MMA Tycoon - gra online

Tak jak noodles mowi sa plusy i minusy. na poczzatku jest trudno ale jak dasz dobry sub def take dawn def + strike def to mozesz wygrac i z parterowcem ktorego trzymasz w stojce i z typem ze stojka ktorego bierzesz do parteru.

@noodles ale wez pod uwage ze robisz powiedzmy 5/5/5/blue, bedziesz robil zapasy powiedzmy na 7, box na 12 a gosc ktory stworzy zawodnika 12/1/7/white zrobi w tym czasie zapasy na 10 i box na 13, no i tak czy siak jestes w plecy :) Trzeba wziasc pod uwage ze im wyzej skile tym trudniej sie wbija, dlatego tez ja jestem zwolennikiem maksowania conajmniej jednej kategoir przy tworzeniu fightera

Ja tez:P

Nikt nie pogratulowal mojemu synowi bycia top9 zawodnikow z Polski i zdobyciu pasa MLC w Montrealu :P

Sebbek , my z Uefo mamy firme, Gilop w amsterdamie, kupujesz dotacje po 300 i zwracamy Ci ok 90% ;) tyle,ze teraz chyba dotacje zamowione dopiero, mozesz kupic inne przedmioty, na jedno wyjdzie, a dodatkowo bedziesz mial co ubrac;) dotacje maja byc w ciagu paru dnia, ale pralnia tak dziala, ze nie nadazamy z zamawianiem :D juz Adib czeka na 50 kilka sztuk...

Kurwa mac, nie rozumiem juz tej gry wcale...Van Der Hook zakończyl trylogię z Cablem (ktoś z forum ostatnio z nim wygrał w drugiej rundzie przez TKO, broniąc wszystkie 20kilka obalen mimo duzo slabszych zapasow, a TD mam na 13,jak to kurwa mozliwe?). Ponadto probowal skonczyc poddaniem tyle razy, czy to kur..nie meczy wcale?Ja spokojnie czekalem, potem zaczal tylko on sweepowac, nie mialem nic do powiedzenia. A stojka?Dalem agressora, dalem na damage i co?Nic nie weszlo, a 1 nasza walke wygralem decyzja 5rundową ciagle go obijajac, ma slabsze MT, boksu nie ma jak i ja, on w stojce trafial, ba,z kontry...a ja tylko pudlowalem, wiec nie bylem lepszy,ani w stojce,ani zapasach ani BJJ, no zajebiście po prostu, nie rozumiem tego. Wytlumacz mi to ktos, bo wyjebię na ta przygodę z tą grą. http://mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=347742

Mam 3 zawodnikow z 3 porazkami, CJ pewnie bedzie za pare dni kolejnym, do wyrzucenia cala kolejka, nie wiem co robic, bo jak nie bede rozumial tej gry, to i typ z 13/14 satami mi nic nie da.

@ Sebbeks

niekoniecznie powiedzmy ze jak mam 5/5/5/blue a moj przeciwnik 12/1/7/white to przy lekkim dotrenowaniu np boksu z 5 na 7 ( plus mam mocne striking defense)juz wg mnie ja jestem faworytem, bo roznica w boksie nie jest taka znacząca żeby wystarczyło mu pare sekund na KO ja za to mam mega przewage w MT a do tego jego zapasy tez mozna o dupe potłuc bo jak mnie obali to on ma white a ja blue :)

Mam juz 6 zawodnikow, na free agentow raczej nie mam szans jako nowy manager. Robic samych 18 latkow czy jakichs 25 prosto do walki i zarabiania?

Aaa i po kondycji od razu sile trenowac dla zawodnikow ktorzy poki co maja tylko trenowac, czy jakies sparingi i treningi z trenerami ?

Zlatan, pierwsze pytanie zadaj sam sobie ;)

A swoją drogą, ja już nic nie wiem, więc przestaję doradzac, chyba, że ktoś pomoże mi pojąć to co się stało wyżej.

Noodles, ale może mieć jebitny GnP i już z pleców nie wstaniesz, albo wylezy decyzję, nie ma reguly w tej grze, z reszta nawet slabszy moze Cie poddac, tak samo obic w stojce.

ja osobiscie przygotowujac sie do walki, trenuje konkretnie pod przeciwnika ( sparingi + z trenerami) a tak tydzień przed walką robie ogolny circuit training

B2K - moim zdaniem 30% w tej grze to umiejętności a reszta to taktyka ( no chyba ze przeciwnik ma duzo wyzsze skille). Wiem ze niekiedy slabszy moze wygrac z mocniejszym w danym elemencie bo sie zle ustawi taktyke

