jd0490
Vale Tudo Open
Salaam alaikumHolandia? To ta muzułmańska kraina w Europie?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Salaam alaikumHolandia? To ta muzułmańska kraina w Europie?

Nie szukałem, wczoraj z nudów wpisałem hasło w googlu i tak jakoś się potoczyło...@Miskatonic szukałeś to głupio zabrzmi ale dobra DRZEWA genealogicznego twojej rodziny?
Bo wydaje mi się że to robiłeś. I powiedz mi od czego zaczynałeś jeśli tak.
Może będziemy mieli na forum monarchę lub kogoś wysoko sytuowanego.![]()
To nie Polska, tylko Andrzejska?Nie szukałem, wczoraj z nudów wpisałem hasło w googlu i tak jakoś się potoczyło...
a to, że macie monarchę na forum to wiadomo nie od dziś
View attachment 147785

U chińczyka już podobno mają - mikro czytnik na androidzie z podświetlaniem. Jak wjedzie coś z obsługą polskiego języka to może nabędę żeby ograniczyć kompulsywne zaglądanie na cohones
To jest poprzednia wersja, bez podświetlania i na ichnim systemieNa allegro jest i podobno obsługuje polski (wg opisu)
View attachment 148051
Jeszcze to mnie gryzie...

Klasyka. Frankenstein w tym roku czytałem. Dobra książka. Dracula jest w kolejce. Chwilowy mam zastój na Lux Perpetua Sapkowskiego przez mundial
Zaczynam budowę biblioteki z myślą o potomstwie. Na razie pójdę w horrory, czyli gatunek mi najbliższy, a później zobaczymy.Klasyka. Frankensteina w tym roku czytałem. Dobra książka. Dracula jest w kolejce. Chwilowo mam zastój na "Lux Perpetua" Sapkowskiego przez mundial.
Terror wspaniała książkaZaczynam budowę biblioteki z myślą o potomstwie. Na razie pójdę w horrory, czyli gatunek mi najbliższy, a później zobaczymy.
Na pierwszy ogień idzie „Dracula”.
"Terror" to jest książka, którą chce przeczytać.

Niestety, na razie tylko serial i audiobooka odsłuchałem, ale książkę na pewno kupię, jest następna na liście.Terror wspaniała książka![]()

Potwierdzam. Moja najlepsza książka roku 2025 bodajże. Ogólnie zajebista i fest mi to siadło.Terror wspaniała książka![]()
Dodane do listyPotwierdzam. Moja najlepsza książka roku 2025 bodajże. Ogólnie zajebista i fest mi to siadło.
Z horrorów bardzo polecam również INKUB Urbanowicza. Mega zaskoczenie klimatem i też mi elegancko siadło.

Później książka 7 dych kosztuje bo bogole i dorobkiewicze cały nakład wykupują.Dodane do listy![]()
Jeżeli chodzi o ceny książki to najgorsze co można zrobić to iśc do księgarni i kupić z półki. Wtedy płacisz te 7 dych. A ja pominiesz półkę i podejdziesz do kasy że chcesz zamówić tą samą książkę do odbioru w tej samej księgarni za 3 dni to kosztuje połowę taniej.Później książka 7 dych kosztuje bo bogole i dorobkiewicze cały nakład wykupują.
A którą możesz wysłać link do tej książki?Jeżeli chodzi o ceny książki to najgorsze co można zrobić to iśc do księgarni i kupić z półki. Wtedy płacisz te 7 dych. A ja pominiesz półkę i podejdziesz do kasy że chcesz zamówić tą samą książkę do odbioru w tej samej księgarni za 3 dni to kosztuje połowę taniej.
Dziś zamówiłem Drakule z vesper w twardej okładce - 29zł.
Bardzo ładne wydanie, muszę sobie kupić.A którą możesz wysłać link do tej książki?
View attachment 151026
BananBardzo ładne wydanie, muszę sobie kupić.
Ja mam w miękkiej taką (tu jest e-book, ale ja mam w miękkiej taką okładkę):
![]()
DRACULA (e-book)
Jonathan Harker, młody, naiwny prawnik, wyrusza w podróż do Transylwanii na spotkanie z hrabią Dracula, który przymierza się do przyjazdu do Anglii. Na miejscuvesper.pl
a w twardej taką:
![]()
Dracula - Bram Stoker | Literatura grozy w księgarni internetowej (oprawa twarda)
Dracula to prawdziwy klasyk wśród literatury grozy. Książka przeniesie Was w mroczny świat i pomoże zrelaksować się po ciężkim dniu. Zapraszamy do zakupów.vesper.pl
do kolekcji o Draculi polecam jeszcze (mam):
View attachment 151031
W rzeczywistości robi większe wrażenie, jak się trzyma książkę w dłoni. Martwię się tylko o barwione brzegi, czy z biegiem lat nie wyblakną bardzo.Bardzo ładne wydanie, muszę sobie kupić.
Ja mam w miękkiej taką (tu jest e-book, ale ja mam w miękkiej taką okładkę):
![]()
DRACULA (e-book)
Jonathan Harker, młody, naiwny prawnik, wyrusza w podróż do Transylwanii na spotkanie z hrabią Dracula, który przymierza się do przyjazdu do Anglii. Na miejscuvesper.pl
a w twardej taką:
![]()
Dracula - Bram Stoker | Literatura grozy w księgarni internetowej (oprawa twarda)
Dracula to prawdziwy klasyk wśród literatury grozy. Książka przeniesie Was w mroczny świat i pomoże zrelaksować się po ciężkim dniu. Zapraszamy do zakupów.vesper.pl
do kolekcji o Draculi polecam jeszcze (mam):
View attachment 151031

A którą możesz wysłać link do tej książki?
View attachment 151026

od barwionych brzegów to sie pan odpierdolJestem na 10 tomie i muszę przyznać, że serial zrobił tutaj akurat więcej szkody niż pożytku. Oglądając serial miałem wrażenie, że oglądam jakiś film Marvela - tutaj wiarygodność świata jest dużo lepiej ogarnięta.
Od kiedy za dzieciaka wpadały w moje ręce pojedyncze egzemplarze "Komiksów Gigantów" mam słabość do obrazków, układanych z grzbietów książek. Szkoda, że nie upowszechniło się to tak bardzo jak te barwione brzegi, które każdy teraz stosuje, a które w sumie nie służą niczemu (no może przynajmniej krawędzie nie pożółkną).
View attachment 151544