MMA Tycoon - gra online

8/8 w turnieju, rano wylosuje pary i wysle oferty walki :) Szkoda ze tylko 2 osoby sie zapisaly z forum, ale dobre i to.

A dzisiaj o 23 moj bokser pomsci swoja jedyna porazke, a przynajmniej mam taka nadzieje. Znalazlem goscia, napisalem do organizacji w ktorej jest ze chce z nim zawalczyyc i wbilem tam na jedna walke, dobry motyw :D Gorzej jak przegram, troche bedzie upokorzenie..

Panowie, mam jakies mega problemy z netem. Jak tylko one się rozwiążą to pozałatwiam wszystkie sprawy, a tymczasem proszę o cierpliwość....

ps. Przepraszam, że z pogrubieniem, ale wiem , że jest tu pare osób które mają do mnie jakiś interes, więc ten post musi się wyróżniać...

Hah no rewelacyjnie ^^ Poczuł sile Emotiona na własnej skórze. Ciesze sie bo teraz jest 6-1 z porazka juz pomszczoną, czyli gitara :)

Norma, tez tak robilem;)

Rucinski (6-0-1) zrewanzowal się bardzo szybko za remis. Ufcowski jr za jedną porazke rowniez sie zrewanzowal, za druga nie, bo rywal to juz emeryt (za to pokonał go Navrao,który obił też tego od drugiej porażki, którą sam odbił Ufcowski jr)...Z kolei Van Der Hook (4-2), raz wygrał z jednym typkiem, potem z nim przegrał, a teraz z racji tej porażki w drugiej walce czeka nas trzecie starcie, pewnie polegnę, ale zemścić się chcę, jak i odzyskać pas;)

No ja nie wybieralem tego:P

John Johnson vs Zane Peltier
(Sebekks) Patricio Freire vs Robin Hood (Tarken)
(Zlatan) JoseJr Aldo vs Bob Carwin
(jaadrian)Minotauro Balbino vs Joao Alfonso

w nawiasie nicki z mmarocks ^^

Hahaha jeszcze osoba z MMARocks.pl. No wiem, że nie Ty wybierałeś, bo widziałem filmik. Poprostu nie po mojej myśli. Idealnie byłoby dostał Joao Alfonso. Może na czas turnieju nie rozmawiajmy o taktykach na walki turniejowe itp.

Kurde to jest zapaśnik 160cm wzrostu przeciwko mojemu uderzaczowi 174cm. Będzie trzeba ustawić dobrze walke by nie dać sie sprowadzić a samemu go znokautować:)

ale kontrakty sie dla Emotiona sypia :P 10k/3k/3k od #5 w rio, 15k/4k/4k od #3... ale narazie nie mam co sie tam pchac bo jak przejrzalem ich roster HW to i tak bylbym gatekeeperem w najlepszym wypadku

W mojej wiadomości sie pomylilem, przeciwnik ma 150cm :P

Te opcje ''Allow opponent clinches'' i ''Allow opponent takedowns'' są w miarę skuteczne? Bo na pewno będę musiał coś z tego zastosować.

@Zlatan

Nie stosowałem ich, ale podejrzewam, że skoro to nie są slidery, to mają skuteczność 100%. Czyli jak zaznaczysz i rywal będzie chciał Cię sklinczować/obalić to po prostu mu na to pozwolisz.

Sa super skuteczne, uzywalem kilka razy na moim Bennym kimurze, działa 100% a czasem nawet jak gosc ma suwak na try takedowns ustawiony na 5% a juz na poczatku walki pozwalisz mu sie obalic ;P

Beznadziejna ta gra;]

Ta walka to kpina z niej. Przedstawię po krótce.

Pinheiro zapasy 12, rywal 11, u mnie TO 11, TD 12,u niego pewnie podobnie, bo dużo starszy nie jest, a ma ciut lepsze BJJ,bo ja o krok od purple'a i ciut lepszy boks, wiec musial wiecej sparować.

Slidery: Counter 90%, gdzie były te kontry?On miał try takedowns chyba na maxa, jak i try to clinch, byl tak oczywisty, a i tak skuteczny, choc powinien padac na ryj po tych sprawlach moich i odrzuceniach jego klinczu, w ktorych to plaszczyznach badz co badz NIC NIE ROBIL, wstawal lub rozrywal klincz.

Dalej, bedac z gory akurat mialem ustawioną sporą agresję, sporą chec skonczenia,ale ciosami (90%) i moj bez problemu tez nic nie robil bedac u gory i zaraz wstawali...

Jedna z najgorszych, jak i najnudniejszych walk jakie mialem, no i swoją drogą nie powinni tak karac zawodnika, ktory plan na walke mial, a nagradzac goscia, ktory chcial od walki uciekac z kazdej plaszczyzny, bo w zadnej kompletnie nic nie robil. Najgorsze, ze moj tez, choc mial takie polecenia...

Walka

http://www.mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=340109

Za to CJ Johnson (3-2) po porazce z Oliveirą Sethcaba w 41 sekund poddał zza pleców rywala (3-3), no ale średnio mogło być inaczej, choć trochę się bałem klinczu i kolan...

http://www.mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=342203

CJ dostał nagrodę za poddanie wieczou, nie dziwię się, i ofertę walki z typkiem 13 box,6 MT,zapasy chyba 6 i brown belt, czyli zero szans dla mnie, przegral 4 walki z rzedu, ale z kim...z goscmi jak ja to mowie 12/13 we wszystkim;] odrzucilem tak argumentujac, mam gdzies co zrobią, ale juz trzech moich stamtad zabralem za te nierowne propozycje, przynajmniej odejde z bilansem lepszym szukajac nowej organizacji.

