NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

tutaj się zgadzam.

ale:
masz gościa, który zarabia kupę siana, takie 30 % salary.
nie jest wart tej kasy.
psuje atmosferę w szatni, większość nie chce z nim grać.
jednym nie pasuje jako człowiek, innych drażni jego kontrakt.
nie pasuje do pomysłu trenera.
zabiera miejsce na końcu ławki, a drużyna jest słaba i niezbyt rokuje.

z wymianą zawodnika jest problem, bo nie dostaniesz za niego tyle ile byś chciał.
czyli trzeba dopłacić wyborami w drafcie, zawodnikiem, a to czasami się nie opłaca.
oczywiście blokujesz sobie salary na pięć kolejnych lat, ale możesz wtedy myśleć o przebudowie.
a z taki ayrton, czy beal to w takiej sytuacji kula u nogi.
Wprowadzić zapisy o zwolnieniu dyscyplinarnym (albo coś w ten deseń) z kontraktu, że drużyna rozwiązuje umowę z graczem i wypłaca mu jakiś % tego siana, żeby go puścić w pizdu i nie blokować sobie paru lat finansów.

Ale tego to związek graczy w życiu nie puści.

Teraz To jeszcze nic, ale za rok czy dwa będą mieli nowe kontrakty i 150 baniek na 3 lata dla "podstażałej supergwiazdy" to będzie norma.

I taki beal pokazał jak takie pieniądze wziąć i nie dawać z siebie nawet tyle co walaszek czyli 40%.

HBO wygoniło League Passa z Polski, ale gówno. Pełny pakiet 49zł/miesiąc, to wychodzi podobnie jak teraz by było za tego nowego LP, a przy rocznym pewnie jakaś zniżka będzie, ale z tego co czytam to tylko polski komentarz do wszystkich meczów. Przecież jak to będą komentować jakieś gabrysie czy kipdebity to mnie pojebie :beczka:

Przy Igrzyskach Olimpijskich pamiętam, że był wybór i sporo opcji komentarzy + wybór samego dźwięku z zawodów. Jak tego nie dadzą przy NBA to chuj im w dupę i tylko crack stream.

HBO wygoniło League Passa z Polski, ale gówno. Pełny pakiet 49zł/miesiąc, to wychodzi podobnie jak teraz by było za tego nowego LP, a przy rocznym pewnie jakaś zniżka będzie, ale z tego co czytam to tylko polski komentarz do wszystkich meczów. Przecież jak to będą komentować jakieś gabrysie czy kipdebity to mnie pojebie :beczka:

Przy Igrzyskach Olimpijskich pamiętam, że był wybór i sporo opcji komentarzy + wybór samego dźwięku z zawodów. Jak tego nie dadzą przy NBA to chuj im w dupę i tylko crack stream.
Można oglądać jak KSW - bez dźwięku.

Lakers to jedyna nadzieja na wymianę tego nieroba :muttley:
ciężko coś skręcić z tych dwóch ekip, przydałaby się trzecia drużyna, ale niekoniecznie utah jazz.
jazz biorą udział w chyba każdej możliwej wymianie, w której jest więcej niż dwie ekipy.
:lol:

jedyna nadzieja na wymianę tego nieroba
george plus, a jakże dwie drugie rundy do wizards.

middleton plus smart do 76ers.
obie te umowy są spadające.

wariant drugi, jak liczę kasę szóstkom do dalszych ruchów, to drummond zamiast tych pików.
george plus drummond.

:antonio:
tak to wygląda!

lillard podpisał z blazers!
42 mln/3.
opcja zawodnika w ostatnim i klauzula no trade!
to wygląda jak spokojna emerytura za bajońską kasę. Co ten Portland? Te ich dziwne ruchy, wykupienie Aytona wtf. Po co im stary Jrue za 35 baniek?

lillard podpisał z blazers!
42 mln/3.
opcja zawodnika w ostatnim i klauzula no trade!
Jeszcze i tak ciągnie po 22 bańki za kolejne pięć lat od Bucks, bo tam było zwolnienie, a nie wykup. Ustawił się chłopina i wrócił do domu.
Ostatnio Shams też wrzucał info o tym, że Blazers są na sprzedaż, może ten powrót to jest taki biznesowym ruch, podbicie wartości, Dame musiał sporo koszulek sprzedawać. Innego wytłumaczenia za bardzo nie widzę, on i tak w najbliższym sezonie ma nie grać, będą go wysyłać do telewizji śniadaniowych :lol:

Jeszcze i tak ciągnie po 22 bańki za kolejne pięć lat od Bucks, bo tam było zwolnienie, a nie wykup. Ustawił się chłopina i wrócił do domu.
Ostatnio Shams też wrzucał info o tym, że Blazers są na sprzedaż, może ten powrót to jest taki biznesowym ruch, podbicie wartości, Dame musiał sporo koszulek sprzedawać. Innego wytłumaczenia za bardzo nie widzę, on i tak w najbliższym sezonie ma nie grać, będą go wysyłać do telewizji śniadaniowych :lol:
lillard zdecydował się na ten kierunek głównie ze względu na szeroko pojęte "sprawy rodzinne".

blazers są do kupienia chyba już od śmierci właściciela (posiadał chyba jeszcze seahawks).
słuchałem gdzieś, że jest tam problem z halą lub planem budowy nowej hali.

to wygląda jak spokojna emerytura za bajońską kasę. Co ten Portland? Te ich dziwne ruchy, wykupienie Aytona wtf. Po co im stary Jrue za 35 baniek?
zapewne to ostatnia taka umowa lillarda, ale kto to wie...

