Newsy MMA Userów

Myślę, że w takiej sytuacji to po prostu obowiązek organizatora. Brak takiej wypłaty byłby raczej patologią.
Niestety w UFC nie jest to reguła i w kontrakcie zdaje się obowiązek powstaje dopiero jak rzeczywiście wejdziesz do klatki, więc samo to, że dostanie całą podstawę nie było takie oczywiste, a wypłata bonusu za zwycięstwo to już wyłącznie dobra wola Danki, więc za to szac. Natomiast żeby nie było tak słodko to oni w ten sposób też przymuszają zawodników do brania walk z przeciwnikami, którzy nie robią wagi, jak odmówisz nie dostajesz wypłaty vide odwołana walka Thompsona z Pereirą, ale to już temat na inną dyskusję
Oczywiście, że tak, natomiast wydaje mi się, że słyszałem o kilku przypadkach, gdzie UFC właśnie kręciło z tym:

https://bloodyelbow.com/2024/11/26/...n-why-do-you-guys-keep-that-money-and-i-dont/

Fajnie, że tym razem zachowali się jak trzeba, bo obowiązkiem byłoby chyba tylko wypłacenie show money, ale kto wie co oni tam w kontraktach mają pozapisywane.
Abstrahując od kwestii wypłat ta sprawa też pokazuje jaka wśród zawodników w wielu kwestiach dalej panuje amatorka. Walczysz na jednej z największych gal w roku w medialnym pojedynku i dzień przed galą popierdalasz do jakiejś knajpy zjeść byle co i potem zdziwko, że masz zatrucie pokarmowe, już nie mówiąc o tym, że w fight weeku to każdy posiłek powinien już być zaplanowany co do grama, żeby do walki wyjść w najlepszej możliwej formie :matt:

Wiadomo ile +- Dariusz ma na kontrakcie ?
Dokładnych liczb nie ma, to miała być jego pierwsza walka pod komisją, która ujawnia wypłaty, ale Moicano podobny stażem (bardziej medialny, ale od stosunkowo niedawna) ma 125+125 i obstawiałbym, że Dariush też coś koło tego

Znalazłem informację o 350k. Nie ufałbym im. Zakładają, że Dariush ma w kontrakcie procent z PPV.

https://www.totalsportal.com/mma/ufc-311-salaries-purse-payouts/

Przed walką z Gamrotem 100+100. Sprawdzone źródło. Korzystam od dawna.

https://mmasalaries.com/ufc-280-salaries-and-payouts/
Za walkę z Klose dostał 70+70 w 2020, co jeszcze opublikowała komisja w Nevadzie, po tej walce dostał nowy kontrakt i wygrał jeszcze 4 walki. To, że ma 100+100 bądź trochę więcej jest bardziej prawdopodobne niż 350k. Ładna wypłata, zgarnięta bez draśnięcia, nie wiem jak Darek, ale rodzinka na pewno zadowolona.

Merab dojebał do pieca i stwierdził, że Aljo wygrałby z każdym z Nurmagomedovów w zapasach:beczka:

Pięknie podsumował także teksty o złamanej ręce Umara.

Konferencja po gali:

Czystych zapasach jak najbardziej, zobacz sobie zejścia do dwóch nóg Khabiba czy Islama i porównaj z poziomem zapasów uniwersyteckich to jest przepaść. Tak stricte pod MMA już pewnie ciężej, ale Aljo z Evloevem pokazał, że spokojnie może się z ruskimi mierzyć, bo tam ostatecznie bardziej IQ nie zagrało niż umiejętności. Chyba że pijesz głównie do kwestii wagi, a nie umiejętności to to już kwestia nie do przeskoczenia ^^

Khabiby ogólnie mało mieli walk z innymi zapaśnikami, zwykle dostają jakiegoś strikera, w którego migą z szatni wlecieć z obaleniem, a w kilku przypadkach jak dostawali kumatych grapplerów to wcale aż takiej dominacji nie było

Czystych zapasach jak najbardziej, zobacz sobie zejścia do dwóch nóg Khabiba czy Islama i porównaj z poziomem zapasów uniwersyteckich to jest przepaść. Tak stricte pod MMA już pewnie ciężej, ale Aljo z Evloevem pokazał, że spokojnie może się z ruskimi mierzyć, bo tam ostatecznie bardziej IQ nie zagrało niż umiejętności. Chyba że pijesz głównie do kwestii wagi, a nie umiejętności to to już kwestia nie do przeskoczenia ^^

