1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. RenatoLaranja

    RenatoLaranja Moderator Cohones

    Dołączył:
    Dec 11, 2012
    Komentarze:
    2,528
    Zdobyte Lajki:
    260
    Punkty:
    1,190
    @Logan ja robie nie zupę a bardzie sos tajski i generalnie wrzucam co mam w lodówce. Zwykle papryka, cukinia, brokół, kiełki. Rzeczywiscie smaku aż tak nie czuć każdego skladnika, bardziej konsystencja.
    Ja nie kroje imbiru tylko scieram na tarce bo szybciej, do tego scieram limonke. Wrzucam kurczaka na woka gorącego i lekko podsmazam z imbirem, lyzka curry (zielonego, zoltego albo czerwonego) i skora z limonki do tego sok z calej limonki.
    Potem wrzucam wszystkie warzywa jakie chce (zwykle cukinia, papryka czerwona, chilli i cebula).
    Chwilę duszę, dodaję jedną puszkę mleka kokosowego.
    Potem sporo cukru brązowego (do smaku),
    na koniec świeża kolendra i bazylia.
    Do tego ryż jaśminowy i dla mnie jest to najlepsze danie na świecie. Robie różne wariacje i nigdy mi się nie nudzi. Oczywiście kurczaka można wrzucić do gotującego się mleka kokosowego, mleko można redukować żeby mialo mocniejszy smak. Od siebie tylko dodam żeby nie bać dawać się pasty curry i cukru ;)
     
  2. TyPeK

    TyPeK Maximum FC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Jul 18, 2012
    Komentarze:
    1,437
    Zdobyte Lajki:
    73
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Zawiercie

    A pro po grill time. Dziś na spontanie z kolegami zrobiliśmy sobie pierwszego grila w sezonie. Karczki z lidla i bułeczki :)



    Temat mi się podoba :) Chwalta się co jecie dobrego czasem, foty też mile widziane, może coś podłape.
     
  3. _Logan_

    _Logan_ Guest

    Tomasz Chmura niechaj poda swoje magiczne chilli.
     
  4. sultankosmitow

    sultankosmitow Brutaal
    Bantamweight

    Dołączył:
    Jun 5, 2012
    Komentarze:
    456
    Zdobyte Lajki:
    11
    Punkty:
    1,790
    U mnie dzisiaj chili con carne :)



    [​IMG][​IMG]
     
  5. baju

    baju Vale Tudo
    Championship
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Aug 8, 2012
    Komentarze:
    27,784
    Zdobyte Lajki:
    38,056
    Punkty:
    5,790
    Płeć:
    Male
    magiczne chilli i niemagiczne suszi?



    te karkowki z lidla sa kocurskie, cale lato to zazwyczaj wpierdalam z grillka, w tym pewnie bedzie wiecej kuraka, ale ogolnie lidl akurat fajne produkty tworzy. :)
     
  6. Mess

    Mess ONE FC
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 14, 2013
    Komentarze:
    2,325
    Zdobyte Lajki:
    778
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    O&G
    Miasto:
    3city/ELB/Olsztyn
    Lidl ma stosunkowo dobre jakościowo mięso. Na pewno jest lepsze niż w Biedrze. Dziś zrobiłem duszoną szynkę z warzywami. Wyszła spoko, choć trochę przesadziłem z ilością cebuli.
     
  7. RenatoLaranja

    RenatoLaranja Moderator Cohones

    Dołączył:
    Dec 11, 2012
    Komentarze:
    2,528
    Zdobyte Lajki:
    260
    Punkty:
    1,190
    Dobrze sie w lidlu przyczaic na tydzień azjatycki i pasty curry nakupować
     
  8. Yagiel

    Yagiel UFC
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 20, 2009
    Komentarze:
    9,349
    Zdobyte Lajki:
    346
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Home Page:
    lubię kluski
     
  9. Mess

    Mess ONE FC
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 14, 2013
    Komentarze:
    2,325
    Zdobyte Lajki:
    778
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    O&G
    Miasto:
    3city/ELB/Olsztyn
    A ja lubię się napierdolić w cztery dupy tak jak teraz. Jutrzejszy trening poszedł się jebać :-). Idę spać...
     
  10. TyPeK

    TyPeK Maximum FC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Jul 18, 2012
    Komentarze:
    1,437
    Zdobyte Lajki:
    73
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Zawiercie
    Lidla mam pod nosem także gitara. Polecam też steki Beef Master. Cholernie drogie ale za to bardzo smaczne. Takiego z patelni z solą i pieprzem jak się opierdoli to masa idzie :D
     
  11. gumoleon

    gumoleon KSW
    Featherweight

    Dołączył:
    Sep 19, 2012
    Komentarze:
    5,041
    Zdobyte Lajki:
    1,304
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Silient Hill
    @mess



    3maj gifa :D



    [​IMG]
     
    Drzewo likes this.
  12. dawid15291

    dawid15291 Oplot Challenge
    Featherweight

    Dołączył:
    Feb 28, 2014
    Komentarze:
    7
    Zdobyte Lajki:
    0
    Punkty:
    1,190
    ja polecam ryż z warzywami i kurczakiem :p bardzo dobre jedzonko i obfite w białko :)
     
  13. sultankosmitow

    sultankosmitow Brutaal
    Bantamweight

    Dołączył:
    Jun 5, 2012
    Komentarze:
    456
    Zdobyte Lajki:
    11
    Punkty:
    1,790
    Dlaczego twierdzisz, że obfite w białko?
     
