NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

o-cholera-tego-sie-nie-spodziewalem_2017-06-22_15-35-18.jpg

opcja gracza na 26/27, kontakt z prawami birda i 15% trade kicker.
kontakt luki.
Chciałbym się odnieść do tego co napisałeś, ale jestem laikiem i nic nie rozumiem :beczka:
Wiem tylko, że miał otrzymać tego lata pięcioletni kontrakt o wartości 345 milionów dolarów.

Chciałbym się odnieść do tego co napisałeś, ale jestem laikiem i nic nie rozumiem :beczka:
Wiem tylko, że miał otrzymać tego lata pięcioletni kontrakt o wartości 345 milionów dolarów.
Myślę, że podczas leczenia urazu Luka wziął do ręki gazetę w której pisało : Ogromny pożar w Los Angeles, życie Amerykanów zagrożone.
Więc postanowił że go ugasi i poprosił o transfer do Lakers bo blizej do jeziora niż jakies Clippers

w skrócie będzie to do zrobienia w najbliższych sezonach.
w nba idziesz z klubu do klubu z kontraktem i wszystkimi jego konsekwencjami.

magic johnson doczekał się syna!
:lol:

LA znowu to zrobili. Od strony sportowej będzie chudo i nisko pod koszem ewentualnie wysoko i bez talentu.
Jak oni chcą zgodzić wszmocnego po za boiskiem LeBrona z Luką który ma też ego wyjebane w kosmos? LBJ koniec po tym sezonie i dlatego wzięli kolejną wielką gwiazdę jak już robili w przeszłości?
Nie rozumiem też ruchu Mavs. Jakieś wewnętrzne tarcia? Zamienili największą mlodą gwiazdę za starzejącego się i wiecznie kontuzjowanego AD. Coś czuję że Luka w tym otoczeniu będzie się jeszcze gorzej prowadził niż w Dallas.
Kyrie znowu pierwszą opcją? To już było z wiadomo jakim skutkiem.

LA znowu to zrobili. Od strony sportowej będzie chudo i nisko pod koszem ewentualnie wysoko i bez talentu.
Jak oni chcą zgodzić wszmocnego po za boiskiem LeBrona z Luką który ma też ego wyjebane w kosmos? LBJ koniec po tym sezonie i dlatego wzięli kolejną wielką gwiazdę jak już robili w przeszłości?
Nie rozumiem też ruchu Mavs. Jakieś wewnętrzne tarcia? Zamienili największą mlodą gwiazdę za starzejącego się i wiecznie kontuzjowanego AD. Coś czuję że Luka w tym otoczeniu będzie się jeszcze gorzej prowadził niż w Dallas.
Kyrie znowu pierwszą opcją? To już było z wiadomo jakim skutkiem.
Akurat AD teraz meczów nie odpuszcza od dłuższego czasu. Przestawią go w Dallas na 4kę i będzie kręcił lepsze staty niż na centrze w lejkiers.

Akurat AD teraz meczów nie odpuszcza od dłuższego czasu. Przestawią go w Dallas na 4kę i będzie kręcił lepsze staty niż na centrze w lejkiers.
Chroniczna kontuzja stopy. Przerwa w listopadzie i w tej chwili także.

Lakers to Lakers, jak Pelinka coś odjebie to nie ma chuja we wsi. Co tam, że teraz mają dwie dziury w obronie, jebać tego AD, zaraz się Wembanyame ściągnie za Reavesa + picki, ez :werdum:

Lejkiers mają chroniczna kontuzję mózgu właścicieli także wszystko na miejscu :mamed:

Za chuj nie rozumiem tej wymiany.
Wg mnie to kontynuacja cyrku. LeBron się kończy i mimo że robi cuda jak na dziadka ale nie jest w stanie dowozić w każdym meczu. Luka to nie ruch na tu i teraz tylko zabezpieczenie wartości marketingowej na następne 10 lat. Możliwe że uda się kogoś dodać w przyszłości i zdobyć choć jeden pierścionek. Tyle że nie w tym składzie. Dopiero po zakończeniu kariery przez ojca i syna.
Gdyby była taka możliwość to Luka, Reeves i ten pierwszoroczniak a resztę zaorać łącznie z tym czarnym Japończykiem.
Jest też prawdopodobne że Luka wsiąknie w Hollywood, spasie się jeszcze bardziej i kolanko znowu odmówi posłuszeństwa.

