MMA Tycoon - gra online

@ Born2kill
Ciężko wymyśleć lepszą taktykę niż próbowałeś w ostatniej walce. Tylko może trzeba było bardziej agresywnie bo twoja pasywność razi w oczy. Brawl ??? U niego lepszy boks i KO power, u ciebie tends to cut - to chyba nie najlepsza dla ciebie sytuacja.

EDIT: Przy takiej taktyce przeciwnika to można by spróbować: agresywnie, duzo body kicków/punches i liczyć że w połowie walki bateria mu się wyczerpie (po tych próbach klinczu i obaleń + przyjętych ciosach), ale w 3 rundowej walce może być za mało czasu na odrobienie strat.

Hmm no zgadzam sie wlasciwie z darosanokiem ze probowalbym bardziej agresywnie cisnac, ciezka walke przyjales:P

Aha no i zebym nie zapomnial. Chciałbym oficjalnie pogratulować Tarkenowi wygrania mojego turnieju HW, w finale walczył z o wieeeele bardziej doświadczonym zawodnikiem (przynajmniej w statach bo jestem prawie pewien ze ten menago przygarnal tego zawodnika z FA), dali prawdziwa walke wieczoru, polecam ogarnac :P

http://mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=350703

@sethcab

Jeśli chodzi o Sacketta, to jego obecny menago jest już trzecim z kolei

@Born2kill

Wiem, że miał jedynie zapasy. Obawiałem się tylko, że mimo mojego Takedown Defence na 12 jego zapasy wystarczą do obalenia, a za nic nie chciałem wylądować na plecach, zresztą pisałem o tym wcześniej. Jak wyszło - wiadomo ;)

A co do low-kicków to chyba chodziło o to, że jak już kilka wejdzie, to rywalowi się trudniej obala, nie że trudniej je skontrować.

Ale zauważcie, e gosciu mimo tego hiddena i tego boksu wogle w boksie nie walczyl, takze tu jedynie moglbym go mocno trafic, bo on pewnie bedzie nastawiony na sklejanie sie wszelkiej masci...Razi...owszem, a mialem slidery mocno agresywnie i na skonczenie ustawione, a widziales, ze nic sie nie dzialo...Teraz dam GnP prawie na maxa, finish, agression, strike/sub i zobaczymy...o ile bede gory, w stojce, postawie na dmg, i headshoty, ja chyba tez robilem mu ko power...tylko, ze widocznie nie jest takie jak u rywala, ktory i tak rak nie uzywa;)

Są niektorzy tacy doswiadczeni, a to chyba kiepskie twory, obawiam sie tez,ze wcia takich paru jak sie potem okaze mam pod swymi skrzydlami. Gratulacje Tarken, moj Gorawski tez tak zaczynal 12 box,7 zapasy,TD na 12 i takich napalonych na obalenie odprawial decyzja masakrujac im twarze 100-250 ciosow w trakcie walki;P a potem remis i dwie porazki 2 od parterowcow, jedna od strikera MT.

Kto pamieta, jedynego jakiego dotad zwolnilem - Marcina Krola (u mnie bilans 1-3)? Przed wywaleniem go poproszono mnie, bym przyjal walke i go wywalil, zeby chociaz zmierzyc mial sie szanse z kims...Wygral po 30 sekundach trojkatem, bo rywal go obalal majac purple,a Krol brown. No, ale raz juz purple wygral z nim to w sumie powinienem byc zaskoczony. No, ale chlopak skonczyl kariere z bilansem 2-3.

Jak się ustawić na przeciwnika z wonderful wrestling ktory na pewno ustawi 100% takedowns? Widziałem walki jego innego zawodnika (o podobnej charakterystyce) ktory nie zadawal w ogole ciosow tylko 25 prob obalen (1 skuteczna). Moj zawodnik ma 12 TD :)

To mam nadzieje ze trafie go czyms w stojce bo ta mam na wysokim poziomie :)

EDIT: jego zapasy to jednak 7 poziom tak jak moje, z tym ze ma niebieski pas a ja bialy.

Tarken z forum ostatnio sweepnal na glebie purpure bedac bialym pasem, wiec w takim razie powinienes dac radee;p

sethcab juz sie przygotowuje do Twojego turnieju dlatego potrzebuje tych porad :P Jestem chyba jednym z nielicznych zawodnikow w turnieju ktory preferuje stojke :) Chociaz 1 pojedynek chcialbym wygrac a potem przygotowywalbym sie bardziej na parter ;) 1 pojedynek stocze trenujac jedynie kondycje i sile.

Spójcie z kim w drugiej walce zmierzy się mój red belt. Teoretycznie szans nie ma, ale chciałem wyzwania. Widze typ mimo rewelacyjnych zapasów łatwo bywał sprowadzany. Pytanie czy pozwalał czy takie ma TD, że nawet wrestling na 13 mu nic nie daje. Jesli mnie obali lub ja jego tak jak poprzedni jego rywale to sprawa będzie prosta. musze walkę na ziemię przenieść, ciągle trenuje zapasy i TO, ale na razie idzie powoli, choć zapasy z 5 na 7,TO z 1 na 6 już. Clinchwork jest 7,wiec klincz i pull guard lub zwykle proby obalenia z dystansu. Jakies porady?