  14. Masu

    Masu UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Oct 15, 2011
    Komentarze:
    19,524
    Zdobyte Lajki:
    17,436
    Punkty:
    1,790
    Przepis na 3-4 plastry karkówki (ok. 3 cm).



    12 łyżek oliwy z oliwek



    5 zmiażdżonych ząbków czosnku



    1 posiekana bardzo drobno cebula



    1 łyzka bazyli



    1 łyżka papryki ostrej w proszku



    pieprz



    1 łyżka Vegeta Kucharek.



    Mieszasz dokładnie wrzucasz do tego płaty karkówki zawijasz naczynie w folie i zostawiasz na noc w lodówce.
     
  15. Masta

    Masta Vale Tudo
    Open
    Czerwona kartka Żółta Kartka

    Dołączył:
    Jul 31, 2013
    Komentarze:
    21,935
    Zdobyte Lajki:
    37,423
    Punkty:
    3,190
    Lubię placki.
     
  16. baju

    baju Vale Tudo
    Championship
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Aug 8, 2012
    Komentarze:
    27,784
    Zdobyte Lajki:
    38,056
    Punkty:
    5,790
    Płeć:
    Male
    wlasnie mama mi sprzedala jakis kosmiczny przepis, jutro jakis balet w domu wiec robi piersi z kurczaka, kroi na filety, daje na to pieczarki, cebule bodajze, lekka warstwa majonezu, ketchupu ostrego, przyprawione sola i pieprzem, do piekarnika na 20minut, a potem na to ser i troche dopiec. ten ser troche psuje kalorie, ale ogolnie to bedzie grubo jedzone. :)



    cheat meal, here I come.



    moge dopisac jeszcze jak robie omletttt, 100g platkow do miksera, na make, wysypuje (zeby sie potem nie kleily do dna), wbijam bialka jaj (mozna cale, ale to fat, ilosc jak kto lubi, ja daje 200g bialek), wbijam pare slodzikow, cynamon mozna wrzucic, rodzynki jak ktos lubi czy orzechy, zasypuje owsianymi. miksuje, mase wylewamy na patelnie rozgrzana na oliwie, przykrywamy na pare minut, potem obracamy doslownie na 2minutki i omlecior gotowy. zdrowe, pozywne i smaczne. calosc smarowac mozna jak kto lubi, ja daje maslo orzechowe. (dla mnie jest mega smaczne, mozna dac nutelle czy inny wymysl, dzemory?)
     
  17. Bolt

    Bolt KSW
    Featherweight

    Dołączył:
    May 18, 2013
    Komentarze:
    4,937
    Zdobyte Lajki:
    1,394
    Punkty:
    1,190

    O, spróbuję zarzucić jak już wyjdę poza robienie omleta i zapiekanie bułek serem, brzmi dobrze.



    Omletu na słodko nie jadam, raczej kombo cebula + jakiś dobry boczek/szyneczka + pomidory.
     
  18. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,032
    Punkty:
    1,790
    moj ulubiony przepis na karkowe z gryla:



    na 0,5 kilo karkowy pokrojonej w plastry 1,5-2cm



    3 lyzki oliwy z oliwek



    spora lyzka musztardy sarepskiej albo dijon



    lyzka miodu albo brazowego cukru



    wycisniete 2 zabki czosnku



    lyzeczka majeranku



    lyzeczka tymianku



    lyzeczka slodkiej papryki w prochu



    lyzeczka chilli



    lyzeczka soku z cytryny albo octu winnego/jablkowego



    lyzeczka soli



    pieprz



    mieszamy wszycho, dokladnie smarujemy miecho i zostawiamy na kilka godzin. potem na gryla i wysmazac jak kto lubi.



    mistrz po prostu!







    no i koniecznie browar do tego.
     
  19. kofi

    kofi Maximum FC
    Super Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 16, 2012
    Komentarze:
    1,794
    Zdobyte Lajki:
    4,405
    Punkty:
    1,790
    @baju



    Moja mama robi identycznie :-) zawsze jak do domu zjadę to nie ma opcji, żebym nie poprosił o zrobienie. Mega smak! A co do sera to akurat ja lubię serem dobić sobie tłuszcze w ciągu dnia, więc dla mnie to nie problem, a wręcz plus.
     
  20. Hang

    Hang WSOF
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 5, 2010
    Komentarze:
    3,380
    Zdobyte Lajki:
    861
    Punkty:
    1,790
    "mój omlet" to:



    -1/4 kostki twarogu (chudy)



    -1 całe jajko



    -1 budyń (bez cukru), można zastąpić zmielonymi otrębami, ale nie wychodzi taki puszysty :)



    -trochę mleka do uzyskania porządanej konsystencji



    Na koniec smaruję powidłami domowej roboty (0 cukru) albo twaróg + białko + jogurt (bez cukru/dodatków). Oczywiście można dodać cukier/słodzik gdzie się chce. Mnie jednak wystarczy smak powideł (uwielbiam) lub sera z białkem (wanilia, czekolada etc).
     

Share This Page