jednak nie dostanie tyle od lakers.
czytam, że lakers mogą dać trochę mniej, ale zapewne zwróci mu się to w przyszłości.
Bo to jest tak, że tego super maxa za 35% salary możesz dostać tylko od klubu w którym grasz i nie byłeś wymieniony, oprócz pierwszych 4 lat kariery. Teraz jak poszła wymiana, to chyba tylko tego z 30% salary może dostać od Lakers. Dokładnie nie pamiętam.

Wg mnie to kontynuacja cyrku. LeBron się kończy i mimo że robi cuda jak na dziadka ale nie jest w stanie dowozić w każdym meczu. Luka to nie ruch na tu i teraz tylko zabezpieczenie wartości marketingowej na następne 10 lat. Możliwe że uda się kogoś dodać w przyszłości i zdobyć choć jeden pierścionek. Tyle że nie w tym składzie. Dopiero po zakończeniu kariery przez ojca i syna.
Gdyby była taka możliwość to Luka, Reeves i ten pierwszoroczniak a resztę zaorać łącznie z tym czarnym Japończykiem.
Jest też prawdopodobne że Luka wsiąknie w Hollywood, spasie się jeszcze bardziej i kolanko znowu odmówi posłuszeństwa.
W lejkiers licza się tylko zielone pieniążki także jak ta wymiana poszła to wiadomo, że Lembron jeszcze sezon góra dwa dogra i arrivederci.

Będą mieli sprzedawcę biletów i koszulek żeby dalej lecieć na starej legendzie i może jakieś finały cudem uda się zrobić.

Ale to 100% nie jest skończony plan, Lakers na bank jeszcze jakieś ruchy do czwartku zrobią, a Reaves to raczej jest pierwszy do odstrzału teraz. Tych Dallas też nie wiadomo, w sumie AD tam sobie będzie teraz na PF'ie grał i nie będzie płaczu, że go wielkie chłopiska kod koszem obijają.

Ogólnie szok ta wymiana, ja obstawiałem, że pierwszą gwiazdą, która będzie spierdalać ze swojego klubu do Lakers, to jednak będzie Edwards.

Teraz tylko niech Joker znudzi się odpadaniem w półfinale Konferencji i mamy duet Jokic Doncic. Musiałbym zacząć kibicować Jeziorowcom :jimcarreyvomit:

Bo to jest tak, że tego super maxa za 35% salary możesz dostać tylko od klubu w którym grasz i nie byłeś wymieniony, oprócz pierwszych 4 lat kariery. Teraz jak poszła wymiana, to chyba tylko tego z 30% salary może dostać od Lakers. Dokładnie nie pamiętam.
racja, racja.
debiutancki kontrakt i wymiana w czasie jego trwania.

Ogólnie szok ta wymiana, ja obstawiałem, że pierwszą gwiazdą, która będzie spierdalać ze swojego klubu do Lakers, to jednak będzie Edwards.
:bomb:
bomba wybuchła, to jedna z głośniejszych wymian i to chyba nie ostatnich lat.
na moje- po tym co się stało, to dziś tylko trzech gości jest "nie do ruszenia" w całej lidze.
wembayama, lebron james i bradley beal.
dwóch ostatnich ze względu na klauzulę "no trade" i oni sami decydują, czy się ruszą.

zwykle mówi się, że wymianę wygrywa ten, kto bierze najlepszego zawodnika.
luka w formie, to top 5 graczy ligi.
davis w formie, to mógłby być top 10.

wieść niesie, że pierwsi dzwonili maverics, podobno już w tamtym roku.
coś w dallas musiało iść nie tak, jak powinno.
argument, że "mistrzostwa wygrywa się obroną", mimo że nie jest mityczny, to ciężko uwierzyć, że był jedynym.
zdrowie doncicia, to że przygotowania zaczyna zwykle "trochę większy", być może nadchodził jakiś dramat z przedłużeniem kontraktu.
dowiemy się z czasem.