The Professor http://www.mmatycoon.com/fighterprofilemanager.php?FID=78247 vs Rashad Evans :D http://www.mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=87590

Od 15 i jednego plusa, czyli wbijasz BJJ na Elite = 15 i jeszcze trenujesz od 2 minusow do jednego plusika...Swoją droga, żebym wciąż był tylko na 4 czy 4,5 gwiazdki sparingpartnerem z BJJ to aż dziwne, gdyby nie konieczność trenowania zapasów i obaleń to bym podtrenował też subsy z 14 i dwóch plusów na te elite 15, pewnie kwestia ok.5 porządnych sesji sub offence z coachem.

A od ilu jest czarny pasek?

Drugie pytanie, czy jeśli nie sparuje bjj a tylko ćwicze cały czas technikę to skill podskoczy? Chodzi o to, że nie mam z kim sparować bjj.

Kiedyś podskoczy, ale juz na etapie wyzszym bedzie to robilo bardzo powoli, same sparingi i tak są jak dla mnie wolno rozwijajace, ale cwiczac def grappling i sub offence zajmie to duzo dluzej...ile, ciezko przewidziec, za duzo czynnikow.

Black bodajze jak wskoczy 14(?)...choć pisane to było to nie mam pewności czy nie jak wskoczy 13...Ale chyba 14, bo gdy wskoczy Ci 130 pkt w BJJ, a jak robisz 130 to wstukuje Ci się 14, tak jak robisz zapasy na 9,to znaczy,ze masz 80 punktow,9 level, zrobisz 90 to wskakuje 10 level itd itp.

14-- na 100%, jestem nie daleko czerni (nie no, moze daleko :P z 3tygodnie jeszcze) moim osiemnastolatkiem

I w wieku 18lat zdobedzie czern?Masakra...

To ile masz,bo ja myslalem o zrobieniu blacka przez Navrao i Rucinskiego moze...Navrao ma 12 i jeden minusik Rucinski dwa minusiki, czyli jak na starcie;) no,ale to pyk pyk i bedzie 12 i plus...potem drugi i pyk i jest 13,a potem znowu caly punkt, dla mnie to wiecznosc :D Podziwiam, ze rozpatrujesz sprawe w okresie 3tygodniowym, ja chyba musze rzadziej zaczac walczyc, bo nie ma kiedy tak sie skoksowac...

jest 13-, no to przy dobryyyyych wiatrach bedzie 14 za 3 tygodnie :P

No tyle ze ten 18 latek byl stworzony 2/2/2/brown (10) i sie zawzialem ze bede mial czarny pas (nie z FA) no i cisne ;P Suby 14--, Def Grap 12++

Kur...i to pewnie fast learner...to u mnie pewnie Navrao, nawet jakbym sie uwzial z 2miechy codziennych treningow i dobrych sparingow dalyby mu Black...Specjalnie w sumie Petkovicia sciagnalem by trenowal BJJ z miedzy innymi Navrao czy Ufcowskim jr, a tu na razie wszyscy trenuja zapasy, bo kazdy ma akurat dwa plusy,Petkovic na 7mce,Gorawski i Navrao na 9tce, a Ufcowski jr na 10;)

mam pytanie odnośnie treningów aby zrobic jak najbardziej efektowny.

1Czy w dniu sparingu ustawić jakiś dodatkowy trening czy lepiej dac wolne ?? ( jesli moj fighter ma odpowiednią ilość energii oczywiscie)

2 Czy lepiej ustawić go w grupie sparingowej z wieloma zawodnikami czy tez mniejsza ilosc ( jaka ilosc jest optymalna)

Najlepiej by byla to grupa lepszych od Ciebie w dziedzinie, ktora sparujesz ;) a czy bedzie ich 4 czy 24 to nie powinno to robic wiekszej roznicy. Ja nie bawię się w takie szczegóły.

Ja trenuję normalnie w dni sparingowe, ba, nawet coraz częściej sparuje dwa razy dziennie, póki mi fighter nie pomarudzi, ale co poradze skoro czasu coraz mniej, a stata trzeba wbić przed walką :D

noodles: ja proponuje dać sparingi a drugi trening to skill ktory tez wplywa na ten primaries. Np. Wrestling i Takedown Defence, BJJ i Sub Offense, Box i Punchs, MT i Knees itp.

chyba pomyśle nad tymi sparingami dwa razy dziennie, dzięki

@ sethcab - wlasnie tak robie tylko nie wiem czy to nie ma wpływu na spowolnienie efektów ;-)

Noodles, to znaczy nie polecam, lepiej robić jak Sethcab mowi, ale ja jakos czasem ne widze wyboru, potem fighter pomarudzi, napisze do Ciebie maila, morale może ucierpieć od monotonności, no ale...

Tzn?2 w dniu to chyba wiecej da niż jeden:>? Moze i ten drugi jest slabszy, ale to chyba tez zalezy od tego z kim się w drugim sparuje?

Back