MMA Tycoon - gra online

@odżywki
weight gain/loss - zawsze przynosi efekt, także w niedziele
reduce energy - zawsze z wyjątkiem sesji odpoczynku
stamina - przynosi efekt tylko z treningiem cardio
muscle bulk - przynosi efekt tylko z treningiem weights

* wyjątek od tych zasad stanowi vending machine, gdzie odżywka działa bez względu na rodzaj treningu (co ma zachecać do ich używania)

No to nam co do weights powstały dwie inne wersje;P ja przetestuje dopiero jak dojdą do mnie za 3 dni...ciekawe kto ma rację, choć na logię byłbym za zdaniem Daro akurat co do tej odżywki.

Szkoda.

PS: Pinheiro na drodze do wywalenia, szkoda mi go trochę, fajny skin, walczył czasem dzielnie, wygrał przed czasem raz przez TKO co mi się chyba dwa razy zdarzyło, ale już go wyprałem z kasy i leci. Potem stworze nowego fightera, zapewne grappler. Następnie chciałym, żeby mi parę osób doradziło czy wywalić goryla...4 walki z leszczami wygrane, 3 porazki i 1 remis w serii ostatnich 4 walk trochę lipnie wyglądają, nawet w stosunku do jego statów, to jak walczył i nie potrafił kończyć wpływa na to wszystko również. Póxniej może Van Der Hook, ale jeszcze dam mu szansę chyba, dostał walkę 01.10, jak i to przegra to na bank go wywale, ale powinien wygrac, choć walka z zapasnikiem z purplem(VDH sam ma purple), ale gościu wygrywał decyzjami, a poddawali do dwukrotnie brown belci.

Jak ktoś ma wolne sloty to polecam, bo przejrzałem, ale jednak wybiorę chyba opcję wykreowania nowego, młodego, najpierw trenując go.

Dość świeży=bez walki, zapaśnik na 13 i purple belt http://mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=124208

Ciekawy black belt i zapasy na 11 http://mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=83921

Doświadczony i równy,boks 13, MT 11, zapasy 12 i brown belt http://mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=78090

Wiem, że VIPy raz na dwa tygodnie moga kogoś wyrzucić, ale kto mi powie, gdzie o tym piszą?:P

Chcę stworzyć nowego fightera, ale ilość pkt dla 18latka do przyznania mnie powala, aż się zastanawiam jak go zrobić, żeby było optymalnie. Pełen zapaśnik?A potem zasuwac tylko na sub offence/def grappling i BJJ sparingi byłoby najlepszą opcją chyba, ale na starcie nie ma pojęcia o BJJ, no ale walczyć nie zamierzam, bardziej zastanawiają mnie secondaries...

Sethcab, widze, że muszę bezpośrednio :P co sądzisz o moich fighterach?Gorilla głównie?do zwolenienia, nie?Choć trenuje całkiem całkiem, zapasy juz na 10, BJJ na 4, boks oczywiscie wonderful. I jak sadzisz kogo najlepiej wykreowac?Mysle nad mlodym jakims...ale fakt, ze potem reszta plaszczyzn kuleje. Zapasy zrobie,ale co z secondaries,olac BJJ, bo sparowalbym potem i robil sub offence i def grappling, tyle,ze pewnie multum czasu to zabierze by dojsc chociaz do 10...a to i tak malo. TO wypadaloby by miec,bo wrestglinu trenowac nie bede raczej, a TD...coz, jesli tego nie wrzuce to wcale nie bede decydowal o tym, gdzie walka sie toczy...mam uraz do striking defense i chcialem dac tez na maxa mu na starcie...ale wowczas startowo nie mialby czym konczyc,1 subsy i 1 gnp...ale wyboru duzego nie ma,3 staty solidne,jeden liźnięty,a reszta po 1...

Hmm ile on mial lat jak go tworzyles, 24?

Sam nie wiem, troche klapa bo jest bokserem a pierdolniecia nie ma bo nokautow nie widac, dales KO Power? jezeli tak to ja bym sie wstrzymal z wyrzucaniem, dobil box na 13 i siłe na elite, troche by ponokautował :)

A co do nowych zawodnikow no to z owym silnikiem na 100% nie robil bym grapplera, obalenia sa spalone maksymalnie :/

No wlasnie to byl pierwszy tweor,chyba ko power nie ma, wiec lipa...

No co Ty?Grapplerzy zawsze dobrzy, ale ze striking defensem wlasnie. Kurde, tyle zaangazowania, czasu wymaga zrobienie czegos,a potem to moze byc kolejny no hoper...ja bym stworzyl kogos kto wogle trenowalby z 3-6 miesiecy najpierw,tylko nie wiem ile jest w stanie w tym zasie wytrenowac...zrobilbym BJJ na 1,wiec sub defence,def grappling do trenowania, jak i cale BJJ, ale z kolei tez physicale slabe,bo pewnie sila i cardio niziutko, zeby od tego zaczac i latwo powbijac na conajmniej po 10.

