MMA Tycoon - gra online

http://www.mmatycoon.com/bookmakerpublic.php?bid=4405

i tu sobie obstawiasz, chyba mozna bez vipa.

a kij, postawilem na Ciebie Born2Kill

w kratce ile chcemy obstawic, ale gorawski to nie pewniak. Born2Kill dobrze sie bije i fajny jest kurs na niego, dlatego obstawiam, moim zdaniem szanse sa 50 na 50.

Dopinam pierwszy event Asylum. Plakat:

1311424158plakat1.png

Właściwie nie wiem jeszcze ile będzie walk, mam nadzieję, że 8 lub więcej. Wciąż czekam na potwierdzenie kilku pojedynków. Jak dostane odpowiedzi to wrzucę gotowy priwju gali.

Najlepiej zrób pierwszego fightera w Rio lub Helsinkach. Jestem pewien, że uefo albo sethcab/outcast(?) wezmą cię pod swoją banderę. Następnie dołącz do gymu, ustaw trening, kup odżywki i czekaj na propozycję walki. Kiedy już poznasz swojego przeciwnika to przeanalizuj jego najmocniejsze i najsłabsze strony, a potem ustaw konkretną taktykę na walkę.

Tylko ,żebyście nie mieli potem do mnie pretensji;P

Zobaczymy, dotąd nie przegrał, ale rywal również, za to mój ma fartowny remis za sobą...

Za 20 minut będzie wszystko jasne.

Czyli kur...pewnie przegralem, a tu zobaczylem wpis,a jeszcze walki nie czytalem ehhh i ch.. z emocjami:[

Przeczytalem, mowiac krotko, ta gra jest pojebana :)

Obalil bez problemu nie probujac nic innego, w parterze tysiac prob poddan i wogle go to nie zmeczylo jak Mameda gilotyny na Ryucie.

Strasznie proparterowa ta gra jest, dlatego tez mam tylko jednego boksera, a jak sie wnerwie to wkrotce i jego zabraknie, bo go wyjebie.

Nawet nie probowal wstac mimo, ze mial na 100% na to...ba, nawet mu dwa ciosy poczatkowe nie weszly mimo, ze jest o niebo lepszym bokserem...

I na ch..mi bylo robienie z 7 zapasow na 8, gdzie przy 7 nikt nie potrafil obalic, na ch.. mi bylo robienie niebieskiego pasa...Na chuj ustawialem te suwaki, zeby parteru nie bylo, jak nawet po sweepie, bedac w gardzie lezal w niej jak idiota. Tak dalej pojdzie, a obecny vip bedzie moim ostatnim vipem jak i kontaktem z ta grą ;]

PS: To pewnie przez postawienie ;) raz tylko dalem na swego zawodnika kiedys i przegral...

Tak myślałem, że jak postawimy to przegrasz życie:)

Gra jak to gra to nigdy nie będzie prawdziwa walka tylko się człowiek wku...

Ja ostatnio przewalczyłem 3 rundy w stójce mając wrestling na 3 a obrone przed obaleniami na 1 (ja purpura on brazowy pas) i czy to jest sprawiedliwe?

jesli mial wrestling nie na 1,a wyzej to fakt,dziwne,samo bjj niewiele daje;]

Dziwie sie tylko, ze tak latwo obalil, chyba zmiany ktore weszly, a o ktorych pisal np naiver ostatnio juz dzialaja;]

dziwie sie,ze ciosy nie weszly i ze moj zawodnik nie probowal wstac bedac z gory po sweepie;]trudno, jest leszczem do skasowania, przydaloby sie wyprac 2900 ktore ma, zanim bedzie mniej, bo po co ma trenowac;]

@metjeor - to dokładnie jest tak.

