Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
premium nie opłaciłeś
Chwilowa blokada, już kierownictwo uruchomiliśmy w temacie
Chwilowa blokada, już kierownictwo uruchomiliśmy w temacie
Podobno jeden z administratorów przejebał hajs na nowy serwer i nie ma miejsca na zdjęcia.Ktoś wrzucił swojego naganiacza w hyde parku czy co sie stało?
I tak za trudne dla @BaasteekKtoś wrzucił swojego naganiacza w hyde parku czy co sie stało?
Przepis na jajecznice:
-wbić jajka do miski, dodać sól i całość rozbełtać
-roztopić masło na patelni
-wlać jajka na patelnie i delikatnie mieszać
-ściąć jajka do pożądanej konsystencji
Tego nie znałemKtoś wrzucił swojego naganiacza w hyde parku czy co sie stało?
Przepis na jajecznice:
-wbić jajka do miski, dodać sól i całość rozbełtać
-roztopić masło na patelni
-wlać jajka na patelnie i delikatnie mieszać
-ściąć jajka do pożądanej konsystencji
Ja nigdy nie robiłem ale napiszę, jeśli nie chcesz żeby mięso było suche, musisz je na początku "zamknąć" z jednej i drugiej strony wysoką temperaturą, a później na niższej dokanczasz, wtedy mięso powinno zachować wilgotność.Ktoś często robi steki w domu i może podpowiedzieć jakis sprawdzony sposób? Kiedyś próbowałem i nigdy mi praktycznie wychodziło mediumrare i zawsze smakowało jak podeszwa, chciałbym to zmienić
Ostatnio @PIR chyba Ty robiłeś z lidla i napisałeś, że spoko wyszło? Możesz napisać jak robiłeś?
Ja skorzystałem z porady bodajże kolegi @szplin i praktycznie zawsze wychodzi. Zawsze sprawdzam ile centymetrów grubości ma mięcho i tyle minut smażę na każdej stronie plus boki od pół do minuty w zależności od grubości. Ja jeszcze przed smażeniem nacieram go lekko oliwą lub olejem i delikatnie solę, trochę bardziej pieprzę. Jak już się usmaży, to odstawiam na parę minut, przekrajam i solę grubą solą. W trakcie smażenia daję jeszcze masło i ząbek czosnku.Ktoś często robi steki w domu i może podpowiedzieć jakis sprawdzony sposób? Kiedyś próbowałem i nigdy mi praktycznie wychodziło mediumrare i zawsze smakowało jak podeszwa, chciałbym to zmienić
Ostatnio @PIR chyba Ty robiłeś z lidla i napisałeś, że spoko wyszło? Możesz napisać jak robiłeś?
Ktoś często robi steki w domu i może podpowiedzieć jakis sprawdzony sposób? Kiedyś próbowałem i nigdy mi praktycznie wychodziło mediumrare i zawsze smakowało jak podeszwa, chciałbym to zmienić
Rozważam spróbować sposobu Foxxa z użyciem piekarnika:
Oprócz tego co koledzy już powiedzieli, to ważne by odpowiednio wyjąć z lodówki.
Najważniejsza natomiast rzecz to prawidłowe mięso.
Sam czasem kupihę steki z lydla czy biedry, ale staram się jak najmniej, bo różnica w mięsie niesamowita.
Lydlowe to jakbyś buta smażył, a od rzeźnika to MNIAM i VIP w jednym![]()
Mi się łatwiej robi własnie od rzeźnika. Ciężko spierdolić trzymając się podstawowych norm (czasu smażenia, mięso na czas wyjęte z lodówki, patelnia rozgrzana).No właśnie dzisiaj mam lydlowe, bo była promka na black angusa (spokojnie, data ważności do 28.05) i tak mnie podkusiło wytestować. Uznałem, że jak tutaj zrobię i nie spierdole tego jakoś mocno (w sensie po prostu uda mi się medium rare i będzie zjadliwe) to następna wjedzie jakaś dobra wołowinka od rzeźnika ;)
Ktoś często robi steki w domu i może podpowiedzieć jakis sprawdzony sposób? Kiedyś próbowałem i nigdy mi praktycznie wychodziło mediumrare i zawsze smakowało jak podeszwa, chciałbym to zmienić
Rozważam spróbować sposobu Foxxa z użyciem piekarnika:
Kierwa, narobiłeś smaka samym pisaniem, chyba też w weekend zrobię.Dzięki wszystkim za odpowiedzi, stek wjedzie na dniach. Być może w czwartek, zrobię sobie samemu prezent na urodziny i opierdole steka na kolację, a do tego whisky, więc mam nadzieje, że go nie zmarnuję.