Jeff
UFC Featherweight
Jedyny i prawilny biznes prowadzę z @BogdanJanuszTo byś się nadawał do nas na halę, @Jeff nie chcesz już być kierownikiem zmiany? To łap nowego kierownika, zaraz będzie fabryka śmigać jak Marzenie ręka pod kiecką![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jedyny i prawilny biznes prowadzę z @BogdanJanuszTo byś się nadawał do nas na halę, @Jeff nie chcesz już być kierownikiem zmiany? To łap nowego kierownika, zaraz będzie fabryka śmigać jak Marzenie ręka pod kiecką![]()

No przecież mówię, przestań się wygłupiać i zatrudnij @Siedem i @Miskatonic na magazynie. Wygłupiałem się z tą drewutnią, zara by zginęli od auto-ciosu siekierą w kolano, jak ten stary Wania, co wy go zakopali pod gruszą na wieczne wczasyJedyny i prawilny biznes prowadzę z @BogdanJanusz![]()

Ot, choćby coś takiego, choć widziałem ładniejsze ale nie mogę teraz znaleźć
Przy okazji prawilny krecik bił by upadlińców w szatniNo przecież mówię, przestań się wygłupiać i zatrudnij @Siedem i @Miskatonic na magazynie. Wygłupiałem się z tą drewutnią, zara by zginęli od auto-ciosu siekierą w kolano, jak ten stary Wania, co wy go zakopali pod gruszą na wieczne wczasy![]()
zamów lutownicę na usb z aliexpress i dobierz kilka grotów a najlepiej typu K.
Taniej i lepiej niż ten dremel, bo mocną ładowarkę albo powerbanka ze speedchargerem łatwiej ogarnąć niż gaz
jakąś taniznę z Ali każesz @Miskatonic zamawiać? Kiler ochujałeś? Ja już Go na Milwaukee nakręcam żeby luźniej się zrobiło w kieszeniach od dresu 
Festool jakichś lutownic nie ma w katalogu?jakąś taniznę z Ali każesz @Miskatonic zamawiać? Kiler ochujałeś? Ja już Go na Milwaukee nakręcam żeby luźniej się zrobiło w kieszeniach od dresu
![]()

Festool ma lutownice, tylkoFestool jakichś lutownic nie ma w katalogu?![]()

Festool ma lutownice, tylko![]()

Dziękujęzamów lutownicę na usb z aliexpress i dobierz kilka grotów a najlepiej typu K.
Taniej i lepiej niż ten dremel, bo mocną ładowarkę albo powerbanka ze speedchargerem łatwiej ogarnąć niż gaz

SąJa cie pierdole, czy wyżnarki są w ogole są w stanie ciąć prosto? Stalowe prowadnice sciskami stolarskimi z jednej, z drugiej dociskam idealnie na równo, jadę delikatnie a to i tak kurwa po swojemu tnie, ucieka w jedna strone. Elektrośmieć do wyjebania, muszę kupić jakąś tarczówkę ręczną, ech...
Zapewne wtedy gdy ktoś tnie łuk
Ja cie pierdole, czy wyżnarki są w ogole są w stanie ciąć prosto? Stalowe prowadnice sciskami stolarskimi z jednej, z drugiej dociskam idealnie na równo, jadę delikatnie a to i tak kurwa po swojemu tnie, ucieka w jedna strone. Elektrośmieć do wyjebania, muszę kupić jakąś tarczówkę ręczną, ech...
Festool jakichś wyrzynarek nie ma w katalogu?![]()
Jeśli Do precyzyjnego cięcia drewna to kup zagłębiarkę. Po za formatówką najdokładniejsza do tego.Ja cie pierdole, czy wyżnarki są w ogole są w stanie ciąć prosto? Stalowe prowadnice sciskami stolarskimi z jednej, z drugiej dociskam idealnie na równo, jadę delikatnie a to i tak kurwa po swojemu tnie, ucieka w jedna strone. Elektrośmieć do wyjebania, muszę kupić jakąś tarczówkę ręczną, ech...
No i chuj, znowu będzie podwyżka ceny konta premium bo musi nowy sprzęt kupićJeśli Do precyzyjnego cięcia drewna to kup zagłębiarkę. Po za formatówką najdokładniejsza do tego.