ayrton był tam zbędny, bo marudził, dużo zarabiał i najważniejsze: blokowałby miejsce młodym wysokim.
a portland chce iść krok dalej niż sezon wcześniej.
gonili playin, a teraz będą celować w playin.
młodzież pokazała w tym sezonie, że się rozwija.
do kroku dalej potrzeba też weteranów szczególnie w szatni, stąd między innymi jrue.
pewnie i lillard podobnie.
co do jrue, to też różnie może być, bo na razie do września chyba nie można go dalej wymieniać.
oni w ogóle wyglądają obecnie na ekipę, która może aktywnie wymieniać się kontraktami.
w tej grafice powyżej co wrzucił @Hellah masz napisane, co blazers mogą robić z kontraktami w wymianach.

lillard zdecydował się na ten kierunek głównie ze względu na szeroko pojęte "sprawy rodzinne".
No tak, ale to Lillard stawiał warunki więc PTB musieli mocno chcieć, że to wszystko klepnęli. Trzy letnia umowa z klauzulą no trade, dla gościa po zerwanym achillesie, który wróci jak będzie miał 36 lat. Raczej mu sami NTC nie zaproponowali, muszą mieć w tym jakiś interes, tak sądzę, bo płacenie 14 baniek za weterana w szatni, jak wiesz, że i tak nie zagra w najbliższym sezonie, to jednak trochę dużo.

blazers są do kupienia chyba już od śmierci właściciela (posiadał chyba jeszcze seahawks).
słuchałem gdzieś, że jest tam problem z halą lub planem budowy nowej hali.
Ale dopiero od maja ruszył oficjalnie proces sprzedażowy z tego co czytałem.

marcus smart buyout z wizzards.
podpisał z lakers 11 mln/ 2 lata z opcją gracza w drugim.

No tak, ale to Lillard stawiał warunki więc PTB musieli mocno chcieć, że to wszystko klepnęli. Trzy letnia umowa z klauzulą no trade, dla gościa po zerwanym achillesie, który wróci jak będzie miał 36 lat. Raczej mu sami NTC nie zaproponowali, muszą mieć w tym jakiś interes, tak sądzę, bo płacenie 14 baniek za weterana w szatni, jak wiesz, że i tak nie zagra w najbliższym sezonie, to jednak trochę dużo.

Ale dopiero od maja ruszył oficjalnie proces sprzedażowy z tego co czytałem.
jest możliwe, że proces wystartował teraz- najważniejsze żeby drużyna została w portland.

lillard na pewno miał karty po swojej stronie, a ofert mogło być 10- 15, jak podaje espn.
przede wszystkim mógł grać za minimum gdziekolwiek, bo przez 5 lat bucks czynią jego życie wyjątkowym.
powrót do portland, to oczywiście historia, która będzie miała "klikalność".
oni znają jego, on zna ich- wszystko się zgadza.

kluczowa sprawa, to jaka będzie jego dyspozycja na boisku.
po takiej kontuzji chyba tylko durant wrócił i nie był wyraźnie słabszy niż przed kontuzją.
Ale nie będziemy się tu nad jakimś Portland rozwodzić :beczka:
będziemy

Clyde Drexler - teksański szybowiec. Historia legendy NBA

:bleed:

jest możliwe, że proces wystartował teraz- najważniejsze żeby drużyna została w portland.

lillard na pewno miał karty po swojej stronie, a ofert mogło być 10- 15, jak podaje espn.
przede wszystkim mógł grać za minimum gdziekolwiek, bo przez 5 lat bucks czynią jego życie wyjątkowym.
powrót do portland, to oczywiście historia, która będzie miała "klikalność".
oni znają jego, on zna ich- wszystko się zgadza.

kluczowa sprawa, to jaka będzie jego dyspozycja na boisku.
po takiej kontuzji chyba tylko durant wrócił i nie był wyraźnie słabszy niż przed kontuzją.

będziemy

Clyde Drexler - teksański szybowiec. Historia legendy NBA

:bleed:
Nike nie pozwoli, aby nie mieć w mieście głównej siedziby drużyny NBA.

"Przede wszystkim wspaniale jest znów zobaczyć moich kolegów z drużyny i wszystkich tutaj w reprezentacji. Chcę na razie odsunąć NBA na bok, bo w tym momencie reprezentacja jest najważniejsza. To największy zaszczyt, jaki może spotkać koszykarza. Gram z tymi chłopakami od 16. roku życia, dorastaliśmy razem. Mamy świetną drużynę, która może osiągnąć wiele, i zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby odnieść sukces."

Jak ja chciałbym kiedyś coś takiego usłyszeć z ust polskiego koszykarza... kurwa dowolnego polskiego sportowca:płacz:

"Przede wszystkim wspaniale jest znów zobaczyć moich kolegów z drużyny i wszystkich tutaj w reprezentacji. Chcę na razie odsunąć NBA na bok, bo w tym momencie reprezentacja jest najważniejsza. To największy zaszczyt, jaki może spotkać koszykarza. Gram z tymi chłopakami od 16. roku życia, dorastaliśmy razem. Mamy świetną drużynę, która może osiągnąć wiele, i zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby odnieść sukces."

Jak ja chciałbym kiedyś coś takiego usłyszeć z ust polskiego koszykarza... kurwa dowolnego polskiego sportowca:płacz:
Hmmm… kto to powiedział? Malysz?

just kidding :roberteyeblinking:

Back