NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

Teraz im zostało 5.7 bańki MLE, ściągną jakiegoś Capele i tyle z tego będzie.
źle napisałem, mój błąd!
finney- smith odrzucił, powiedział- nie.
będzie szukał lub podpisze nowy, kontrakt ma prawa birda.
jeżeli odpuszczą dfs to salary lakers spadnie poniżej podatku, a wtedy mle wzrośnie do 14,1 mln.

Ale to są bolki, Kleber i Vincent cały czas połamani, nie skleci się z tego paczki po dobrego gracza, a jak się dorzuci Reaves'a to znowu nie będzie kim grać. Nawet jakby pchnąć: Hachimura, Kleber i Knecht, dorzucić pick to kogo oni tym skuszą? James już wie, że chuja w tym Lakers ugra, wiec tylko chce się jeszcze nachapać ile wlezie. Dobrze napisał, pierwsza runda i elo, za mocny się zachód robi, będzie to samo co w tym roku.
oczywiście, że kleber, vincent, vanderbilt, hachimura, to nie są gracze top ligi.
mają jednak świetne kontrakty, które kończą się po sezonie.
jasne, nie jest tajemnicą, że trzeba tutaj poświęcić swoją przyszłość, nawet tą daleką (draft, bronny) i dopłacić do tych kontraktów.
reaves to duży kapitał, a reaves w sign and trade jeszcze większy.
wszystko w rękach sztabu i gm-a.
start za parę godzin!

tak z ciekawości spojrzałem sobie w kontrakty graczy, którzy zarabiają tyle co powyższa czwórka graczy lakers.
czyli 11- 18,25 mln.
nie wiem czy indiana pacers, to dobra próba, ale:
mathurin jest nawet ponizej- 9 mln
mcconnell- 10,2 mln
nesmith- 11 mln
toppin- 14 mln
nembhard- 18,1 mln

wielkie chłopiska w przedziale 10-20 za sezon:
robinson z knicks- 13 mln
allen z cavs- 20 mln
gafford- 14 mln (podpisał już przedłużenie)
williams III - 13 mln
takie pierwsze z brzegu.

ja osobiście nie jestem fanem lakers czasów jamesa i nie miałbym problemu gdyby skończyli sezon 32-50, odpadli w play in lub dostali sweepa w pierwszej rundzie od rockets.
jednak jest to wielki rynek, miasto które przyciąga graczy i chętni do gry się znajdą.
dobranie rotacji to duża sztuka, a powyższy przykład pacers, czy drugiego finalisty pokazuje, że to długi proces.
na ten lakers mają czas, natomiast nie ma go lebron james.
coś zrobić muszą, bo konkurencja jest mocna.
mistrz będzie dobry, cały teksas będzie grał lepiej, sąsiad z miasta nie będzie próżnował, blazers pójdą krok dalej.

start free agency za chwilę, już zaraz :corn:

źle napisałem, mój błąd!
finney- smith odrzucił, powiedział- nie.
będzie szukał lub podpisze nowy, kontrakt ma prawa birda.
jeżeli odpuszczą dfs to salary lakers spadnie poniżej podatku, a wtedy mle wzrośnie do 14,1 mln.
Nooo, DFS już w Rockets, 53/4, Capella też, 21.5/3. Tylko nie wiem po co im Capela jak oni froncourt mają dojebany.

Brook Lopez za 18/2 w Clippers.
Luke Kornet, 41/4 w Spurs
DLO w Mavs, 13/2.

Bruce Brown wraca do Nuggets na jednorocznej umowie.
Jeszcze taka akcja w Denver, chociaż tutaj to w sumie wymienili się takimi samymi graczami, Nuggets i Nets. Bryłki dopłacili pikiem żeby oszczędzić 40 milionów i mają ~17 baniek trade exeptions po tej wymianie.