Mój Sobieski niespodziewanie łatwo obalił, nabrał na gnp i poddał mocnego rywala z rekordem 5-0. Chyba coraz lepiej wyczuwam silnik bo gameplan udał sie w 100%. Walka poniżej:
http://mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=350973
Teraz sam niepokonany podpisał nowy kontrakt w Helsinkach (sam jest w Amsterdamie)....
...i tu pytanie:
Preferujecie w takim przypadku zmianę bazy zawodnika czy raczej jednorazowe wypady na walki?

Jak to niespodziewanie ;P miałeś lepsze zapasy i lepsze BJJ;) gratulacje . Ja zmienialem bazę.

Ja tylko dodam, że skiny u moich wszystkich fighterów załadowane, bo dziś przyszły.

Niestety przerżnąłem dzisiejszą walkę i mój kandydat na mistrza jednej ze słabszych organizacji odpadł z turnieju :P

http://mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=355793

Trochę mnie to wkurza, bo nie przemyślałem dobrze ustawienia sliderów walki w parterze i dostałem w w łeb na własne życzenie. Poza tym wyszło, że niepotrzebnie obawiałem się wysokich zapasów tego gościa - żaden takedown mu nie wszedł. Czwarta porażka dopisana do ogólnego bilansu. Ale ważne, że 3 z nich mnie czegoś nauczyły (ta ostatnia też ;) )

BTW - ciekawa sytuacja z moim rywalem, kontrakt mu wygasł przed finałem turnieju. Ubereem jaki, czy co? :D W każdym razie muszę dorwać tego gościa w najbliższym czasie i solidnie obić ;)

That's kinda stupid :P No ale spróbuję wyjaśnić.

Miałem obawy, że gość - ze względu na wyraźną przewagę w zapasach - prędzej czy później mnie obali jak nastawię się tylko na stójkę. A ponieważ lądowanie na plecach w tej walce musiało oznaczać rychły koniec (no i oznaczało :P), pomyślałem, że to ja jego obalę. Ten zawodnik już w debiucie kładł lepszego zapaśnika kilka razy, ale wtedy to był błąd w ustawieniach ;]. Uznałem, że skoro przeciwnik ma white belt tak jak mój gość, to jakoś w tym parterze przetrwam (i może bym przetrwał ustawiając sensownie slidery).

Ogólnie cała walka miała wyglądać z grubsza tak jak pierwsza runda ;)

Czy ktoś spotkał się z taką zależnością w walcem że jak trafiamy low kickami to przeciwnik staje sie wolniejszy (spada mu speed)?

Hmm wiem ze zjada cardio i łatwiej obalić przeciwnika / a mu trudniej obalac (plotka) ale o speedzie nie slyszałem nic.

Ja wiedziałem że cardio zjadają głównie body kicki, a co do low kicków miałem wątpliwości czy działają tak samo. I w ostatniej walce taki cytat: "Sobieski is looking to slow Mathias down with leg kicks." Wiec wydaje mi się że ta plotka może być prawdziwa: maleje gościowi szybkość (która jest głównym fizycznym przy obaleniach) = jest mu trudniej obalać.

Hightower, z tymi zapasami to TD i body kicki i high kicki przy takim MT:)gosciu ma jedynie zapasy :)

Sethcab, trudniej obalac przy low kickach?Moim zdaniem sa najlatwiejsze do przechwycenia, w zyciu, wiec myslalem, ze i w grze, dlatego moj MT nie bedzie kopal nisko zapasiora, tylko staral sie go znokautowac high kickiem, swoją drogą mowie o 3 starciu Van Der Hook vs Cable, jedna decyzja dla mnie,bo bronilem obalen,w drugiej jakos sie nie udalo, teraz jestem juz lepszym wrestlerem, a i chce dotrenowac TD na 13, bo mam 12 i dwa plusy i prowadzic walke w stojce, w parterze, on i ja purple, ale on bardziej na submission kladl nacisk dotąd, wygral ze mna poddaniem...po ciosach wlasnie, a liczylem, ze moje 12 sub defence i 12 swoja droga subsy t raczej jego sklonia do klepania...

1 raz chce dac dosc mocno w dmg?Moze to dac wygraną jakims high kickiem?Wtedy byla decyzja, mocno go skopalem, ale ostatnia jego porazkla to 2 runda i TKO, wiec moze dam rade mocno uderzyc i zamroczyc rowniez...

Moim zdaniem, wszystkie przyjmowane ciosy spowalniaja, jak i nieudane, nietrafione...

PS: Pinheiro, na ktorego walke narzealem wczoraj, dostal rewanz,za 5 dni od razu :D teraz prosba,sethcab i inni kumaci, jak go pokonac?Ja boks,6 on,8,MT na 1 obaj,on zapasy 11,moje 12,on purple belt,ja blue i lada chwila purple,ale pewnie w tyle dni to nie zrobie znowu,choc taki zamiar mialem juz wtedy:)Staralem sie obalac i GnP skonczyc, ale nic sie nie dzialo, on tylko klinczowal, cignal garde itp i nic mi w zasadzie nie zrobil...a moze brawl,mimo jego lepszego boksu...teoretycznie. To link walki w sobotę...Pomozcie;]

http://mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=340109

Back