NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

Czas pokaże, w sumie to mam wyjebane, ale no śmieszy mnie ten hejt dorosłych gości na 19latka bo jest bogaty i ma starego LeGoata... tudziez podkreślam przesadny hejt, zwlaszcza ze Brony na tle swoich rówieśników to bardzo rozsądny gość, a nie typowy bananowiec pozorant bez skruchy czy tam szacunku... Rajon Rondo ma 185cm wzrostu i jakoś wiele razy był ALL-Defensive
Hejt hejtem, Bronny mógł zostać w College'u, tylko tatuś chce z nim zagrać w drużynie i stąd to wszystko się wzięło. Jeszcze rok temu chłopak miał zawał serca...

Hejt hejtem, Bronny mógł zostać w College'u, tylko tatuś chce z nim zagrać w drużynie i stąd to wszystko się wzięło. Jeszcze rok temu chłopak miał zawał serca...
A ja to myślę, że po prostu w tym roku draft bardzo słaby i miał jak się zalapac, za rok klasa tego Coppera chyba dużo mocniejsza, chociaż patrzę to te okolice 50-60 pewnie by go wcisnęli.. I pytanie, na ile rozwinąłby się z uciętymi minutami w collegu? A na ile rozwinie się pod okiem LeFathera wśród profesjonalistów? I chuj w 25 Lakersi nie mają picków więc...

A ja to myślę, że po prostu w tym roku draft bardzo słaby i miał jak się zalapac, za rok klasa tego Coppera chyba dużo mocniejsza, chociaż patrzę to te okolice 50-60 pewnie by go wcisnęli.. I pytanie, na ile rozwinąłby się z uciętymi minutami w collegu? A na ile rozwinie się pod okiem LeFathera wśród profesjonalistów? I chuj w 25 Lakersi nie mają picków więc...
Nie, nikt by go nie wybrał w tym drafcie, bo się nie nadaję do gry w koszykówkę na poziomie zawodowym i takich ludzi nikt nie bierze, a nie, że słaby draft. Jak wszyscy dziennikarze mówili o słabym drafcie to mieli na myśli, że tam po prostu nie ma kolejnego top25 gracza, ale tutaj sytuacja jeszcze może się zmienić i ktoś może odpalić. Większość tych dzieciaków ma papiery na grę, a tacy jak Bronny siedzą do 22 roku życia w NCAA i albo ich ktoś weźmie, albo nara.

Last edited:
Nie, nikt by go nie wybrał w tym drafcie, bo się nie nadaję do gry w koszykówkę na poziomie zawodowym i takich ludzi nikt nie bierze, a nie, że słaby draft. Jak wszyscy dziennikarze mówili o słabym drafcie to mieli na myśli, że tam po prostu nie ma kolejnego top25 gracza, ale tutaj sytuacja jeszcze może się zmienić i ktoś może odpalić. Większość tych dzieciaków ma papiery na grę, a tacy jak Bronny siedzą do 22 roku życia w NCAA i albo ich ktoś weźmie, albo nara.
Może nie wynika to z tego co napisałem, wiec w gwoli ścisłości- nie uważam że gdyby Bronny nie był synem LeBrona to grałby w nba, uważam że mimo to nie dyskredytuje go to z bycia (w niedalekiej przyszlosci) solidnym zawodnikiem.

Może nie wynika to z tego co napisałem, wiec w gwoli ścisłości- nie uważam że gdyby Bronny nie był synem LeBrona to grałby w nba, uważam że mimo to nie dyskredytuje go to z bycia (w niedalekiej przyszlosci) solidnym zawodnikiem.
Zakład charytatywny że nie? Gówno z niego będzie. 185 cm na innej pozycji niż rozgrywający w NBA to musiałby być wybitny gracz. Dryblingu brak, trója leży. W ta magiczną obronę ani w to że "czyta grę" po prostu nie wierzę bo to marketingowy bełkot mający usprawiedliwić wydraftowanie tak miernego gracza. To ma być tylko kolejny punkt w legacy LeBrona - jako jedyny zagra z synem choćby dwie minuty. To wszystko