No to co ja zrobilem?Zmienili silnik ,kazali byc bardziej agresywnym to bylem, wtedy mialem kontre na 100% i byl stary silnik, mialem zapasy na 3-5,td na 12 i obronilem ponad 20 prob obalen, teraz zapasy niemalze 8, TD na 13, a poszlo mu jak z white beltem procz parunastu obron przed poddaniami. Tyle prob powinno go doprowadzic do wyczerpania swoją droga, beznadziekjny jest ten aspekt, najwyrazniej nie ma problemu by dawac ground subs na 100%, w koncu wejdzie, a fighter siewcale nie meczy. W MY, zeby od tamtej walki, gdzie przyjal ponad setke ciosow i prawie nie zadal doszlo do tego, ze ja trafiam go raz na 5, a on mnie pare razy i obala jak chce 3 na 3...

ja nie jestem specjalistą, ale wg moich doswiadczen to jezeli bjj masz na podobnym poziomie a z historii walk wynika ze twoj przeciwnik jest agresywny i dąży do poddania to ustawilbym na counter ale moze nie 100% tyllko tak z 80 i z pozycji ground bottom. Mi ta taktyka działa, natomiast w stójce nie mam pojęcia jak ustawiać i mimo czasami duzej przewagi w skillach jeszcze nigdy nie miałem KO

Ja mam 4 stójkowiczów, rekord mojego managera to 28 wygranych w tym 23 (t)ko. Walcząc agresywnie ma się większe szanse na ko ale jak było na starym silniku wsytarczy przeciwnik tak dobry jak Ty i ustawiony na counter to nie ma szans. Testowałem juz wiele ustawień i taktyk od counter do max agressor z kombinacjami i wniosek jest taki, że nie ma uniwersalnej rady na ko. Zauważyłem, że jak walczyłem z leszczami jesli chodzi o boks(nawet MT na wysokim poziomie nie ma szans z równym bokserem) to wystarczyło tylko agressor na 70% i na 60 siłe a nie precyzję i nokautowałem wszystkich. Gdy zaczałem walczyc z lepszymi walki kończyły sie głównie przez dec i niestety dostawałem bęcki. Odkąd zacząłem ćwiczyć atrybuty fizyczne(mam wszystkie na min 11/12) to znów zacząłem wygrywać(wiadomo, że nie zawsze) i znów przez ko. Wg mnie atletyzm to podstawa u każdego zawdonika i bez tego nawet jak sie ma zajebiste primaries isecondaries skille to bez tego ni chu chu. Takie sa moje doświadczenia przez rok grająć w tę gre.

Ja mam dosc slabe, u grapplerow balance/speed na 9-11, conditioning u wszystkich 10-11, sily faktycznie niewiele, ale zeby ona tak klcuzowo zmienila przebieg walk z tym gosciem to az niemozliwe... Jedyna opcja jaka moglem tu objac to counter na 100%, ale przeciez nowy silnik mial to umniejszyc...

Uefo, Sethcab, Naiver? Moze jakieś opinie od Was czemu tak się stało?Dajcie mi nadzieję na sens grania...Bo na ta chwilę chętnie wyrzuciłbym Gorawskiego, Pinheiro i Van Der Hooka, w tej kolejnosci najlepiej. Dotad 3 porazki mial Krol, polecial, teraz mają i oni, bilanse 4-3-1,5-3,4-3-1.

@B2K

Wygląda na to, że każdy z tych zawodników to no hoper. Musisz przeprowadzić selekcję naturalną.

No hopers

Whenever you create a fighter, there is a chance that they will be a complete pudding, due to unfavorable hidden variables. They may have no chin, no self confidence, no knockout power etc. It is up to you to figure this out by analysing their fight performance. If you have created fighter with excellent striking (and all other variables necessary for a striker) and come fight time they can't punch their way out of a wet paper bag, he may just be a no-hoper, with horrible natural KO power. If that is the case, you're better off just releasing him and trying a new fighter. You are allowed to release one fighter per month.

Ta, wciąż mam to na uwadzę, dlatego włąśnie tak łątwo bym zrezygnował. Krol na pewno byl takowym bo poddal go purple belt, gdy on mial mocny brown...

A ci, Gorilla zrobil nadzieje, zle wygrywal z amatorami, Pinheiro chociaz kogos pokonal, VDH tym bardziej, bo chocby tego typka, z ktorym teraz poleglem jak i paru innych cos prezentujacych. Tyle, ze typ to faktycznie submission artist i purple'a tez juz dosc dawno zrobil, no ale nie o samo poddanie mi chodzilo akurat, a o stojke i obalenia, strasznie latwe, a w 1 walce, jak i jego ostatniej prawie zero powodzenia.

Dziś Radchenko o polnocy, to na pewno nie non hoper, fajnie sie zapowiadal, przegral jedynie z typem przemocnym, zostalem nieco przymuszony do obrony pasa, po tym wyjechalem do Ameryki, jedna szybka wygrana armbarem, a dzis o pas, problem w tym, ze menadzer rywala wygral ok.140 walk i przegral 45...Źle to wróży, pewnie tak jak Navrao i Rucinski ostatnio z podobnymi strikerami, choc jednak wydaje mi sie, ze tamci byli lepsi, zobaczymy...

