NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

Poprawiłem.
maklowicz-z-nozem-hamuj-sie-kurna-aleksander-jablonowski.jpg

Od przeprowadzki do LA źle się prowadził i waga wciąż rosła. Oprócz nadwagi widać wyeksploatowane stawy. Szkoda trochę bo niektórzy gracze na emeryturze potrafią zadbać o swoje ciało.
Gruby waży pinćset kilo Panie. Tam by trzeba zainwestować w egzoszkielt

Teraz gra jest mięciutka ale myślę że i tak dałby radę na tle tych chujowych centrów.
talent obroni się zawsze.
był bardzo dobry kiedyś, jest duże prawdopodobieństwo, że byłby dobry dziś.
ale czy bardzo dobry, to już jest ciekawsza sprawa.

mówimy o gościu, który w pewien sposób jest ojcem dzisiejszej koszykówki.
jest tak dlatego, że przepisy zaczęto zmieniać między innymi ze względu na przewagi, które kreował pod koszem.
mówiąc brutalnie przepisy są takie, żeby takich jak on nie było w grze!

prime shaq ze swoich czasów w dzisiejszej koszykówce, to raczej nic ciekawego.
natomiast taki shaq urodzony w 2005 i dziś w 20- letni, to mogłoby być zjawisko nie mniejsze niż był w swoich czasach.
jego panowanie nad piłką byłoby dużo lepsze, fizyczność lepsza i taki shaq w akcji cost to cost... :lol:

talent obroni się zawsze.
był bardzo dobry kiedyś, jest duże prawdopodobieństwo, że byłby dobry dziś.
ale czy bardzo dobry, to już jest ciekawsza sprawa.

mówimy o gościu, który w pewien sposób jest ojcem dzisiejszej koszykówki.
jest tak dlatego, że przepisy zaczęto zmieniać między innymi ze względu na przewagi, które kreował pod koszem.
mówiąc brutalnie przepisy są takie, żeby takich jak on nie było w grze!

prime shaq ze swoich czasów w dzisiejszej koszykówce, to raczej nic ciekawego.
natomiast taki shaq urodzony w 2005 i dziś w 20- letni, to mogłoby być zjawisko nie mniejsze niż był w swoich czasach.
jego panowanie nad piłką byłoby dużo lepsze, fizyczność lepsza i taki shaq w akcji cost to cost... :lol:

Szaq to jest my friend, mam numer do jego dalekiego kuzyna co zna jego ochroniarza.

Btw. Kuknijcie sobie podcast z Piotrem jeleniewskim (chyba Lewandowski podcast) opowiada o wizycie shaqa w Polsce.

następne będzie pewnie za 400 mln…

This now keeps Doncic out of free agency next summer and committed to the Lakers -- and makes him eligible for a projected five years and $417 million in 2028.
Pyknie mu 10 lat akurat w 2028, więc pewnie dlatego teraz 3 letni przedłużenie jest. Doncic, Jokic, SGA, Giannis i może Wemby w przyszłości, reszta nie powinna takich pieniędzy na oczy widzieć, ale ligę pojebało i jakichś bolków opłacają.

Zastanawiam się tylko czy to nie jebnie za parę lat, jak trzech gości w drużynie będzie zabierało 90% salary, supermax, dwa maxy, a reszta na ochłapach jeśli będą chcieli o coś powalczyć. Jak będą chcieli zarobić, to Wizards albo Hornets :muttley:

Pyknie mu 10 lat akurat w 2028, więc pewnie dlatego teraz 3 letni przedłużenie jest. Doncic, Jokic, SGA, Giannis i może Wemby w przyszłości, reszta nie powinna takich pieniędzy na oczy widzieć, ale ligę pojebało i jakichś bolków opłacają.

Zastanawiam się tylko czy to nie jebnie za parę lat, jak trzech gości w drużynie będzie zabierało 90% salary, supermax, dwa maxy, a reszta na ochłapach jeśli będą chcieli o coś powalczyć. Jak będą chcieli zarobić, to Wizards albo Hornets :muttley:
następne będzie pewnie za 400 mln…
Ktoś liczył, że niedługo będą mieli tak płacone, że za mecz będą dostawać bańkę zielonych.

