Konflikt Rosja-Ukraina

Dlaczego kłamiesz? Nie zarzucam Ci nigdzie, że tak twierdzisz, podaję jedynie wnioski, które można wywieść na podstawie Twoich słów.

Kolejne kłamstwo. Jeśli zaprzeczysz - zacytuj moja słowa

"
Czyli wszyscy walczący na Ukrainie to raczej pizdy albo amoralne debile, bo prawdziwy mężczyzna odda cały kraj i dobytek agresorom, spierdalając za granicę i zostawiając rodzinę, bo przecież ruscy się nimi zaopiekują wtedy."
Ta, wiem. Ironia.

"
Dla Ciebie zostawienie rodziny w strefie wojny i ucieczka nie jest zachowaniem niemoralnym.
"

Nie uważam tak i wręcz parę komentarzy wyżej napisałem że to złe.

"Czyli wszyscy walczący na Ukrainie to raczej pizdy albo amoralne debile, bo prawdziwy mężczyzna odda cały kraj i dobytek agresorom, spierdalając za granicę i zostawiając rodzinę, bo przecież ruscy się nimi zaopiekują wtedy."
Ta, wiem. Ironia.
Nie tylko ironia. Rozumiesz chyba jaki jest wydźwięk zdania, które zaczynasz od "czyli"? Dokładnie taki o którym pisałem wcześniej. Czyż nie można na bazie Twych słów wywieść takich wniosków? Twoje słowa:

"Mężczyzna to niekoniecznie ten kto w imię patriotyzmu zrobi z żony wdowę a z dzieci pół sieroty"

Jeśli to niekoniecznie mężczyzna, czyli kto? Zniewieściały samiec? Ironicznie - pizduś, czyż nie?
"Dla Ciebie zostawienie rodziny w strefie wojny i ucieczka nie jest zachowaniem niemoralnym".
W którym tutaj miejscu napisałem, iż uważasz, że takie zachowanie jest niemoralne? W żadnym. Powyższe jest przecież powtórzeniem Twoich słów:
nie uważam, że jest to niemoralne. Jest to neutralne
Powyższe w powiązaniu z:
W jaki sposób coś co wg Ciebie nie jest niemoralne, a neutralne - może być złe?

Last edited:
Nie tylko ironia. Rozumiesz chyba jaki jest wydźwięk zdania, które zaczynasz od "czyli"? Dokładnie taki o którym pisałem wcześniej. Czyż nie można na bazie Twych słów wywieść takich wniosków? Twoje słowa:

"Mężczyzna to niekoniecznie ten kto w imię patriotyzmu zrobi z żony wdowę a z dzieci pół sieroty"

Jeśli to niekoniecznie mężczyzna, czyli kto? Zniewieściały samiec? Ironicznie - pizduś, czyż nie?

W którym tutaj miejscu napisałem, iż uważasz, że takie zachowanie jest niemoralne? W żadnym. Powyższe jest przecież powtórzeniem Twoich słów:

Powyższe w powiązaniu z:

W jaki sposób coś co wg Ciebie nie jest niemoralne, a neutralne - może być złe?

Zacytuj gdzie napisałem iż zostawienie rodziny na pastwę wojny jest chociażby neutralne.

Zacytuj gdzie napisałem iż zostawienie rodziny na pastwę wojny jest chociażby neutralne.
Przecież to wynikało z Twojej odpowiedzi dla @ninja który napisał:
Jeśli moralnością jest spierdalanie przed obroną własnego kraju (co próbowałeś przyklepać jako godne moralnie odnośnie upadlińców oczywiście, bo przecież nie Polaków) to ja nie mam dalszych pytań
W odpowiedzi na powyższe napisałeś:
Nie uważam, że jest to moralne ale nie uważam, że jest to niemoralne. Jest to neutralne.
Jak teraz wyglądasz? Dalej będziesz się wił, czy przyznasz, że coś Ci się popierdoliło lub świadomie kłamałeś?
----------
@Halibut 2.0 jeśli o zostawienie rodziny chodzi i ucieczkę przed mobilizacją - to przecież też wynika z kontekstu, bo pisałeś o wysyłaniu pieniędzy rodzinom, które zostały na Ukrainie

