Konflikt Rosja-Ukraina

Co do tego akurat wyjątkowo stanę na stanowisku podobnym do Halibuta. Co by nie mówić tam jest więcej nadzianych (i mocno powiązanych z polityką) bogaczy niż u nas. Kupują więc tych fur od chuja. Weźmy takich ludzie jak ludzie piłki Artem Jarosławski i Ihor Surkis. Ukraińscy oligarchowie są znacznie bogatsi od polskich miliarderów i przy okazji mają spaczone wschodnie podejście do bogactwa.
Skoro mają tyle hajsu to na chuj my im armię dozbrajamy, socjal rozdajemy, opiekę medyczną zapewniamy, zbiórki żywności i leków organizujemy? Oto właśnie chodzi, że my mamy się poświęcać, sobie od ryja odjąć, a oni będą się bawić w Odessie albo gdzieś w Europie.

Skoro mają tyle hajsu to na chuj my im armię dozbrajamy, socjal rozdajemy, opiekę medyczną zapewniamy, zbiórki żywności i leków organizujemy? Oto właśnie chodzi, że my mamy się poświęcać, sobie od ryja odjąć, a oni będą się bawić w Odessie albo gdzieś w Europie.
Bingo i tu trafiłeś - jak pisałem powiązani z polityką. Oligarchowie Ukrainy to ludzie którzy wykorzystują powiązania by się wzbogacać, a przykładowy Saszka chuja zarobi tam i jedzie do Polski, tu włącza mu się tryb gieroj. A dozbrajamy my, bo nasze pojebane władze myślą, że jesteśmy kurwa w XVII wieku i jesteśmy Mesjaszem Narodów który będzie ratował innych jak Sobieski pod Wiedniem. Jako iż jednak rządzą nami debile i to nie jest nasza wojna na szczęście to robią to co typowi debile w tej sytuacji i rozbroili własny kraj, oraz wyjebali w chuj hajsu na pomoc która potem albo została sprzedana gdzieindziej, albo jest przejadana.

Przecież to nie chodzi o to żeby kacap płacił tylko frajery z Europy, bo przecież Władek wjeżdża i rozjeżdża od Moskwy po Lizbonę.
:putinlaugh:

Oczywiście UE powinna się bardziej solidaryzować z Upadliną a nie Polską i jej rolnikami, co nie?
Ok ok.
:beczka:
Przeciez tutaj nie chodzi o zadna Ukraine. Rolnicy z Niemiec, Hiszpanii, Belgii czy Wloch sa zadowoleni(hodowcy trzody). Wlasciciele zbozowych biznesow na Ukrainie - Francuzi, Niemcy i Holendrzy oczywiscie tez.
Nie bardzo rozumiem jak Ciebie obraziłem? Poczułeś się dotknięty za określenie
euro-frajer czy ukro-entuzjasta? To nagle się wstydzisz swoich poglądów? Ty chorągiewo Ty!
Dla mnie jestes wokekonfederackim frajerem i putinoentuzjasta. Jasniej nie potrafie wytlumaczyc.

@Karateka@ @hałabała czekam na opinie

To to chuj - jak dla mnie mogliby strzelac do nich... Ale to że te helikoptery sobie latały u nas i nikt nic nie wiedział/nie zrobił to trochę nawet całkiem bardzo chujowo szczerze mówiąc. przypominam że jeszcze niedawno Turcja zestrzeliwała kacapskie ( tfu ich jebana mać) samoloty które naruszyły ich granice. I tak kurwa powinno być - każde poważne państwo tak ma prawo i powinno robić - po to są kurwa umowy, granice i zasady... Ale My kurwa nadal w dupie... Sprzęt za setki dziesiątki miliardów ale armia jako system nie działa... Ja pierdolę...

historycznie jestesmy inni, nie wyznajemy zbrodniarzy ani nie czekamy by wbic noz w plecy
Tutaj to akurat popłynąłeś. Historia to sprzedajna kurwa i nawet ciężko ją nazwać nauką.
Nie szukając daleko nasz bohater narodowy Piłsudski to oprócz bycia bohaterem narodowym był także krwawym dyktatorem i mordercą.
Opcja polityczna która poświęciła mieszkańców Warszawy na ołtarzu ostatniego zrywu w celu przejęcia władzy w powojennej Polsce też nie wydaje mi się szczególnie kryształowa.
W sprawie "wbijania noża w plecy" to zapytaj co sądzą na ten temat nasi południowi sąsiedzi po wyjazdowych dokonaniach polskiej armii.
Nie jesteśmy żadnym Chrystusem Narodów i też mamy swoje za uszami.

Back