davis w maverics może się sprawdzić.
w obecnej grze mavs, to jest nadwyżka nad obecnymi wysokimi (gafford/lively), tutaj nie ma wątpilwości.
teraz pytanie, co zrobią dallas dalej?
czy jeszcze ruszą swoim rosterem, czy to koniec?
może być tak, że będzie plan gry z davisem na czwórce.
jeżeli zdecydują się wzmocnić obwód, to zapewne kosztem gafforda.
wybór w drafcie pozwoli mavs trochę skrócić okres bez pierwszej rundy, ponieważ od 2027 do 2030 byli bez wyboru.

lakers....
jeżeli możesz pozyskać top 5 gracza ligi, to się po niego idzie.
w chwili obecnej powinni ruszyć po kogoś na środek, ponieważ oddali swojego najlepszego obrońcę.
także wielkie chłopisko będzie poszukiwane, a kogoś będzie trzeba poświęcić.
ciekawi mnie też, jak będą bronić, bo obecnie dwójka ich najlepszych graczy, bronić umie, ale nie zawsze im się chce.

księgowy lakersów chodzi pewnie uśmiechnięty.
to będzie piękna historia- lebron wespół z synem przekazują drużynę w ręce białego syna magica johnsona.

ten ruch lakers- mavs- jazz powinien uruchomić lawinę wymian na zachodzie.
wyścig zbrojeń.

Last edited:
jeszcze o ojcu, synu i magii liczb.

to, że można zostać wybranym z 41 nr drugiej rundy i wejść na szczyt ligowych parkietów, to wiemy.
nikola jokic od kilku lat nam to pokazuje.

niecały tydzień temu inny gracz wybrany z tym numerem zapisał się na kartach historii.
41 wybór ubiegłorocznego draftu to adem bona z 76ers.
ten bardzo sympatyczny, pigmentododatni, 21- letni młodzieniec, urodzony w nigerii, a reprezentujący turcję- w meczu przeciwko lakers dokonał czynu niebywałego.

otóż pan bona w pierwszej połowie meczu zablokował samego lebrona jamesa.
nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że w drugiej połowie zgasił blokiem jamesa, ale bronny'ego!

jeżeli nie przeoczyłem takiego incydentu wcześniej, to adem bona jest pierwszym zawodnikiem w historii nba, który zablokował w meczu koszykówki ojca i syna!
i to wszystko w niecałe 20 minut!

jeszcze o ojcu, synu i magii liczb.

to, że można zostać wybranym z 41 nr drugiej rundy i wejść na szczyt ligowych parkietów, to wiemy.
nikola jokic od kilku lat nam to pokazuje.

niecały tydzień temu inny gracz wybrany z tym numerem zapisał się na kartach historii.
41 wybór ubiegłorocznego draftu to adem bona z 76ers.
ten bardzo sympatyczny, pigmentododatni, 21- letni młodzieniec, urodzony w nigerii, a reprezentujący turcję- w meczu przeciwko lakers dokonał czynu niebywałego.

otóż pan bona w pierwszej połowie meczu zablokował samego lebrona jamesa.
nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że w drugiej połowie zgasił blokiem jamesa, ale bronny'ego!

jeżeli nie przeoczyłem takiego incydentu wcześniej, to adem bona jest pierwszym zawodnikiem w historii nba, który zablokował w meczu koszykówki ojca i syna!
i to wszystko w niecałe 20 minut!
Najważniejszym rekordem będzie zakończenie karier ojca i syna w jednym momencie.

bulls na plus.
oddali lavine, odzyskali swój wybór 2025.

za to bardzo ciekawi mnie, jaki plan mają kings.
dostali lavine, od którego uciekał derozan, także tęsknota wygrała.
no i mogą być drugimi bulls teraz.

Spurs nic na tym nie stracili praktycznie, a mają dobry fit do Wembanyamy, oby tylko za bardzo nie przepłacili Foxa jak trzeba będzie mu dać nowy kontrakt za rok. Kings to jest stan umysłu, będzie kolejne 20 lat bez playoffów :beczka:

Dużo takich nierzucających ludzi teraz w Spurs, Fox to raczej nie jest gość od trójki. Sochan poleci? :corn:

Back