Londyn - outcast - Johny Dixon - Asylum Fighting Championship

Helsinki - Uefo - Gilop Wilcox - Genesis

Rio de Janeiro - ja :P - Jakub Thefighter - Infamous Fighting Championship

Born2Kill - nie ma co sie wnerwiać :)

Generalnie z tego co zaobserwowałem to secondaries naprawdę są mało ważne w tej grze, przede wszystkim liczą się primaries i taktyka. Jak dobierasz przeciwnikow to zawsze patrz tak zebys w dwóch primaries byl lepszy i wtedy powinienes wygrac. I racja, parter jest faworyzowany troche w tej grze, dlatego nie ma ch^ja zeby robic fighterow bez wrestlingu albo bjj. A jeszcze jedno B2k - skąd wiesz ze typek nie mial takedown off na np 14. Moglbyc naprawde mistrzem parteru i unikania ciosow, moze trafiles na kozaka i tak wyszlo. Bez stresu ziomeczku.

No trafilem najwyrazniej, ale gosciu sam chcial blysnac, opisal mi taktykę, moje bledy...i mowi, ze pewnie ustawilem bardzo agresywnie i na moc w punchach...a ja mialem 10% na damage,90% na accuracy i counter na 90% i agression na 10%;) stay standing 100%...

Moze i mial ten TO wyzej, skoro ma powerful takedowns, co 1 raz widzę u kogos...

Przegral striker z grapplerem, trudno, ale jakos nie wyobrazam sobie, zeby ktorys z Nogueirow pokonal JDS'a :P

Radchenko wygral tytul, a teraz mi daja goscia 9 box,13 MT,10 zapasy i purple belt,ja 8 box,1 mt,12 zapasy i blue belt i zmierzam po purple'a...jako mistrz nie mam co odrzucac, ale mogę MIEĆ NADZIEJĘ, ze uda się obalic i obijac ciosami, moze i poddac, jesli osiagne purpurę, bo on to chyba na pozor ma ten pas, a ja sub defence 12 i subsy na 7. Nie chce kur...takich walk, jak maja sie wiazac z pasami to chyba przestane je chciec. Najlepsza organizacja w jakiej jestem to 120k+, przynajmniej nikogo starszego nie dostane, choc ten akurat tez by sie lapal pod to, nie jest o tyle starszy, ale jednak zdolal wypracowac przewage (chyba).

Co do walki na glebie, to na moje oko teraz jest niemal idealnie. Na początku tej gry była era sub-spamów, potem era stójki, a teraz po ostatnich zmianach sprzed około 4 miesięcy mamy coś najbliższego realizmowi - parter wreszcie działa tak, jak powinien. Próby poddań męczą bardziej niż kiedyś, ale teraz rozróżniono to na klasę parteru danego gościa - więc black belt może o wiele częściej próbować poddań i mniej go to zmęczy niż np. purpurę. Zresztą jak zerkniemy na topowych zawodników, to nadal są tam w zdecydowanej większości strikerzy, ale z czasem powinno to się w miarę wyrównywać.

Co do Twojej ostatniej walki, Born2Kill, to skoro gość miał lepszy wrestling i prawdopodobnie bardzo wysokie Takedowny, do tego brąz (co może nawet oznaczać Exceptional ++ w BJJ), to raczej porażka nie powinna dziwić. Musiał mieć może lekkiego farta, że mu pierwsze obalenie weszło, ale poza tym to raczej mało zaskakujący przebieg. Osobiście też nigdy nie ustawiam Get up na 100%, bo kilka nieudanycg prób podniesienia walki i cardio pada, zwłaszcza jak gość nie jest mistrzem parteru.

Niestety mój Eduardo Bahamonde również przegrał dzisiejszej nocy (decyzja 30-27). Co ciekawe w pierwszej rundzie po kolanie na korpus przeciwnik zaliczył knockdown.

http://mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=337020

Generalnie jestem dość zawiedziony, bo spokojnie mogłem to wygrać.

Teraz potrzebuje pomocy w ustawieniu taktyki na ten pojedynek:

http://mmatycoon.com/fighterprofilemanager.php?FID=146077 (mój)

vs http://mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=139189

I jeszcze pytanie co do organizacji. Kiedy pobierane są opłaty za wynajem hali, advertising i production values? Co jeżeli suma kasy jaką wydam na organizację gali (wspomniane opłaty + wynagrodzenia zawodników) przekraczają ilość pieniędzy jaką mam na koncie federacji?

