Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
@lugasek mistrz

tak się tylko pytam, co używacie.Do czego jakiej wędki. Ja preferuje hamulec najlepiej z qd przy feederze i karpiowaniu. Bieg jak jeździsz chlać albo jesteś leniwy.
View attachment 22348
Musiałem przerwać wędkowanie i doceń @lugasek mistrz i tak
Hamulec z quick dragiem jak wolny bieg działa a kołowrotek lżejszy sporo.
tak się tylko pytam, co używacie.
Mnie by się przydało. Ostatnio karpia 10kg złapałem, a na foto w moich rękach wygląda na 4kg.
szczupaki na oczko lutowałeś?Baby drą ryj jak zwykle. Za łebka na Skawie, Sole i Wiśle tak się łowiło miętusy i sumy pod konarami i w dziurach.
Mnie by się przydało. Ostatnio karpia 10kg złapałem, a na foto w moich rękach wygląda na 4kg.
Jak to wygląda, nie słyszałem o tej metodzie. Może inaczej się w moich stronach nazywa i może lutowałem.szczupaki na oczko lutowałeś?
Po prostu pętelka z drutu którą zakładasz na szczupaka jak stoi w wodzie i wyciągasz. U mnie w kanale jak stały to się lutowało po szkole, ze 2,3 i na obiad.Jak to wygląda, nie słyszałem o tej metodzie. Może inaczej się w moich stronach nazywa i może lutowałem.
To tak łowiłem, u na to się mówiło na lasso i nie tylko szczupaki się tak lutowało. Trochę się kłusowało za łebka czy to na wakacjach u babki na wsi, czy u ciotki nad morzem trocie w SłupiPo prostu pętelka z drutu którą zakładasz na szczupaka jak stoi w wodzie i wyciągasz. U mnie w kanale jak stały to się lutowało po szkole, ze 2,3 i na obiad.
Moje rewiry zarazem smutne, że w sumie żywy pomnik przyrody zabili. Z drugiej strony dobrze, bo tragedia sumowa na tych odcinkach Wisły. Na niektórych to mam wrażenie, że już same sumy zostały.a Wy co na to?
![]()
"Wstyd to maÅo. Bestialstwo". Nowy rekord Polski skoÅczyÅ jak kawaÅek kieÅbasy
To byÅby nowy rekord Polski, najdÅuższy sum zÅowiony na wÄdkÄ w Polsce, ale niestety gigantyczna ryba zÅowiona w WiÅle niedaleko DrogomyÅla w województwie ÅlÄskim, zostaÅa zabita. - Nie wiem nawet jak dobraÄ sÅowa do takiego bestialstwa - komentuje Piotr BoufaÅ, przewodnik wÄdkarski...www.sport.pl
Chyba nigdy nie zrozumiem "wędkarstwa", które polega na męczeniu tych ryb tylko po to, by cyknąć sobie fotę. Złowiłeś tę rybę to ją zajeb i zjedz. I jeszcze płaku płaku, bo zabili suma, ale to że tę rybę męczyli pewnie z 1h to nic nie znaczy (gdyby ją później wypuścili).a Wy co na to?
![]()
"Wstyd to maÅo. Bestialstwo". Nowy rekord Polski skoÅczyÅ jak kawaÅek kieÅbasy
To byÅby nowy rekord Polski, najdÅuższy sum zÅowiony na wÄdkÄ w Polsce, ale niestety gigantyczna ryba zÅowiona w WiÅle niedaleko DrogomyÅla w województwie ÅlÄskim, zostaÅa zabita. - Nie wiem nawet jak dobraÄ sÅowa do takiego bestialstwa - komentuje Piotr BoufaÅ, przewodnik wÄdkarski...www.sport.pl
Z pzw to wczoraj 8 karasi ~30cm każdy. Tak to same leszcze. Ze spiningiem jeszcze nie byłem w tym roku.![]()
@lugasek Mistrz i @Gienek Łowicie coś czy tak jak ja gówno 2tys km w dwa tygodnie i efekty marne. Jedna 60, zero boleni jeden kleń i z moimi ulubionymi okoniami to szkoda szczępić ryja nawet na DD. Z ciekawych połowów to tylko karp 8kg, który chciał zjeść schabowego, który okazał się najmniejszym wirującym ogonkiem spinmada. Ogólnie bieda z nędzą zastanawiam się, czy to wspaniałe wody PZW, jakie mnie otaczają, czy ja taki ch... marny wędkarz.
@lugasek Mistrz

Ja mało, ostatnio kilka pasiakow, byłem na komercji to kilka karpi po 2-3 kg. U mnie Kanał Żerański zasyfiały od zielska więc pzw słabo.![]()
@lugasek Mistrz i @Gienek Łowicie coś czy tak jak ja gówno 2tys km w dwa tygodnie i efekty marne. Jedna 60, zero boleni jeden kleń i z moimi ulubionymi okoniami to szkoda szczępić ryja nawet na DD. Z ciekawych połowów to tylko karp 8kg, który chciał zjeść schabowego, który okazał się najmniejszym wirującym ogonkiem spinmada. Ogólnie bieda z nędzą zastanawiam się, czy to wspaniałe wody PZW, jakie mnie otaczają, czy ja taki ch... marny wędkarz.