Khabiby ogólnie mało mieli walk z innymi zapaśnikami, zwykle dostają jakiegoś strikera, w którego migą z szatni wlecieć z obaleniem, a w kilku przypadkach jak dostawali kumatych grapplerów to wcale aż takiej dominacji nie było

Czyste zapasy, to otwarta sprawa. Aljo jest konkretnym zapaśnikiem. Miałem na myśli raczej szpilkę wbitą w ekipę z Dagestanu co mi się spodobało i rozbawiło mnie :beczka:

Co do wagi to Khabib wygląda na +100 kg. Masa idzie wzorowo.

Czyste zapasy, to otwarta sprawa. Aljo jest konkretnym zapaśnikiem. Miałem na myśli raczej szpilkę wbitą w ekipę z Dagestanu co mi się spodobało i rozbawiło mnie :beczka:

Co do wagi to Khabib wygląda na +100 kg. Masa idzie wzorowo.
Mój błąd w takim razie, trochę się odpalam jak ktoś przesadnie wychwala ich "czyste" zapasy :P

Kebs celowo przymasował, żeby mógł się pełnoprawnym trenerem nazywać, a przy okazji teraz Umar będzie miał ciężej jak za karę za splamienie rodowego nazwiska będzie robił cardio z nim na plecach aż nie wyrobi kondycji na pięć rund :fjedzia:

Mój błąd w takim razie, trochę się odpalam jak ktoś przesadnie wychwala ich "czyste" zapasy :P

Kebs celowo przymasował, żeby mógł się pełnoprawnym trenerem nazywać, a przy okazji teraz Umar będzie miał ciężej jak za karę za splamienie rodowego nazwiska będzie robił cardio z nim na plecach aż nie wyrobi kondycji na pięć rund :fjedzia:
Khabib gdy prowadzi treningi w AKA, to dorośli goście chcą do domu. :beczka:

Wszystko opiera się o dostosowanie ich zapasów pod realia MMA. W tym są świetni. Widać w tym patent i metodykę.

Co do kondycji Umara, to być może ma świetną kondycję. Problemem jest Merab. Jego presja jest ponad każdym. Nie wiem jak trenuje Gruzin, ale to dobry moment aby się zainteresować i zrobić dobry research.

Last edited:
To wypadnięcie będzie sporo kosztować Armana
79420900-4A19-4F03-ABE4-62B50B233382.jpeg

Makhachev przedawkował Johna Wicka.

Ciekawą sprawę poruszył Merab na konferencji po walce. Według jego słów UFC po zdobyciu przez niego pasa zaproponowało mu obronę w lutym albo marcu na co się zgodził, ale po wybraniu Umara na przeciwnika (po walce Yan Figueredo?) Umar powiedział, że mu to nie pasuje, bo nie będzie walczył ani w ramadan, ani Australii (pewnie po tym jak niesprawiedliwie Islama potraktowali z kroplówkami ^^). Jak tak było rzeczywiście to w sumie przestaje mnie dziwić, że Meraba aż tak dupa piekła o te oskarżenia o unikanie walki, bo jak to pretendent stawiał warunki, a potem miał jeszcze czelność narzekać, że mistrz nie chce z nim walczyć w wyznaczonym przez niego terminie to coś tu jest nie tak :matt:

Inna sprawa, że mógł o tym wtedy powiedzieć, ale w sumie to jest taki gamoń, że nic mnie w jego przypadku nie zdziwi, a mówiąc o tym na konferencji po walce wiele już nie zyskiwał, bo i tak zamknął usta krytykom, więc dla mnie brzmi to całkiem wiarygodnie

Dostaje info, że już na wolności i trenuje w Polsce. Ktoś potwierdza? Ostatnia aktywność w social mediach zbiega się z terminem wyroku.

Tam jest jakiś grubszy problem, bo wrzucili info, że podpisali Scheffela, a on zaprzeczył pod ich postem.

@zielony666 Bydlaku.

Jest sprawa dla @redakcji MMAPOLSKA.

Może jakiś wywiad z Mysialą?

:roberteyeblinking:

Back