NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

1000031775.jpg

Oj nie nie byczku. Nawet jak spurs wygrają to dostanie trochę tombaku ;)
byczku wygrana spurs to wygrana spurs.
w składzie nie ma zawodnika grającego w organizacji san antonio spurs w fianłach nba nazwiskiem sochan.
kropka.

istnieje oczywiście szeroko pojęta kultura organizacji, a ta w san antonio jest wysoka.
możliwym jest chęć wręczenia ze względu na te pół sezonu i wcześniejszy czas, draft itd.
jednak jest to decyzja organizacji.

tutaj jest jeszcze jeden problem- bezpośrednia rywalizacja.
przegrasz na parkiecie razem ze swoimi kolegami, a potem co?
przyjmiesz pierścień od drużyny, która pokonała twoją?
trochę tak nie bardzo.

Jednak coś pojebałem. Myślałem, że jak wchodzą kontrakty Williams + Holmgren, to nie ma miejsca na Hartensztajna i Dorta, ale tam w sumie się jeszcze wszystko spina na przyszły sezon i można przy tej dwójce wykorzystać opcje drużyny. Czyli w sumie OKC nie muszą jakoś bardzo aktywnie działać na rynku, tylko liczyć na pełne zdrowie w przyszłym sezonie.
przedłużenia pierwszej dwójki, to chyba do 1 lipca nie można ich ruszać.
nie wiem jak z tymi co mają opcje drużyny, ale ich wymieniać będzie można od razu- tutaj na 100% nie jestem pewny.

kontrakty są w stanie wyrównywać, draftem dalej mogą dopłacać.
mogą ciągle zbierać nowy talent.

to mogą być przyjemne lat spurs- thunder.
fajnie gdyby wolves się nie rozpadli.

przedłużenia pierwszej dwójki, to chyba do 1 lipca nie można ich ruszać.
nie wiem jak z tymi co mają opcje drużyny, ale ich wymieniać będzie można od razu- tutaj na 100% nie jestem pewny.

kontrakty są w stanie wyrównywać, draftem dalej mogą dopłacać.
mogą ciągle zbierać nowy talent.

to mogą być przyjemne lat spurs- thunder.
fajnie gdyby wolves się nie rozpadli.
Tylko jak to się będzie spinać finansowo? Ten skład w obecnej formie będzie kosztował 250 milionów w przyszłym sezonie. Dojdzie też kilka milionów z draftu.

Kenrich Williams pewnie tej opcji nie dostanie i poleci, może jeszcze Isaiah Joe pogonią, to odejdzie 18 baniek, ale i tak będą płacić gruby podatek. Dort'a i Hartensztajn'a ciężko będzie utrzymać, jednego z nich pewnie zostawią i jakoś rozłożą kasę z nowej umowy.

Teraz widziałem plotkę, że Thunder bardziej zainteresowani Mobleyem niż Giannisem.

Tylko jak to się będzie spinać finansowo? Ten skład w obecnej formie będzie kosztował 250 milionów w przyszłym sezonie. Dojdzie też kilka milionów z draftu.

Kenrich Williams pewnie tej opcji nie dostanie i poleci, może jeszcze Isaiah Joe pogonią, to odejdzie 18 baniek, ale i tak będą płacić gruby podatek. Dort'a i Hartensztajn'a ciężko będzie utrzymać, jednego z nich pewnie zostawią i jakoś rozłożą kasę z nowej umowy.

Teraz widziałem plotkę, że Thunder bardziej zainteresowani Mobleyem niż Giannisem.
to się nie będzie spinać finansowo.
drugi apron z miejsca.

266,724,199 dolarów- tyle to będzie kosztowało pieniędzy usa gdyby został ten skład z nowymi umowami.

nie zostawią tego w takiej formie, bo to nie jest duży rynek.
drugi apron to może płacić golden state, a taki pan ballmer może i pewnie mógłby i piąty apron płacić- bo ich stać.
thunder nie mają takiego komfortu.
wolnego agenta jest tam ciężko złapać- raczej wymiany wchodzą w grę.

mobley przed giannisem?
oczywiście, że ma to sens dla thunder.
młodszy gracz, mniejsze ego, niższa cena pewnie.
ale z drugiej strony czy cavs się opłaca oddawać mobleya?

jest też oczywiście pewien pan, który obecnie jest w składzie wizzards i jeszcze tam nie zagrał.
on też może być brany pod uwagę czasami, kiedy jest zdrowy.

Captain Clutch bez pierdolenia, wjechał w 4Q i klasycznie mecz przejęty. Towns w Nowym Yorku też się zrobił kawał koszykarza, dobrze bronił, a jak miał okazję to brał Wembanyame w post bez pierdolenia. Jeszcze ten Hart w obronie, ale to jest piękną drużyna do oglądania :awesome:

julian złapał ogień, nawet pozwalał sobie na pogadanki z graczami knicks.
coś tam szydził, ale w drugiej połowie julian już nie był taki wygadany:
1780562370662.png

julian przegrał swoje minuty najbardziej ze wszystkich spurs w drugiej połowie.
brunson wręcz celował w niego.

nowojorczycy są bardzo mocni fizycznie.
do tego stać ich na szybką grę, a to nie jest dobre dla spurs.

ta rywalizacja to top 3 defensywy tych playoffs, także liczę na dużo dobrej gry po bronionej stronie.

spurs w pierwszej połowie:
1780563793176.png

tu jeszcze oba narożniki zamykał im champagnie.

a tutaj spurs w drugiej połowie, gdy już tlenu było mniej:
1780564320234.png

jalen brunson to ma.
nie boi się tylko bierze piłkę i gra.
w pierwszej i trzeciej nie szło mu, za to w crunch się odnalazł.
w 4 kwarcie był 5/9 z gry, w tym ta trójka z rogu, która odzyskała prowadzenie na 2 minuty przed końcem (12-0 run).

spurs muszą odpowiedzieć.
cel nix jest bez zmian- wiktor ma dużo biegać w obronie.
a wiktor jest bestią w obronie:
5 deflections, po jego zasłonach padło 6 asyst i przyczynił się do 17 niepewnych rzutów- wszystko najwięcej w meczu.
dla porównania najlepszy po drugiej stronie johs hart- 5 def, 5 asyst po zasłonach, ale wpływ na wymuszone rzuty mały- towns najwięcej 11.

poprzeczka wisi wyżej, bo towns to nie holmgren.
jak nie będzie łapał przewinien za szybko, to on będzie problemem.

Last edited:
Back