tak z ciekawości spojrzałem sobie w kontrakty graczy, którzy zarabiają tyle co powyższa czwórka graczy lakers.
czyli 11- 18,25 mln.
nie wiem czy indiana pacers, to dobra próba, ale:
mathurin jest nawet ponizej- 9 mln
mcconnell- 10,2 mln
nesmith- 11 mln
toppin- 14 mln
nembhard- 18,1 mln

wielkie chłopiska w przedziale 10-20 za sezon:
robinson z knicks- 13 mln
allen z cavs- 20 mln
gafford- 14 mln (podpisał już przedłużenie)
williams III - 13 mln
takie pierwsze z brzegu.
To wiadomo, że takich graczy jest sporo, ale Ci z Lakers to akurat wybitne placki, nawet na tle tej listy co wrzuciłeś. Spadające kontrakty ok, fajne, ale to trzeba szukać dobrej wymiany żeby wzmocnić skład, a takich opcji jakoś nie widzę, nawet jak pucki dorzucą. Jazz/Pels może by coś przyjęli, bo oni chyba na full tank się szykują jako jedyni na zachodzie, a mają trochę dobrych graczy. Tylko Pelicans to pojebani, znaczy ten ich GM, albo on nie wie, że picku 2026 nie mają xD

Paula Georga mogę oddać za: Hachimura, Kleber, Vanderbilt :muttley:

Last edited:
Paula Georga mogę oddać za: Hachimura, Kleber, Vanderbilt :muttley:
i dwie drugie rundy!
ciężkie czasy w gabinetach lakersów.

nick alexander- walker do hawks 62mln/ 4 lata.
opcja gracza + trade kicker.
atlanta zaczyna wyglądać ciekawie.
luke kennard też tam podpisał.

tyus jones- rok umowy z magic.

levert do pistons 29 mln/2 lata.

Bruce Brown wraca do Nuggets na jednorocznej umowie.
Jeszcze taka akcja w Denver, chociaż tutaj to w sumie wymienili się takimi samymi graczami, Nuggets i Nets. Bryłki dopłacili pikiem żeby oszczędzić 40 milionów i mają ~17 baniek trade exeptions po tej wymianie.
bruce brown- mój ulubieniec!
wraca tam gdzie był naprawdę dobry, bardzo fajny ruch.
wydaje mnie się, że brooklyn może dalej coś z porterem robić dalej, bo on może tam być zbędny.

transfer alexandra- walkera to sign- and- trade.
wolves dostali drugą rundę i gotówkę.

Nooo, DFS już w Rockets, 53/4, Capella też, 21.5/3. Tylko nie wiem po co im Capela jak oni froncourt mają dojebany.
rockets idą na grubo.
dfs im się przyda.

capela może być podpisany celem grania na zmianę z adamsem.
sengun + adams, to były mocno dodatnie minuty rockets.
teraz czas "sengun +" można wydłużyć o capelę.

jest to też podłoże do dalszych wymian, bo nie wiadomo dziś, jak się ułoży sezon.
houston mają jeszcze dobre picki w arsenale.

teksas w przyszłym sezonie będzie piekielnie mocny.

rockets idą na grubo.
dfs im się przyda.

jest to też podłoże do dalszych wymian, bo nie wiadomo dziś, jak się ułoży sezon.

Houston póki co wygrali to okienko.

rockets idą na grubo.
dfs im się przyda.

Może właśnie będą kimś handlować, Landale wydaje się już zbędny, jego 10 minut, Capela akurat przejmie.
Adams/Sengun spoko, ale tam jeszcze jest Jabari Smith, chociaż on głównie na czwórce grał, Sengun mniej na 4, ale też 4/5, teraz Capela dochodzi, a jeszcze Landale minuty dostawał.
Ogólnie mają sześciu typów 208-2011 wzrostu, 5 do frontcourtu + Durant. Jeszcze jest: Eason, Whitmore, Thomson i DFS, też wszyscy ponad 2 metry.
Fizycznie top1 drużyna, na zbiórce rozjebią, a już i tak byli najlepsi. Rockets chyba powalczą z OKC o pierwszy seed, przynajmniej tak się zapowiada przyszły sezon póki co.

Knicks zainteresowani najlepszym strzelcem z ławki!

shai przedłużył 285 mln/4

yabusele do knicks.

denver z sacramento zamienili się chłopiskami.
valanciunas i saric.

schroder do kings 45 mln/3.

shai przedłużył 285 mln/4

yabusele do knicks.

denver z sacramento zamienili się chłopiskami.
valanciunas i saric.

schroder do kings 45 mln/3.
Kings pogrążają się w swojej dziwnej wizji. Patrzeć tylko jak Sabonis ucieknie. Chyba że chłop nie ma żadnych ambicji.