Wasyl - na kiedy masz mieć tą walkę? Generalnie to zależy od twoich secondaries, jak masz dobre takedown off i dobry def grappling to ja bym brał walkę.

Outcast - Raczej przegrana. Daj allow takedowns, counter na 90% no i generalnie tyle mozesz zrobic, bo to Twoj przeciwnik bedzie dyktowal warunki, jesli jest na tyle glupi ze nie ustawi stay standing na 100% to moze uda Ci sie go poddac zza plecow.

Co do pytania dot. organizacji. Za wynajem hali pobierane sa w momencie kiedy bookujesz hale, adversting i prod values w momencie odbycia sie gali, jesli suma przekroczy to jestes na minusie, jesli po gali Ci sie to nie zwroci .

Walka ma być 7 sierpnia. Takedown off mam na 4, a def grappling na 6. Chyba zaryzykuje. Taktyke ustawię na zejście do parteru i tam postaram się coś ugrać. Dobrze kombinuje?

Uła, to ciężko może być. Chociaż w 2 tygodnie powinienes dac rade z podszkoleniem wrestlingu. Teraz jedyne co trenuj to takedown off i sparingi wrestlingowe, oczywiscie jesli wezmiesz ta walke ;p

Zaryzykuje i wezme. Dzieki za podpowiedź. Od dzis tylko terenuje to co mówisz i zobaczę co z tego wyjdzie.

Jak bedziesz znał główna walke na Genesis 12 to pisz. Zrobię plakat.

znam :) Karl Hungus vs Doug Robertson - dwaj czołowi półśredni.

Powodzenia w walce; )

Edit : o widzisz, tak sie sklada ze tez mam fightera w tym gymie gdzie Ty trenujesz, tu masz rozpiske trenerów odpowiedzialnych za obalenia :

http://imageshack.us/photo/my-images/703/treningpk.jpg/

Dzieki Naiver :) No dziwic mnie to mocno nie zdziwilo, sam stoczylem juz nascie podobnych walk i powiem jedno, nieudane obalenia mecza, ale to, zeby nie dawac 70% na tedowns to bzdura, tak daje i tak obalam, on najwyrazniej tez tak musi miec,bo w kazdej walce ma identyczny przebieg;)

Co do topowych zawodnikow, to oni juz raczej prezentuja MMA po prostu, staty od 12 do 15, to juz dosc wyrownany poziom skilli:) Co do get up na 100%, nie chcialem lezec na glebie z nim, a on najwyrazniej na finish/ground subs i subs/strike dal wszedzie po 100% bo nic innego nie robil procz prob poddania. Sadze, że 5 (z rzędu!) prob nieudanych powinno jednak na 2-3 minuty zabrac sile do wykonania tej konkretnej, ostatecznej dzwigni. No, ale to moje zdanie.Co z tego, ze BJJ ktos nie ma, w 1 rundzie chocby silą, majac podstawy powinien się moc bronic, a to przypominalo walenie glowa w mur z wiedza, że i tak w koncu go przebije...i przebil, Goryl uduszony:)

Sinisalo przegrał przez jednogłośną decyzję. 3x 29-28. Na samym początku udało się ładnie obalić, w pierwszej minucie miał 5 prób poddań i żadnej nie wykorzystał. Potem było już tylko gorzej. Link do walki.

Ogarnijcie sobie moje ostatnie 20 walk:

3582vpu.jpg

Po prostu wstyd, muszę coś z tym zrobić. Od dziś 3x bardziej przykładam się do treningów i ustalania taktyki.

Sądziłem, że przegram 2 walki a tu niespodzianka 2 zwycięstwa z zawodnikami których uważałem za lepszych od siebie:)

Sporo kasy wpadło na jednej walce 8.000$ :)

PS. to co wkleił Uefo wygląda cudnie i jak tu nie mieć vipa:P

Back