enteryoname
BAMMA Light Heavyweight
Jeśli chodzi o biografie sportowców to jedną z lepszych księgarni ma chyba portal - Weszło.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bardzo fajna książka i mnie szybko pochłoneła. Gra o Tron a Wiedźmin kompletnie 2 różne książki.Czy czytał ktoś książkę Roberta Frysia pt. "Sztejer" ? Za dyszke w teskaczu dorwałem jakiś czas temu i nie wiem czy się za nią zabierać czy zostawić na później jak już naprawde nie będę miał co ze sobą zrobić.
Bardzo fajna książka i mnie szybko pochłoneła. Gra o Tron a Wiedźmin kompletnie 2 różne książki.
Jak dla mnie to wszystko przez klimat "wiesika" taki Polski. Podobne postacie do Geralta to Koniasz, Bakyl, Sztajer. A poza fantastyką polecam książkę Chris Kyle "Cel snajper" i John Geddes "Najemnik".No inne... To prawda. Co nie zmienia, że w historię Sapkowskiego wsiąknąłem bardziej. I czytało mi się dużo lepiej.
Jak dla mnie to wszystko przez klimat "wiesika" taki Polski. Podobne postacie do Geralta to Koniasz, Bakyl, Sztajer. A poza fantastyką polecam książkę Chris Kyle "Cel snajper" i John Geddes "Najemnik".
Oczywiście! Wszystkie tomy. W prawdzie, niegdyś nie przepadałem za klimatem fantasy, ale potem z ciekawości zagrałem w grę Wiedźka, poznałem nieco świat, potem przeczytałem całą sagę i wkręciłem się w fantasy - nadrobiłem Władców Pierścieni, których wczesniej w całości nie przeczytałem czy nie obejrzałem itd. Jako, że serial GoT oglądam, to sagę też mam zamiar przeczytac
Jak dla mnie jeden z najlepszych cyklów tego typu klimatu. Jeszcze dos fajny cykl o "Soplu " Pawła Kornewa.Cykl o Koniaszu Żambocha mam właśnie na radarze. Ogólnie to widziałe sporo porównań Żambocha do Sapkowskiego, więc może to jest coś dla mnie. Tylko kurwa czasu brak... :)
Dzięki za polecenie. Skusze się.Ja mogę polecić książkę "Prawdziwy gangster. Moje życie: od żołnierza mafii do kokainowego kowboja i tajnego współpracownika władz"
Myślałem że to będzie taka książka którą wciągnę na lajcie, tylko do czytania w wolnej chwili ale tak mnie wkręciła po 1 rozdziale że przeczytałem ją od deski do deski w kilka dni. 500 stron historii Jona Robertsa, znanego między innymi z kultowego filmu "Cocaine Cowboys". W tej historii, Jon opowiada jak brutalnie latami budował kokainowe imperium, dogadując się z największymi ludźmi w branży :)
![]()
Alessandro Baricco - Novecento - Monolog.
Polecam serdecznie, opowieść o fikcyjnym geniuszu fortepianu, którym urodził się na statku transatlantyckim, na który spędził całe życie. Książka króciutka, ledwo 50 stron, jednak zdecydowanie warta przeczytania, ciekawy sposób przedstawiania postaci i jej dramatycznej historii. Wiele opisywać nie będę, bo jednym zdaniem można streścić ten monolog.
Książka zdecydowanie mi się podobała, szkoda, że taka krótka, jednak wystarczająco długa, aby przekazać przesłanie jakie z niej płynie.