewscy.

::really::

Back