Miskatonic
Vale Tudo Championship
Jeszcze jakieś przekładnie by się zdały bo będziesz darł za wajchę aż poczerwieniejeszZrobię z profili stalowych ;)

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jeszcze jakieś przekładnie by się zdały bo będziesz darł za wajchę aż poczerwieniejeszZrobię z profili stalowych ;)

ło w mordę, chyba zrobię takie coś i będę brał ze sobą nad morze ;)
Po co sobie będziesz głowę zawracał robieniem, kup taką:Zrobię z profili stalowych ;)
tu nówka z salonu ;)Po co sobie będziesz głowę zawracał robieniem, kup taką:
Ogłoszenia - Sprzedam, kupię na OLX.pl
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in...m.olx.pl
Taka to faktycznie dla przedszkolakatu nówka z salonu ;)

Obawiam się, że gdyby takie ogromne (choć niewysokie) chłopisko wsiadło do "kabiny" mogłoby dojść do przewrócenia tej zabawki

Nabroiłeś?
Mordo córa 8 lat a stara mi rzuca test wczoraj xdNabroiłeś?

Brawo, zawsze cieszą kolejne piękne, białe dzieciMordo córa 8 lat a stara mi rzuca test wczoraj xd
Będzie drugie wlasnie cisnę na usg z Patrycją![]()

Nie mam i nie polecam, polecam wozić tyłem, najdłużej jak to możliwe. Trochę mniej wygodne dla wszystkich, ale dużo bezpieczniejsze dla małych.
Rozmawiałem z gościem z fotelik.info i powiedział żeby nie kupować czegoś takiego ponieważ w razie poważnego wypadku narobi więcej szkód. Polecił za to najlepiej bloczek styropianowy zapakowany do kartonu. Polecał mi to w trakcie dopasowywania do samochodu fotelików dla trójki dzieci
Brawo, zawsze cieszą kolejne piękne, białe dzieci![]()

Straci flexa i voucher (a plac zabaw cały osprzęt metalowy)Dorwij jakiegoś @Bambo, daj mu fleksa + voucher do KFC i po sprawie.
Mordo córa 8 lat a stara mi rzuca test wczoraj xd
Będzie drugie wlasnie cisnę na usg z Patrycją![]()
A kto powiedział że będą białe..![]()
Jak najmniej jakiegokolwiek ekranu
Dla Ciebie Pani Patrycja.Ta Patrycja?
To prawda sam się nie raz złapie na tym ze dam młodej tableta ewentualnie tel i mam spokój, ale trzeba znaleźć złoty środek i teraz mamy umowę słowną ale zawartą w obecności świadka, ze telefon max godzinna dziennie a resztę czasu staram sie zagospodarować na aktywność fizycznąŁatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Dla wielu rodziców telefon to jest idealne narzędzie, żeby dziecko "dało ci spokój". Nam się udaje jak na razie u 10 latka, ale presja jest coraz wyższa, większość kolegów już ma. Później to taki wybór między młotem a kowadłem,z jednej strony smartfon ze wszystkimi złymi konsekwencjami, z drugiej wykluczenie społeczne w grupie. Jedno i drugie może skutkować poważnymi problemami. I bądź tu rodzicem w tych czasach...
Ciężko sie nie zgodzić i mam nadzieję ze projekt ustawy o zakazie używane tel w szkołach podstawowych przejdzie1. Nikt nie mowi ze wychowywac jest latwo - a tym bardziej "pod prąd". W ogole zycie jest trudne, to jest normalne.
2. Nie bądźmy aptekarzami - napisałem "jak najmniej" (w domyśle: "najmniej jak się da"), nie jestem Amiszem zeby "prądu nie uzywac w ogole".
Moje corki maja telefon, natomiast maja - na wspolczesne standardy - mocno limitowany (youtube, facebook, whatsapp/signal, itp). Kontakt ze swiatem poprzez elektronikę maja, natomiast jest to ułamek ich świata.
Po drugiej stronie widze maluchy - roczne, dwuletnie, trzyletnie ale i starsze - w restauracjach półprzytomne, postawione przed tabletem i karmione (bo ich umysł jest w ekranie a ciało nie wie że je). Podejrzewam ze wiele godzin dziennie są podłączone do tabletu, telefonu, telewizora. Jak te dzieci potem maja funkcjonowac? Jesli przez wiele godzin dziennie miga im ekran jak maja sie nauczyc twarzy, emocji, komunikacji, swiata bezposrednio wokol nich? Ich mozg dostosuje sie do ich jungli - migającego ekranu. Niewidomi lepiej słyszą, głusi zwracaja uwagę na wiekszosc ilosc detali (ich mozg wypracuje nowe polaczenia neuronowe). Dzieciaki z nadmiarem bodzcow i w tym i w tym beda ułamkiem swojego potencjału, w takim sensie - kalekami.
Dla Ciebie Pani Patrycja.
Nie prowokuj chcesz mnie cisnąć ok
Ale od moich bliskich to wypad