:korwinlaugh:

mala aktualizacja
GxlvfR9XQAAt7IC

EuroBasket grzeje mnie o tyle że przyjadą gwiazdy NBA. Kosz kadra i w ogóle system szkolenia w kraju leży. Ściąganie na szybko czarnych trzeciego sortu jedynym ratunkiem dla miernej polskiej koszykówki? Kto dopuścił do takiej liczby obcokrajowców w pojedynczym zespole ligi? To jeden z powodów dla którego nie doczekamy się dobrego zawodnika z Polski.

EuroBasket grzeje mnie o tyle że przyjadą gwiazdy NBA. Kosz kadra i w ogóle system szkolenia w kraju leży. Ściąganie na szybko czarnych trzeciego sortu jedynym ratunkiem dla miernej polskiej koszykówki? Kto dopuścił do takiej liczby obcokrajowców w pojedynczym zespole ligi? To jeden z powodów dla którego nie doczekamy się dobrego zawodnika z Polski.
Doczekaliśmy się w piłce kopanej, to może i w kosza się udo…

Ściąganie obcokrajowców bo nie ma utalentowanej młodzieży.

PZKosz nie cieszy się dobrą opinia,
wielu byłych koszykarzy wyraża swoje negatywne opinie, ostatnio mignął mi wywiad z Maćkiem Lampe który ostro po zarządzie zwiazku jedzie.

wielu byłych koszykarzy wyraża swoje negatywne opinie, ostatnio mignął mi wywiad z Maćkiem Lampe który ostro po zarządzie zwiazku jedzie.
Chyba mało, który Polski związek cieszy się dobrą opinią, może oprócz PZPS, ponieważ w większości tam same stare knury siedzą, co się wożą po bankietach, a rozwój młodzieży nie idzie do przodu, kasy brak. Tu trzeba od struktur zacząć, żeby tam jacyś młodzi wilcy wjechali, ale wiemy jak jest, jak się ktoś już do koryta dopcha. Szczęścia też nie mamy i żaden generacyjny talent się nam nie urodził.

Ściąganie obcokrajowców bo nie ma utalentowanej młodzieży.

Chyba mało, który Polski związek cieszy się dobrą opinią, może oprócz PZPS, ponieważ w większości tam same stare knury siedzą, co się wożą po bankietach, a rozwój młodzieży nie idzie do przodu, kasy brak. Tu trzeba od struktur zacząć, żeby tam jacyś młodzi wilcy wjechali, ale wiemy jak jest, jak się ktoś już do koryta dopcha. Szczęścia też nie mamy i żaden generacyjny talent się nam nie urodził.
Jakby wszystkie związki wzięły lekcje u siatkarzy to byśmy mogli w końcu coś zacząć rozwijać, ale dopóki stołki są zabetonowane to nic z tego nie będzie. Siatkarze nie mają generacyjnego talentu, tylko szkolenie top i dlatego na każdym szczeblu wracają z medalami.

Związkiem musi rządzić ktoś kto był zawodnikiem ogranym na świecie, widział dużo od środka, ma znajomości i know how jak to się robi w dużych ligach.

Lampe ciśnie, bo chce zostać szefem związku i jak dla mnie spoko ruch patrząc przez pryzmat siatkówki jak prezesem został Świderski.

Właśnie o takie kontrakty mi chodziło wcześniej, przepłacony ten Fox o jakieś 100 baniek. Teraz tyle trzeba płacić, niestety.
dokładnie, wiem o co chodzi.
rosnące salary będzie paliwem do takich praktyk.
komuś zapłacić muszą.

w tym konkretnym przypadku spurs stać obecnie na taki ruch.
mają dwa/trzy sezony zanim po konkretną kasę zgłosi się wemby, castle, harper...
wtedy kontrakt foxa nie będzie już taki ciężki.

Back