Jak myślicie, jaka kombinacja jest bardziej skuteczna: 10 zapasy i 5 TD czy 5 zapasy i 10 TD ???

@Mixer
co do realizmu w zasadzie jest OK poza tym gdy widze w statystykach walki że ktoś przyjął 20 celnych kolan na głowe, 35 head kicków, albo 60 celnych ciosów w 3 rundowej walce.

@darosanok
co do kolan to czytałem swego czasu takie wyjaśnienie na forum (chyba od autora gry), że zwłaszcza jak ktoś uderza nimi często, raz za razem, to szybko się męczy i kolejne - nawet jeśli trafione - nie mają już tej mocy.

@Born2kill
stworzenie zawodnika i czekanie z pierwszą walką przez pół roku to ja bym odradzał. Jedną albo 2 walki w QFC, póki się łapie na pierwszy level, warto zrobić. Bez walki możesz sprawdzić na ile szybko się uczy (i ewentualnie wywalić jak za wolno), ale dopiero przy okazji walki możesz zobaczyć jego ToTT, sprawdzić na ile wykorzystuje to co już potrafi. Ja mam jednego gościa, który za szybko się nie rozwija, ale w pierwszych dwóch walkach walnął takie śliczne nokauty, że szkoda mi go będzie wyrzucić ;)
Z physicali polecam również Yogę ustawić niewysoką, bo potem łatwo ją wbić nawet w tanim gymie. Speed, Balance i Agility wymagają już odpowiednich trenerów, a w niektórych miastach ciężko o miejsca, gdzie można regularnie trenować któreś specjalistyczne Circuit Training. (np. w Londynie jest z tym bida, o ile pamiętam)

W kwestii obaleń to za wiele tutaj nie pomogę. Moi zawodnicy, tam gdzie ustawiałem Takedowny, mieli dobrą skuteczność. Inna sprawa, że ze ścisłą czołówką tego nie praktykowałem, tylko z fighterami na poziomie moich albo niżej.

Fakt, to ,żeby zobaczyć te cechy fightera jest kuszące zanim zacznie się go solidnie trenować. Tyle, że ja chcę zacząć od zapasów, więc nic innego praktycznie w przypadku 18latka nie ma, a i secondaries się głowię jakie ustawić, bo wychodzi mi na to, że nie starczyłoby mi na żadne kończenia, ani subsy, ani GnP, jeśli dam max w TO,TD i chciałem od razu mieć z głowy striking defence, a po tych 3 maxach mam parenaście jedynie do rozdania.

I jak to jest z tą Attitude?High/low, a mogę niby wszystko w lewo na high dac, skąd mam wiedzieć jak on mi potem przydzieli, bo przeciez wszystko na high być nie może...

Przyjalem na dniach wydaje mi sie dwie duzo latwiejsze niz ostatnie walki, nic innego nie przyjmuje, tylko trenuje. Navrao dziś w koncu zapasy na 10 zrobil, teraz sie skupiena physicallach i może Black Belcie:)

A Petkovic po sparingu BJJ,zeby mu to nie spadlo zrobil na nowo Flex na 10:P

to mogliby zrobic jakas blokade...lub opisac procentowo to bym wiedzial ile gdzie dac,zeby bylo te100% np;-/

Co jesli wszystko dam na low...?Kur...ale niedoprecyzowane, chybil trafil;-/ to moze randoma walne, przynajmniej bonus 7% dają wiecej...?

@Born2kill
Jak weźmiesz randoma to chyba nawet 10% więcej, bo zamiast 7 pkt masz 7.7 rozdzielone. Ale jeśli ustawiasz, to wybierasz tak naprawdę proporcje między jednym a drugim. Czyli wszystko na low = wszystko na high

Co do secondaries u 18-latka to nie pamiętam ile tego dokładnie jest, ale możesz np. nie bawić się w Takedown Defence na początku. Dzięki zapasom i tak będzie niezłe, poza tym prawdopodobnie to Ty będziesz obalać ;) Ważniejsze wydaje mi się Striking Defence. Jak rozdzielisz resztę to Twoja sprawa, można spróbować punches, clinchwork albo defensive grappling. Ja chyba zdecydowałbym się na to ostatnie, żeby Cię nikt za łatwo nie przetoczył ;] Pamiętaj, że pierwszą walkę na pierwszym levelu będziesz miał z innym świeżakiem, bardzo możliwe, że u mniej doświadczonego gracza. Sam mam gościa, którego nie chciałem wystawiać do walk, bo ma kiepskie secondaries (wszystkie parterowe z zakresu 1-4 :P), ale dwie walki skończył w parterze i to szybko ;)

@adib1968
Na 1 level łapią się zawodnicy którzy mają nieduży hype, max 4 zwycięstwa na koncie i sumę umiejętności poniżej 1000. Łatwo sprawdzić tę sumę jak masz VIP-a, bez niego jest trudniej (duży margines błędu).
Na który level łapią się Twoi zawodnicy widać kiedy próbujesz im zaklepać walkę.