Jak teraz wyglądasz? Dalej będziesz się wił, czy przyznasz, że coś Ci się popierdoliło lub świadomie kłamałeś?
A za chwilę:
szpagat-meski-1024x682.jpg

@Halibut 2.0 - reasumując. Na moje słowa:
Dla Ciebie zostawienie rodziny w strefie wojny i ucieczka nie jest zachowaniem niemoralnym.
Zareagowałeś w taki sposób:
Przyjrzyjmy się zatem co napisałeś o tym złu i czy rzeczywiście można to zrównać z moim komentarzem:
O sytuacjach gdy ktoś serio spierdolił, zostawiając rodzinę na pastwę biedy, bez wsparcia i opieki. To rzeczywiście jest złe.
Zanim odniosę się w związku z powyższym, napisz proszę - co to znaczy "serio spierdolił" w omawianym kontekście? Przecież jeśli ktoś ucieka, to właśnie mówiąc bardziej dosadnie - spierdala. Nie roztrząsaliśmy, czy doniesienia o tych ucieczkach są fałszywe, czy nie, zaakceptowaliśmy tę informację jako prawdziwą, tak więc z pewnością nie w tym znaczeniu piszesz, że oni "serio spierdolili".

Dostrzegam tutaj, że Ty to chyba jakoś rozróżniasz, dzielisz. Być może dla Ciebie ucieczka ma miejsce wtedy gdy ktoś zostawia rodzinę na pastwę biedy, bez wsparcia i opieki, a jeśli rodzina bez tego kogoś może sobie radzić nie popadając w biedę, ma również zapewnioną opiekę - to taki ktoś, gdy wyjeżdża w takiej sytuacji z ojczyzny w wieku poborowym, a właśnie toczy się w kraju pełnoskalowa wojna - nie ucieka, a jest po prostu zwykłym emigrantem, czyli nie jest uchodźcą. Tak to postrzegasz? Jeśli tak - jesteś pierdolonym geniuszem! Wystarczy tylko abyś przekonał o tym naszych "rządzących" i cofamy im wszystkim status uchodźcy, a kasa wraca do nas!

Nie, chyba takim geniuszem nie jesteś, ok - jakby nie było - w jaki to niby sposób Twoje słowa można przyrównać do moich? Napisałem o zostawieniu rodziny w którym toczy się wojna i nic nie mówiłem o biedzie, braku opieki, wsparcia. Mniejsza jednak z tym, zdecyduj się wreszcie, przypomniałem Ci właśnie co jest dla Ciebie złe i czy rzeczywiście również złym jest zostawienie rodziny, która wiadomo, że przez to nie popadnie w biedę, będzie mieć wsparcie i opiekę w kraju gdzie toczy się wojna i ucieczka przed mobilizacją?

Jaka wielka korupcja ?
Tylko promil się zdefraudowało :tysoncoffe:

No ale czym większa korupcja tym więcej musimy pomagać. Logiczne, prawda?
Jeżeli 1/4 pomocy jest marnowana to trzeba o te 1/4 wysłać więcej.
Pewnie dlatego tak dużo wysyłamy - bierzemy pod uwagę ile jest marnowane. Mądrzy są więc nasi politycy.

No ale czym większa korupcja tym więcej musimy pomagać. Logiczne, prawda?
Jeżeli 1/4 pomocy jest marnowana to trzeba o te 1/4 wysłać więcej.
Pewnie dlatego tak dużo wysyłamy - bierzemy pod uwagę ile jest marnowane. Mądrzy są więc nasi politycy.
Wyobraz sobie ze nagle jak na granicy pokazala sie ITD i Kas to nagle ni ma humanitarki

:awesome:

Wyobraz sobie ze nagle jak na granicy pokazala sie ITD i Kas to nagle ni ma humanitarki

:awesome:
Nawet nie ma co dyskutować z idiotami. Jakby jeden z drugim botem prowadzili firmy transportowe lub w nich pracowali to byłaby inna śpiewka. Potrafię sobie wyobrazić jak nasz piękny rząd daje ukraińskiej swołoczy wolną rękę w mojej branży a koszty mogą płacić w ukrolandzie. Niektórzy nigdy nie zrozumieją.

