Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
W końcu ktoś się odezwał.
Kiedyś słyszałem taki tekst od jakiegoś weterana: "Wojna wyzwala to co najgorsze ale też to co najlepsze w człowieku"Jebać wojnę
Masz rację, kanclerz Tusk mógł uchwalić lepsze prawo w kolonii niemieckiej. Imperator Tusk jednak większą wagę przykładał do tego co się dzieje w imperium polskim niż w podległych koloniach.
Coś Ci się pomyliło. Nic takiego nie było.
Karami straszył Sasin, nie Tusk.
To tak jak Donald Tusk
Jako liberał jestem tolerancyjny i staram się nie oceniać ludzi przez pryzmat ich przywiązania do zabobonów. Ty jednak chcesz iść w populizm i sugerować, że jak Donald prywatnie zaczął wierzyć w głupoty, to jego wiara będzie miała odbicie w sposobie rządzenia. Nic takiego nie miało miejsca gdy był u steru. Jego wiara to jego prywatna sprawa, ważne że nie chce utworzenia Wielkiej Polski Katolickiej.
View attachment 71956

View attachment 71980
Ciekawe czy Tusk to sobie czytał
Moja odpowiedź na to, że Tusk nie straszył karami. Kłamiesz albo nie masz wiedzy w tej sprawie. Obstawiam, że po prostu prowokujesz. Cóż no słabo, chociaż przyznaje, że temat wspierania przemytników ludzi przez UE wyjątkowo mnie drażni. Taka duza organizacja mogłaby wyeliminować większość takich problemów dzięki konsekwentnym działaniom. Większą hańbą jest tylko to, że Bruksela jest świątynią lobystów w negatywnym rozumieniu tego słowa...
,,kanclerz Tusk mógł uchwalić lepsze prawo w kolonii niemieckiej. "
Oczywiście, że to nie jest tak, że Merkel zaprosiła ludzi do siebie a później jak stwierdziła, że ma ich za dużo to partia PO mówiła, że może przyjąć każdą możliwą ilość Arabów (Cezary Tomczyk rmf -dla ułatwienia w szukaniu).
A ty piszesz, że Tusk była za rozsądną polityką imigacyjną bez inżynierii społecznej? Mówisz o tych imigrantach, którzy mogli legalnie kłamać we wnioskach azylowych?
Człowieku nawet Irakijczycy mieszkający w Polsce od lat 80/90 (a skąd oni się wzieli to inny temat) ostrożnie wypowiadali się o pomysłach PO z 2015 roku...
To nie jest tak, ze usłyszeliśmy w PE słowa Tuska, że niemiecka polityka imigracyjna doprowadziła do tego, że przemytnicy ludzi zarobili miliardy EUR, a obóz na wyspie MOria nie istniał za czasów "króla Europy" z tym ciotexem Frontexem, któy jest słabym żartem...
Jednak co ciekawe pytałem sie ciebie w innym temacie o to co sądzisz o karach za przemyt ludzi w Texas, nawet 20 lat za przemyt nieletniego, a 99 lat jeśli komuś z przemycanych ludzi coś mocniejszego sie stanie.
zakończeniem
Jednak co ciekawe pytałem sie ciebie w innym temacie o to co sądzisz o karach za przemyt ludzi w Texas, nawet 20 lat za przemyt nieletniego, a 99 lat jeśli komuś z przemycanych ludzi coś mocniejszego sie stanie.

Ale riposta. Normalnie brytyjski minister nie może sie pozbierać po takiej odpowiedzi łącznie ze mną. Jestem po nocce a ta tak zaorała, że nie pójdę spać z tego powodu.![]()
Ukraińska wicepremier ripostuje: nie jesteśmy Netfliksem
Skoro NATO to nie Amazon, to my też nie jesteśmy Netfliksem — napisała w środę ukraińska wicepremier Iryna Wereszczuk. Odniosła się w ten sposób do wypowiedzi brytyjskiego ministra obrony Bena Wallace'a, który stwierdził: "nie jesteśmy Amazonem", komentując ukraińskie żądania przekazywania broni.wiadomosci.onet.pl
Smutne.Spójrzcie kto czuwa nad zgodnością historyczną wpisu w polskiej Wikipedii nt. akcji "Wisła".
![]()
Akcja „Wisła”: Historia i autorzy – Wikipedia, wolna encyklopedia
pl.wikipedia.org
View attachment 71899
Noo, co nam tam zostało? WOT na koniach z replikami szabli ułańskiej?Kiedyś słyszałem taki tekst od jakiegoś weterana: "Wojna wyzwala to co najgorsze ale też to co najlepsze w człowieku"
A tutaj jak ruskie psy się bawią na wojnie i jak podobno srają w nachy przed domniemanym dołączeniem Polski do wojny

A jakie opiniotwórcze dla lemingów.Smutne.
Chlop tez pisze dla wp. Jak dla mnie powinien byc odgorny zakaz tworzenia mediow polskich przez osoby ktore nie sa narodowosci polskiej. Tak samo jak o francuzach i we francuskich mediach nie powinien pisac anglik mogacy miec uprzedzenia.A jakie opiniotwórcze dla lemingów.
Chlop tez pisze dla wp. Jak dla mnie powinien byc odgorny zakaz tworzenia mediow polskich przez osoby ktore nie sa narodowosci polskiej. Tak samo jak o francuzach i we francuskich mediach nie powinien pisac anglik mogacy miec uprzedzenia.
Moga pisac, na przyklad na swoich blogach, insta czy innych socialach ale nie w mediach glownego nurtu, bo potem wejdzie osoba nie za bardzo w temacie lub naiwna i lyka taka papke. Potem wlasnie takie scieki sa publikowane jak te jego na wp przykladowo a glupki mu przyklaskuja.Nie no, niech piszą, to też często ciekawy i bardziej obiektywny punkt widzenia gdy piszę obcokrajowiec.
Ale nie taki jak ten prowokator.
w ogóle to powinno być w jakiś sposób regulowaneMoga pisac, na przyklad na swoich blogach, insta czy innych socialach ale nie w mediach glownego nurtu, bo potem wejdzie osoba nie za bardzo w temacie lub naiwna i lyka taka papke. Potem wlasnie takie scieki sa publikowane jak te jego na wp przykladowo a glupki mu przyklaskuja.