Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kurde, te grzejniki będą miały problem pokój zagrzać. Tym bardziej że to będzie tylko w określonym czasie (a miały by problem nawet gdyby leciały 24/hNa razie podepnę jeden 800x600, a w zanadrzu mam jeszcze jeden 1000x600. Myślę, że dołożę jeszcze kilka wentylatorów komputerowych by delikatnie rozprowadziło ciepłe powietrze. Do tego samo webasto też dmucha dość mocno gorącym powietrzem. Fajnie by było gdybym uzyskał przy mrozach 10'-15'. W lutym tego roku trochę siedziałem w kanciapie i było znośnie.
Ja instalatorem nie jestem akurat, ale grzejnik ma dedykowane wejścia do zasilania i powrotu (i nie możesz tego pomylić).W sumie jeszcze jedno pytanie mam do Ciebie. Zasilanie grzejnika dać z jednej strony u góry, a powrót po przeciwnej na dole? Czy wszystko z jednej strony?
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Jak uruchomię wszystko to dam znać.Kurde, te grzejniki będą miały problem pokój zagrzać. Tym bardziej że to będzie tylko w określonym czasie (a miały by problem nawet gdyby leciały 24/h
Rozumiem, że to takie dodatkowy odzysk, ale na takiej powierzchni to nie będzie miało znaczenia.
Ja instalatorem nie jestem akurat, ale grzejnik ma dedykowane wejścia do zasilania i powrotu (i nie możesz tego pomylić).
Ja znam tylko dolne i boczne. O ile boczne łatwo rozpoznać, bo zasilanie z góry, tak dolne musisz zobaczyć gdzie jest zasilanie a gdzie powrót
Chyba nie...@hatemenow a nie myślałeś żeby jakiegoś małego ala kaflowca/lepszą kozę i rurę alu z wiatraczkiem walnąć na przeciwną stronę. W parę minut poprawi komfort cieplny a wyjdzie taniej niż webasto. Jak dowalisz kostkę brykietu i zamkniesz taki piec to chyba pył się nie zapali?

Odpiszę wieczorem.@hatemenow a nie myślałeś żeby jakiegoś małego ala kaflowca/lepszą kozę i rurę alu z wiatraczkiem walnąć na przeciwną stronę. W parę minut poprawi komfort cieplny a wyjdzie taniej niż webasto. Jak dowalisz kostkę brykietu i zamkniesz taki piec to chyba pył się nie zapali?
@szplin Niby tak ale niekoniecznieOdpiszę wieczorem.

A nie możesz sobie tego ciepła jakoś zautomatyzować, tak prosto z chaty? tylko się bawisz w jakieś wynalazki niepotrzebnie@szplin Niby tak ale niekoniecznie
Po pierwsze różnica w cenie zakupu. Dobra koza to kilkaset złotych w górę (kaflowy to już w ogóle), do tego komin też ponad tysiąc. Webasto ze wszystkimi akcesoriami do tej przeróbki wyszło mi około 600zł. Po drugie strata miejsca. Webasto wisi na ścianie i w niczym mi nie przeszkadza, a koza już trochę miejsca zajmuje. A po trzecie nie chcę nic z otwartym ogniem. Za dużo czasami pyłu z drewna i za duże ryzyko. Za chwilę ekozjeby wprowadzą jakąś chorą dyrektywę i już sobie nie poogrzewam. Wiem, że wydajność jest dużo lepsza ale na tyle co ja tam zimą siedzę webasto wystarczy.

Czy ja wyglądam na rekina majsterkowania?A nie możesz sobie tego ciepła jakoś zautomatyzować, tak prosto z chaty? tylko się bawisz w jakieś wynalazki niepotrzebnie
![]()

rekina majsterkowania

Jeszcze tak nawiązując do tego, pył jak się osadzi na przewodzie kominowym, bądź na samym piecu to od samej temperatury może pewnie się zapalić. Wcześniej rozważałem jeszcze nagrzewnicę gazową z zamkniętą komorą spalania, ale butla gazu sporo drożej wychodzi od ropy. I zużycie większe, a przy tej kubaturze pewnie byłoby mało wydajne.Jak dowalisz kostkę brykietu i zamkniesz taki piec to chyba pył się nie zapali?
@szplin @hatemenow
szukam takiego łańcucha do piły, na allegro tego pełno do 14" ale który będzie pasował od ręki?
View attachment 131824
nie znam się na tym; rozmiary łańcuchów to pewnie domena @Bambo@szplin @hatemenow
szukam takiego łańcucha do piły, na allegro tego pełno do 14" ale który będzie pasował od ręki?
View attachment 131824
Też niestety nie pomogę, bo nie posiadam Piły spalinowejnie znam się na tym; rozmiary łańcuchów to pewnie domena @Bambo
Jak chcesz to mogę polecić Ci za to np łańcuch do schodów ruchomych 
neviq.pl
Nie kupuj niczego co nie ma ostrych, metalowych zębów do trzymania drewna. To one odpowiadają za komfort i bezpieczeństwo cięcia, i to one są podstawą dźwigni.Nada sie to do sosen na działce?
![]()
Akumulatorowa Piła Łańcuchowa L12302 - Neviq
Opis produktu Silnik bezszczotkowy Nowoczesny silnik bezszczotkowy zapewnia większą trwałość, wyższą wydajność i mniejsze zużycie energii w porównaniu do tradycyjnych rozwiązań. Dzięki technologii […]neviq.pl
Czyli co?Nie kupuj niczego co nie ma ostrych, metalowych zębów do trzymania drewna. To one odpowiadają za komfort i bezpieczeństwo cięcia, i to one są podstawą dźwigni.

A to już zależy co będziesz ciąć i ile. Na prace ogrodowe taki rozmiar powinien wystarczyć. Co do mocy, to im więcej tym lepiej, a to ma tylko 1kW.Czyli co?![]()
Nie ma zębów czyli pilarka jest z gówna. W przeciwnym razie rozpadła by się pod naciskiem.Nie kupuj niczego co nie ma ostrych, metalowych zębów do trzymania drewna. To one odpowiadają za komfort i bezpieczeństwo cięcia, i to one są podstawą dźwigni.
Ot, choćby coś takiego, choć widziałem ładniejsze ale nie mogę teraz znaleźć
Ot, choćby coś takiego, choć widziałem ładniejsze ale nie mogę teraz znaleźć
No to żem teraz zabłysnął, jak Bastek jakiśTen z filmiku to tnie raczej zwykłą lutownicą kolbową,

Są jeszcze jakieś na baterie np MilwaukeeNo to żem teraz zabłysnął, jak Bastek jakiś
Dobry, ten Dremel biere!

Są jeszcze jakieś na baterie np Milwaukee![]()
Ładowarkę i taki aku już mam, a więc...Są jeszcze jakieś na baterie np Milwaukee![]()