O kurcze, VIP sie konczy w sobote a ja kase w poniedzialek bede miał :P Chcialem sprzedac Michalowi Wysokiemu (Hightower) ale sie okazalo ze "If you sell a company to someone, you will not be able to buy it back in the future."

Napisalem do Mike'a czy jakos techniczne on to zalatwi ze bede mogl odkupic, jak nie da rady to bedzie dupa :P

Jest łatwy sposób obliczania punktów, nawet bez vipa.

Wystarczy kliknąć na ikonę skill maintenance
maintenance.jpg
tam mamy podany procent umiejętności jaki zawodnik osiągnął w danym obszarze. Mnożymy ten procent razy maksymalną ilość punktów jakie może osiągnąć.

Maks. ilość p. przypadająca na jeden skill to 150. Ilość skilli w danym obszarze też jest znana.

Primaries 4x150=600
Secondaries 11x150=1650
Physicals 6x150=900

Przykład:

Zawodnik A
Primaries 28,2 % x 600 = 169,2
Secondaries 24,2 % x 1650 = 399,3
Physicals 45,0 % x 900 = 405

Razem 973,5

Myślałem, że skill maintenance jest dostępne tylko przy VIP-ie, wprowadzili to już jak miałem konto ;) Też korzystam z tej metody właśnie

@sethcab
Mówiłem Ci, że to się musi dać jakoś załatwić. Właściciel organizacji Troid w Londynie miał taką sytuację i jak tylko odzyskał VIPa był znowu właścicielem, a tydzień od wystawienia "na sprzedaż" jeszcze wtedy nie minął.

Sethcab, to co Ty tak czekasz na ostatni moment :)

No, ale rozumiem, ze jesli ustawie MT wysoko, a boks slabiej to jednak bede lepiej przyswajal MT potem;) ale np 4 staty zanizyc w miare o tyle o ile cztery inne zawyzylem od sredniej....Przyklad, bo nie wiem ile tego bylo, wydawalo mi sie, ze 8 sliderow.

Myslisz,ze z zapasami 12 ale TO i TD na 1 to ja bede cos w stanie zdzialac w obaleniach;)?Troche bym sie obawial ;D poza tym chcialem wlasnie to miec na maxa, zeby potem trenowac BJJ calkiem sub/def/sprring i tak w kolko, najlepsze przyrosty;)Ustawilbym to attitude w miare pod BJJ i liczyl na szybkie zrobienie zajebistego parterowca, a potem jakies MT lub boks dorzucil, striking defense juz by byl od poczatku tez...no i pozostaje rozdzielenie physicali, czy wcia najlepiej olac na starcie sile i kondyche i od razu zaczac ją robic, a dopiero potem te BJJ itd;)

"Myslisz,ze z zapasami 12 ale TO i TD na 1 to ja bede cos w stanie zdzialac w obaleniach;)?Troche bym sie obawial ;D"

Jak najbardziej :) Mój zawodnik ma wrestling na 12, TO i TD właśnie tak jak mówisz. Do tej pory (raptem 2 walki, ale przecież mówimy o początkach w QFC) ma 100% udanych obaleń i w pierwszej walce 2 razy obronił się przed gościem z zapasami na 8. Obie walki na nowym silniku.

Aha, co do aptitude to kombinowałem dokładnie tak jak Ty, ustawiłem mu w zasadzie na maxa w BJJ. Jak TD nei będzie chciało za bardzo iść, to się skupię na tym, żeby umiał zrobić sweepa albo krzywdę z pleców ;)

Blue 3+

Purple 7+

Brown 11--

Black 14--

Red 15+

B2k bo przejebalem caly hajs w weekend u kumpla na urodzinach a teraz nie chce sie zapozyczac, kasa w poniedzialek dopiero bedzie :p

jest taka opcja ze mozna sciągnąc hajs od zawodnika ?

ale zrobilem glupote, dalem pieniadze fighterowi zeby sobie pocwiczyl w gymie z circuit training a zapomnialem ze jutro czwartek i go wyrzucą bo nie ma juz pieniedzy a ja nie mam z czego pozyczyc :-)

Back