Kryptowaluty

Ktoś w holandii?

Lewactwo tępe pierdolone nie rozumie, że ludzie przestaną się w to bawić bo straci to sens, kto zaryzykuje krypto a nawet akcje przy takich podatkach.

Ależ wszyscy zamożni i bogaci będą wypierdalać z rezydencją podatkową do innych krajów. Pojebani komuniści, nie wiem czego oni oczekują. No ale przecież subsaharyjscy inżynierowie i lekarze nie mają inwestycji, a to jedyny rodzaj obywatela człowieka o jaki kurwy z UE dbają. Tutaj akurat będą mogli ukraść pieniądze i dać je na socjal dla leniwych islamskich nielegalsów. Może wcześniej ich zalegalizują jak te pojeby z Hiszpanii.
Coś tak czułem, że to powoli do tego zmierza, brudasów trzeba utrzymywać, budżet nie jest z gumy. A tam już świeci pustkami to wpadli na taki pomysł,
by karać kurwa ludzi sprytnych za ich spryt i pracowitość (i ryzyko, inwestowanie jest przecież ryzykiem)
a dawać śmieciom, wylęgarni jebanego islamskiego robactwa.

I jak to niby miałoby działać? Jak to obliczyć przy wahaniach kursu? Coś mi ten "njus" śmierdzi. Inna sprawa, że nawet jeżeli to by miało dotyczyć normalnie zysków kapitałowych to 36% to niezłe jaja.
Normalnie, komuniści są zdolni do wszystkiego. Tak jak w hiszpanii wjedzie ci dwóch brudasów na wolną chatę, zaryglują na ileś miesięcy i poprzez zasiedzenie przejmują.
Mnie kurwa nic nie zdziwi. Podzielam, że raczej to drugie co napisałeś ale chuj już mnie nic nie zdziwi w tej pierdolonej unii...
System by biały pracowity człowiek nie mógł gromadzić bogactwa pokoleniowego, pasuje to do ich ideologii niestety...

Najlepsze jest to, że te przygłupie kurwy nie rozumieją, że można być przecież na stracie i wtedy co, musisz sprzedać ze stratą?
:beczka:

Czekamy tylko jak się dobiorą do mieszkań i domów na pewno już coś kombinują.

tak? a ja czekam na koniec marca i zaczynam skupowac DCA niektore rzeczy. :lizoremotmaly2:
ale ja nie wiem kiedy to jebnie, ustawiłem zawczasu by nie zostać z "rękoma" w nocniku
:fjedzia:
co się złapie na wędkę to się złapie, co nie to nie
:beczka:

@Roshi ponoć vitalik spienięża eth coś czytałeś o tym gdzieś?
Tak no, sprzedaje... Wszyscy sprzedają.
Zaplanowana akcja, sprzedają pod publikę za plecami skupują srogo
Screenshot_20260223-231257~2.jpg

Chyba najbardziej tu, choc wiekszosc materialu o czyms innym...

fiducjarny<metale<krypto.

Na metale podobno za pozno, na krypto beda okazje w czwartym kwartale... ;)

Chyba najbardziej tu, choc wiekszosc materialu o czyms innym...

fiducjarny<metale<krypto.

Na metale podobno za pozno, na krypto beda okazje w czwartym kwartale... ;)

Szkoda tylko, że w Polsce rozliczanie z krypto to koszmar, zwłaszcza na Binance. To mnie teraz blokuje żeby wejść grubiej podczas bear marketu.

Szkoda tylko, że w Polsce rozliczanie z krypto to koszmar, zwłaszcza na Binance. To mnie teraz blokuje żeby wejść grubiej podczas bear marketu.
Ja bylem mocno skupiony fiansowo na czym innym ostatnio, ale powoli mi sie horyzont otwiera. Tez w sumie nie wiem jak do tego najrozsądniej podejsc w 2026: wygoda, ryzyka, podatki, itp.

Czytałem tu też o kupowaniu spotowego ETFu IBIT na XTB np. , @Mnichu o tym pisał

Jak ktoś ma jakieś refleksje dla nowego to jurłelkom :)

Ja bylem mocno skupiony fiansowo na czym innym ostatnio, ale powoli mi sie horyzont otwiera. Tez w sumie nie wiem jak do tego najrozsądniej podejsc w 2026: wygoda, ryzyka, podatki, itp.

Czytałem tu też o kupowaniu spotowego ETFu IBIT na XTB np. , @Mnichu o tym pisał

Jak ktoś ma jakieś refleksje dla nowego to jurłelkom :)
Zyski z kont premium już się na koncie nie mieszczą, jebany bogol
:jimcarrey:

:roberteyeblinking:

Back