Jeszcze jestem w stanie uzasadnić że ruchają nas Niemcy. Są ekonomicznie lata świetlne przed nami i jednak dają te miejsca pracy. Co prawda te kurtyzany faszystowskie płacą nam najmniej w Europie przy aprobacie sprzedajnych kurew ze związków zawodowych i dostają niczym nie uzasadnione przywileje od miasta.
...ale to że dajemy się dymać ukrom bez lubrykantu to jest jakaś komedia.

Jeszcze jestem w stanie uzasadnić że ruchają nas Niemcy. Są ekonomicznie lata świetlne przed nami i jednak dają te miejsca pracy. Co prawda te kurtyzany faszystowskie płacą nam najmniej w Europie przy aprobacie sprzedajnych kurew ze związków zawodowych i dostają niczym nie uzasadnione przywileje od miasta.
Polacy mają "płytką dumę i niską ocenę" i cechuje ich "murzyńskość".
Radosław Sikorski.

Przynajmniej raz się zgadzam z byłym panem ministrem.

Nawet nie ma co dyskutować z idiotami. Jakby jeden z drugim botem prowadzili firmy transportowe lub w nich pracowali to byłaby inna śpiewka. Potrafię sobie wyobrazić jak nasz piękny rząd daje ukraińskiej swołoczy wolną rękę w mojej branży a koszty mogą płacić w ukrolandzie. Niektórzy nigdy nie zrozumieją.

A jaką ja mam według Ciebie śpiewkę na ten temat?
Czy znowu coś wymyślasz jak o tym, że kobiet sprzątają niby według mnie po 50, 70 h ?

Otóż to. Wypięcie rozwartych pośladków w stronę braci upaińców było dla mnie momentem końca państwa polskiego w jakim się urodziłem i końca miłości do mojego narodu polskiego. Idę zrezygnować z obywatelstwa...

Wolne media

Rymanowski : Czy uważa Pan że powiniśmy blisko współpracować z Niemcami?
Szynkowski-Sęk : Niemcy to nasz sąsiad i najważniejszy partner handlowy więc tak powiniśmy z nimi współpracować
Rymanowski 10 min : 73 % mówi że powinniśmy współpracować czyli przeciwnie niż Pan

TVP jest stronnicze ale jak kogoś dojeżdza to posługuje się chociaz faktami pokazują dokumenty lub wypowiedzi a w wolnych mediach Donalda wszystko na gębe i zaklinanie rzeczywistości w kluczowych sprawach dla kraju

Edit : nie ten temat :korwinlaugh:

Last edited:
Wolne media

Rymanowski : Czy uważa Pan że powiniśmy blisko współpracować z Niemcami?
Szynkowski-Sęk : Niemcy to nasz sąsiad i najważniejszy partner handlowy więc tak powiniśmy z nimi współpracować
Rymanowski 10 min : 73 % mówi że powinniśmy współpracować czyli przeciwnie niż Pan

TVP jest stronnicze ale jak kogoś dojeżdza to posługuje się chociaz faktami pokazują dokumenty lub wypowiedzi a w wolnych mediach Donalda wszystko na gębe i zaklinanie rzeczywistości w kluczowych sprawach dla kraju
Byku akurat Rymanowski to Polsat, a oni mają problemy z faktami często z obu stron i siląc się na sztuczny obiektywizm non stop walą gafy.

Byku akurat Rymanowski to Polsat, a oni mają problemy z faktami często z obu stron i siląc się na sztuczny obiektywizm non stop walą gafy.
no może nie jadą jak TVN ale widziałeś jak Gozdyra robiła wyborczą robotę a po wyborach magicznie przestala atakować i szczekać np do konfederacji?

Back