Zakład charytatywny że nie? Gówno z niego będzie. 185 cm na innej pozycji niż rozgrywający w NBA to musiałby być wybitny gracz. Dryblingu brak, trója leży. W ta magiczną obronę ani w to że "czyta grę" po prostu nie wierzę bo to marketingowy bełkot mający usprawiedliwić wydraftowanie tak miernego gracza. To ma być tylko kolejny punkt w legacy LeBrona - jako jedyny zagra z synem choćby dwie minuty. To wszystko
Ale po chuj mam się o to zakładać?:crazy: Ty masz swoja opinie, ja mam swoja, a "sledze" Bronnego nie od zeszłego sezonu:) a jako ciekawostkę Ci powiem, że na draft combine miał 2gi wynik z biorących udział w rzucie za 3, wiec ta trója jest teoretycznie... czego nie ma to glowy tudzież pewności siebie po tym "zawale" czy co to tam było... może też mam trochę klapki na oczach, bo zwyczajnie mu kibicuje :fjedzia: ale jak będziesz pamiętał za 4 sezony i Bronny będzie miał więcej lub 10pkt na mecz to wpłać 200 na jakieś pieski, jak nie będzie miał i mi przypomnisz to wpłacę 200 na wybrany przez Ciebie cel, o więcej się nie zakładam, a i tak nie sposób tego zapamiętać

Ale po chuj mam się o to zakładać?:crazy: Ty masz swoja opinie, ja mam swoja, a "sledze" Bronnego nie od zeszłego sezonu:) a jako ciekawostkę Ci powiem, że na draft combine miał 2gi wynik z biorących udział w rzucie za 3, wiec ta trója jest teoretycznie... czego nie ma to glowy tudzież pewności siebie po tym "zawale" czy co to tam było... może też mam trochę klapki na oczach, bo zwyczajnie mu kibicuje :fjedzia: ale jak będziesz pamiętał za 4 sezony i Bronny będzie miał więcej lub 10pkt na mecz to wpłać 200 na jakieś pieski, jak nie będzie miał i mi przypomnisz to wpłacę 200 na wybrany przez Ciebie cel, o więcej się nie zakładam, a i tak nie sposób tego zapamiętać
To w ogóle nic nie znaczy. Obecnie na treningu to każdy gracz coś tam trafia trójek. Co innego z ręką obrońcy na twarzy i lub pod presją czasu. Do tego w czasie meczu po koźle lub podaniu. Poczekamy zobaczymy ale osobiście uważam że nic z niego nie będzie.

jako ciekawostkę Ci powiem, że na draft combine miał 2gi wynik z biorących udział w rzucie za 3
Nawet zepsuty zegar dwa razy w ciągu doby wskaże właściwą godzinę .

Mam nadzieję, że w nie zadomowi się w NBA.
Przy pozycji ojca, to będzie odpowiednik polskich resortowych dzieci.
Uważam, że jest mnóstwo chłopaków +185cm lepszych. Mam nadzieję, że najbliższe sezony to potwierdzą

pamiętam pierwsze kontakty 100+ na 5+ lat, jaki wtedy był szok.
garnett, mourning albo juwan howard- prawdopodobnie któryś z nich pierwszy podpisał takowy.
Kiedy Michael Jordan pojawił się w Chicago Bulls, zespół był wart 13 milionów dolarów. W 1992 - 116 mln, a w 1997 - 158 milionów !!!

12 września 1984 roku Michael podpisał 7-letni kontrakt na ponad 6 milionów dolarów (5 lat gry plus opcja na dwa następne).
:lol:
Nazwano to wtedy nieuzasadnioną rozrzutnością. W owym czasie był to trzeci co do wysokości kontrakt podpisany przez pierwszoroczniaka. Więcej dostał jedynie Hakeem Olajuwon i Ralph Sampson (obaj z Houston Rockets).

W sezonie 1996/97 Jordan ustanowił kolejny rekord. Za jeden sezon gry w Chicago miał dostać 30,14 miliona dolarów - był to najwyższy jednoroczny kontrakt w historii NBA. Była to swego rodzaju rekompensatą za 12 lat długoterminowych, niskich kontraktów (średnio 2-3 miliony za sezon).

Ciekawy artykuł o MJ i jego zarobkach... (poniżej)

od 18 usa-serbia

Pierwsza kwarta była ciekawa... fajnie Embid się od Jokicia odbijal, a tak to LeBrona zajebiscie się ogląda, trochę psuli koledzy i tylko dwie asysty:P Curry trafia, Edwards czaruje (najładniej to tego airballa zaczarowal), Adebayo zaskakuje, Tatum, Hali słabo, Serbowie przez kilka minut zamurowali pomalowane i mógł człowiek pomyśleć, że może to przynieść jakiś efekt, ale poniżej oczekiwań (moich). To kto największy opór Stanom postawi? Niby mecze towarzyskie, ale wątpię żeby Serbowie czy Kanadyjczycy coś ukrywali, Grecja?

Myślałem że Bronny tak zajebał :beczka:

russell drugi raz graczem jazz i drugi raz zostanie zwolniony.
następnie ma podpisać umowę z denver nuggets.
hmmmm....

dwóch z czterech gości z największą ilością triple double w historii nba w jednej drużynie.
mam dwie skrajne wizje wydarzeń...