Nuggets w sumie też nienajgorsze ruchy. Wreszcie jakiś w miarę sensowny backup Jokica, Brown + Hardaway Jr na minimum, wyjebany pet MPJ i ściągnięcie w zamian niezłego strzelca. Jak Cameron Johnson będzie uprade'em nad Porterem, to będą groźni.

Horford podobno dogadany z GSW. Powodzenia życzę rotacji Lakers pod koszem vs skrzydłowi/centrzy: Houston, Denver, OKC, San Antonio, Dallas :muttley:

Nuggets w sumie też nienajgorsze ruchy. Wreszcie jakiś w miarę sensowny backup Jokica, Brown + Hardaway Jr na minimum, wyjebany pet MPJ i ściągnięcie w zamian niezłego strzelca. Jak Cameron Johnson będzie uprade'em nad Porterem, to będą groźni.

Horford podobno dogadany z GSW. Powodzenia życzę rotacji Lakers pod koszem vs skrzydłowi/centrzy: Houston, Denver, OKC, San Antonio, Dallas :muttley:
Będzie heroiczna walka o play in.

taylor jenkins nie poprowadzi new york knicks.
nie zrobi tego też micah nori (asystent w wolves).

potrenuje ich trochę mike brown.
mike brown rotuje składem.
tym różni się od poprzednika, który aby dostać się z drużyną od hotelu do hali potrzebował dwóch taksówek.
doświadczony trener i oby grał szybką koszykówkę z ekipą, którą zastanie.

Może właśnie będą kimś handlować, Landale wydaje się już zbędny, jego 10 minut, Capela akurat przejmie.
Adams/Sengun spoko, ale tam jeszcze jest Jabari Smith, chociaż on głównie na czwórce grał, Sengun mniej na 4, ale też 4/5, teraz Capela dochodzi, a jeszcze Landale minuty dostawał.
Ogólnie mają sześciu typów 208-2011 wzrostu, 5 do frontcourtu + Durant. Jeszcze jest: Eason, Whitmore, Thomson i DFS, też wszyscy ponad 2 metry.
Fizycznie top1 drużyna, na zbiórce rozjebią, a już i tak byli najlepsi. Rockets chyba powalczą z OKC o pierwszy seed, przynajmniej tak się zapowiada przyszły sezon póki co.
na razie wygląda to bardzo ładnie.
w ofensywie zamienili greena na duranta, który jest lepszy we wszystkim.
w defensywie stracili jednego z najlepszych swoich obrońców i podpisali finney- smitha, który jest bardzo solidnym 3&d graczem.
mają sporo wyborów w drafcie, także gdyby coś szło nie tak będą w stanie być dobrym partnerem do wymian.
rockets rzucą wyzwanie thunder, to pewne.

a kto zaatakuje z drugiego fotela?
denver, bo wreszcie wykonali mądre ruchy.
poszerzyli rotację.

dallas!
czekam jak będzie wyglądała drużyna kiedy wróci kyrie.
wielkie chłopiska w ataku.
i ta długa ławka.
12 ludzi do gry na spokojnie.
tutaj też zdrowie odegra ważną rolę.

lakers na razie nie, bo tam jest na razie cicho.
ayrtona zaraz im sprzątną pacers.
główny temat, to czy lebron nie powie, że sobie idzie gdzie indziej grać o mistrza.

shape%2Fcover%2Fsport%2Fea36c1af16f1ba58ad3348fe8ee61345899196be37c334849574bccb77a7e2a5.jpg

znowu się spotkają.
ci dwaj panowie.
ponownie w los angeles, ale nie lakers!

1 + 1 z opcją gracza. To jest możliwe, że Ayton teraz będzie udawał dobrego gracza, naciągnie ich na hajs i później wyjebane jajca :lesnarhappy:

Nuggets chyba nie będą mieć zmiennika dla Jokica, Jonas podobno robi buyout i idzie do Panaty. Jakaś moda na wykupy kontraktów w tym offseason.
Teraz walka o Horforda :crazy:

Back