EDIT: I tak zacznę, najpierw od Pinheiro, trudno, że 5-3, nie odobało mi się od początku jak słąbo się rozwija, zdecydowanie najsłabiej, przegrał w tragiczny sposób z tym ko po 19 sekundach, kontraktu nie ma, wiec nikogo nie zawiodę. Po 2 tygodniach pojdzie zapewne Gorawski, VDH ma czas poki co...Tylko musi mi ktoś wyprać pare tysiakow, szukam kogos :)

No i w nocy dostalem 4 nowych zawodnikow. 2 zwiazanych kontraktami.Nie bede przykladal szczegolnej uwagi tylko trzepal nimi kase. Ile sie dostaje za QFC ?

No i Radchenko poległ tak jak mówiłem, bilans weekendu 1-4 i zdobyty tytuł. Ostatnie walki przyjęte z doświadczonymi menadżerami i ich fighterami poniżej 130k+, więcej z takowymi nie walczę. Nieważne, że jestem zapaśnikiem z purpurą, nieważne, że polegam na parterze, on, stójkowicz robił co chciał, broniłw parterze, próby obaleń bronił jakby dziecko go chciało obalac, a nie wonderful zapasnik z TO na 12. I love this game.

http://mmatycoon.com/fighterprofilemanager.php?FID=138505

Załamka, popatrzę najbliższe walki, VIP na 30 dni pozostał, jak w tym czasie bilans będzie jaki był ostatnio to się poddaje, bo szkoda mi czasu i nerwów, żeby się starać, a później zostać olanym przez system. Miała to być pomoc dla młodszych id i menadzerow, a z ostatnich 12 walk już własnie na nowym silniku wygrałem 4...

Ku**a, potrzebuję kogoś do prania, bo chcę wyrzucić paru zje**w tu mi wyskakują, że minimum 75k itp, pomóżcie, my to pierzemy najdrobniejsze sumy i żyjemy, pier****ny brak współpracy w tej grze mnie dobija czasem.

Witam chciałbym sie poradzic o taktyke do mojej kolejnej walki.

Mój zawodnik. Box 7 MT 1 Wrestling 7 Bjj BlueBelt

Przeciwnik Box 7 MT 1 Wrestlig 1 Bjj BlueBelt

wiec widac zze róznica tylko w wrestlingu, walka za 2 dni, co proponujecie trenowac i jaką taktyke przybrac? walka w klinczu? i na decyzje?

Przez 2 dni to najwyzej cardio sobie podskoczysz, ale nie ma sensu - wypocznij go zeby mial 100% energi. Ja bym dał single shoty i accuracy, chyba ze masz duzo sily to single shoty i dmg to moze jakies ko wpadnie.

Ile masz gnp i TO? Jezeli 6+ to mozesz probowac obalac i go poobijac na glebie

GNP MAM 6, mysle o wykorzystaniu chlinchu. a jakie odzywki? na loss stamina czy recovery? zapodac teraz na te 2 dni? jest wypoczety po weekendzie

Weight Loss działa nie trenując, a inne jakieś działają wówczas?Weight gain?Radchenko ma się utuczyć trochę pod limit. Increase Stamina też działa tylko przy Cardio lub CT?

Stan jeśli to nie pierwsza jego walka, zobacz z kim walczył, czy boksował czy chciał w parterze poddać czy walczyl w stojce. Ile masz submissions i na ile BJJ? Blue jest od 3,5 do 7,5...

Weight gain tez :P No increase stamina technicznie powinna dzialac przy CT, ale czy faktycznie dziala to niewiem :P

Mój Fighter:

http://www.mmatycoon.com/fighterprofilemanager.php?FID=154018

mam BJJ 3 +, takedown off mam 6 ++, def mam 5+, gnp mam 6--, clinch mam 6-- i elbows mam 6--

to przeciwnik

http://www.mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=128172

mysle o chlinczu i walic łokciami i starac sie kontrolowac, lub gnp. obydwoje mamy blue belt ale boje sie poddania.

On stoczył 4 walki 1-3 (wygrał ze strasznym lamusem 0-11 - sam mój zawodnik wczesniej go pobił)

2 razy koles przegrał przez dec i raz wpakował sie w trójką brownbelta. widze ze cokolwiek mu sie udawało w walce to pare uderzeń i porusza sie w parterze. jak w tej grze umiejetnosci zapaśnicze mają sie do walki w parterze? to tylko gnp? czy tez lepsza kontrola z góry itd.

W parterze chyba powinienem postawić na kontrole i walke z góry?

wszystkie sporty walki mam na tym samym poziomie co on, nie licząc zapasów gdzie ja mam aż 7 a on 1. wiec jak same zapasy wykorzystać? Chlincz tez sie liczy do zapasów?

Liczy się...no ja tak mysle, ze zapasy, kontrola, GnP, blue belt vs blue belt...no, ale ni wiem czy te staty starcza na skonczenie kogos wlasnie w jakis sposob, no ale dobra decyzja nie jest zla.

Back