Last edited:
Pierwsza kwarta była ciekawa... fajnie Embid się od Jokicia odbijal, a tak to LeBrona zajebiscie się ogląda, trochę psuli koledzy i tylko dwie asysty:P Curry trafia, Edwards czaruje (najładniej to tego airballa zaczarowal), Adebayo zaskakuje, Tatum, Hali słabo, Serbowie przez kilka minut zamurowali pomalowane i mógł człowiek pomyśleć, że może to przynieść jakiś efekt, ale poniżej oczekiwań (moich). To kto największy opór Stanom postawi? Niby mecze towarzyskie, ale wątpię żeby Serbowie czy Kanadyjczycy coś ukrywali, Grecja?

Myślałem że Bronny tak zajebał :beczka:
Bronny pięknie w defensywie.
-10 z nim na parkiecie w wygranym! meczu przeciwko Hawks. -10 to najgorszy wynik ze wszystkich grajków na parkiecie

zapomniałem dopisać, że ben simmons jest na 14 miejscu w triple double w historii!!!
to wyżej niż sam michael.
:jarolaugh:

russell drugi raz graczem jazz i drugi raz zostanie zwolniony.
następnie ma podpisać umowę z denver nuggets.
hmmmm....

dwóch z czterech gości z największą ilością triple double w historii nba w jednej drużynie.
mam dwie skrajne wizje wydarzeń...

Największy ekspert od bezwartościowych statystyk w historii.

Ja tam rasa lubię!!
Dajcie mi piłkę będę rzucoł tróje na 28%. Gracz widowiskowy ale nie ma przypadku w tym że w lidze nic nie wygrał. W Clips już słabo bo nie dali mu tyle grać na piłce a w Play off z Cavs to prawie krzyczałem nie poddawajcie mu piłki jak już wchodził na boisko. Niestety przez całą karierę puste statystyki.

Dajcie mi piłkę będę rzucoł tróje na 28%. Gracz widowiskowy ale nie ma przypadku w tym że w lidze nic nie wygrał. W Clips już słabo bo nie dali mu tyle grać na piłce a w Play off z Cavs to prawie krzyczałem nie poddawajcie mu piłki jak już wchodził na boisko. Niestety przez całą karierę puste statystyki.
Chyba w Clips sam chciał usiąść na ławce.
Widać że się stara i jest pełen wigoru no ale raczej pierścionka nie zobaczy
A tytułu najlepszego bez pierścienia raczej też nie będzie miał

Bukmacherzy muszą zarobić bez względu co się dzieje na boisku. Takie info to typowe szukanie jeleni, którzy nie mają zielonego pojęcia o faktycznym poziomie synalka i liczą, że sam fakt bycia synem LeBrona powoduje, że to będzie gwiazda ligi. W styczniu jak Bronny będzie miał 3.2 PPG nikt takiej propagandy już nie będzie rozpowiadał, ale zanim piłka w grze każdy kit można sprzedać.

od 21 francja-kanada

jutro od 21 usa-sudan

w niedziele od 21 francja-australia

w poniedzialek od 21 usa-niemcy

Wemby vs SGA, obejrzy się dzisiaj :corn:

Od przyszłego weekendu już ruszy turniej IO, to chyba najlepsze co może być w reprezentacyjnej koszykówce, 12 drużyn, wszystkie placki odpadły w kwalach i elegancko, a nie jakieś gówna mundialowe, co po 8 grup robią i meczów grupowych nie da się oglądać. Na IO będzie ogień od początku.

Dajcie mi piłkę będę rzucoł tróje na 28%. Gracz widowiskowy ale nie ma przypadku w tym że w lidze nic nie wygrał.
jokic murray porter jr i gordon.

plus russell westbrook.
ja dałbym mu piłkę w łapki i murraya przesunął na dwójkę.
przy tym spacingu jaki tworzy powyższa czwórka zawodników stary już westbrook może się odnaleźć i to jako gracz pierwszej piątki.
może nawet jakieś triple double by zrobił, a to przy duecie jokic murray nie jest nierealne.

dwa kluczowe pytania to:
ile dynamitu ma jeszcze w sobie russell oraz ważny czynnik, czyli chemia w zespole.
jeżeli ktoś będzie na kogoś krzywo patrzył, to może nie przełożyć się na wynik końcowy.
jestem dobrej myśli, russ przyjdzie grać za minimalny dla weterana, poświęci się dla sprawy.
z graniem z ławki też pewnie nie będzie problemu.

osobiście chciałbym zobaczyć westbrooka w nuggets.

Back