Ewentualnie możesz przesłać bieżace foto, może coś urosło ;)No i chuj, znowu będzie podwyżka ceny konta premium bo musi nowy sprzęt kupić
![]()
Zwykła najazdówka nie jest szczególnie dokładna. Jak chcesz faktycznie sobie docinać co do milimetra jakieś elementy to tylko porządna zagłębiarka z prowadnicą.@szplin rżłem rzęsiście już tę wyrzynarkę rzymskim wyżłom na pożarcie żółta żaba żarła żur żeli papą ;)
EDIT:
Co polecacie z tarczówek? Na co zwracać uwagę?
Nie. Po to są piły tarczowe z szynami . Wyrzynarka jest do stylu. Robisz meble w stylu pijanego mistrza.Ja cie pierdole, czy wyżnarki są w ogole są w stanie ciąć prosto? Stalowe prowadnice sciskami stolarskimi z jednej, z drugiej dociskam idealnie na równo, jadę delikatnie a to i tak kurwa po swojemu tnie, ucieka w jedna strone. Elektrośmieć do wyjebania, muszę kupić jakąś tarczówkę ręczną, ech...
Dobre i drogie festool , średnie Makita , tanie piła ręczna japońska@szplin rżłem rzęsiście już tę wyrzynarkę rzymskim wyżłom na pożarcie żółta żaba żarła żur żeli papą ;)
EDIT:
Co polecacie z tarczówek? Na co zwracać uwagę?
Jakies konkretne modele zagłębiarek polecacie? Widze ze pełno tego... Ile trza dać żeby to się nie rozpadło? No i żeby cięło prosto :)
To juz dawno zrobione. Zatrzymałem wyżynarke i poprosiłem speców z cohones o pomoc, elo!
duzo masz tej roboty?To juz dawno zrobione. Zatrzymałem wyżynarke i poprosiłem speców z cohones o pomoc, elo!
Polecisz jakąś zagłębiarkę, czy jednak wolisz dać krypto-poradę? ;)
Nie szukam pracownikowduzo masz tej roboty?
Nie szukam pracownikow
Zanim wydamy Twoje pieniądzeJakies konkretne modele zagłębiarek polecacie? Widze ze pełno tego... Ile trza dać żeby to się nie rozpadło? No i żeby cięło prosto :)
to pamiętaj o tym, że większość zagłębiarek ma dość małe tarcze (+/- 170mm średnicy) co się przekłada na około 55mm głębokości cięcia.Kolega dobrze pisze. Bez podcinaka forniry i laminaty będą płakać odpryśnietymi łzami . Są na to sposoby w stylu podcinania nożem przed cięciem ale trzeba być bardzo precyzyjnym .Zanim wydamy Twoje pieniądzeto pamiętaj o tym, że większość zagłębiarek ma dość małe tarcze (+/- 170mm średnicy) co się przekłada na około 55mm głębokości cięcia.
Ja mam boscha i nie narzekam, oprócz tego masz makitę, dewalta, z półki wyżej to festool i mafel. Jak chcesz się bawić w docinanie płyt meblowych to festool ma zagłębiarkę z podcinakiem, czyli mniejszą tarczą z przodu, która kręci się w przeciwnym kierunku do głównej tarczy i nacina laminat bez odprysków. Do zwykłego majsterkowania bosch, makita albo dewalt wystarczą. Pamiętaj tylko o dobrej i ostrej tarczy. Festool ma duży wybór tarcz.
Jest jeden sposób by to zminimalizować zwykłą zagłębiarką bez podcinaka. Ustawić na dwa trzy milimetry głębokość cięcia i naciąć laminat na wstecznym, tzn. ciąć cofając pilę. Trochę upierdliwe ale działa.Kolega dobrze pisze. Bez podcinaka forniry i laminaty będą płakać odpryśnietymi łzami . Są na to sposoby w stylu podcinania nożem przed cięciem ale trzeba być bardzo precyzyjnym .