Miskatonic
Vale Tudo Championship
Za 100 lat, to zdanie będą powtarzać młodzi ludzie w liceum, kiedy będą czytać podręczniki historiiA wystarczylo nie wpuszczac ukraincow tylu![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Za 100 lat, to zdanie będą powtarzać młodzi ludzie w liceum, kiedy będą czytać podręczniki historiiA wystarczylo nie wpuszczac ukraincow tylu![]()

Za 100 lat, to zdanie będą powtarzać młodzi ludzie w liceum, kiedy będą czytać podręczniki historii![]()
Mieli byśmy pozycje negocjacyjna , jaką kolwiek i liczyli by sie cos z nami a tak nam kop w dupe a Niemcy klepane po pleckach nawet nie chodzi o kapital a o całokształt traktowaniaNo ok. Przystopowalibysny. I wtedy magicznie wyczarowalibysmy kapitał na odbudowę Ukrainy w takim stopniu w jakim mogą Niemcy?
Albo raczej będę cisnąć bekę z takich jak Ty, tak jak dziś po dziesiątkach lat z pogardą patrzy się na tych którzy głosili, że Żydzi zniszczą Polskę

Nie znam takich ktorzy patrza z pogardaAlbo raczej będę cisnąć bekę z takich jak Ty, tak jak dziś po dziesiątkach lat z pogardą patrzy się na tych którzy głosili, że Żydzi zniszczą Polskę

Wiadomo było, że nie będzie do nas robił umizgów skoro nie mamy kapitału. Też nie wiem skąd ktoś sobie ubzdural, że nagroda ma być "odbudowa Ukrainy".

Miał na Myśli ze nie miał na myśli![]()
Jest! Mamy to! Klasyczne: nikt tak nie mówił, niczego takiego nie było
szybko, covidianom zajęło to dwa lata![]()

Mieli byśmy pozycje negocjacyjna , jaką kolwiek i liczyli by sie cos z nami a tak nam kop w dupe a Niemcy klepane po pleckach nawet nie chodzi o kapital a o całokształt traktowania
nas traktuja ze im sie nalezy i huj ziobro wdziecznosci
Nie znam takich ktorzy patrza z pogarda
Narod lichwiarzy, bankierow ktorzy bogacili sie na ludzkiej niedoli i cierpieniu samym uciekajac z okupowanych miast i zabierajac caly swoj dobytek. Po czym wracajac dawali pozyczki ludziom ktorzy zostali z niczym.
Obecnie jeden z najgorzej zaklamanych narodow, na rowni z ruskimi. Tyle ze sa obecni u nas (na zachodzie) na bardzo wysokich stanowiskach i nie mozna na nich zlego slowa powiedziec z wiadomej linii obrony![]()
![]()
dokladne cytaty poproszeByło już to wyjaśnione z polityce jaka to głupota.
zacytujesz? Chetnie poczytam, bo smiem twierdzic ze tak nie byloTaki to był straszny naród, że władcy aktywnie ich sprowadzali widząc same korzyści. O tym, że byli zmuszani do zajmowania się biznesem bo mieli ograniczone prawa np w rolnictwie itd już była mowa.
nie obala, bo swiat nie kreci sie wylacznie wokol drugiej wojny swiatowej.To mówisz że Żydzi źli bo uciekali przed Niemcami którzy by ich zabijali? A Polacy uciekający przed Niemcami- to też oznacza że to naród gnid? I to, że zarabiali na czarnym rynku wykorzystując wojnę? I to bardziej niż Żydzi. Więc?
Idąc Twoja logika Polacy są jeszcze gorsi od Żydów w czasie wojny. I nie mów mi że nie mam pisać "bo Polacy też" gdyż tutaj ten argument całkowicie obala to co piszesz.
dokladne cytaty poprosze
zacytujesz? Chetnie poczytam, bo smiem twierdzic ze tak nie bylo
nie obala, bo swiat nie kreci sie wylacznie wokol drugiej wojny swiatowej.
Skad ta informacja? Link? Badanie?
Polacy rozjebali swój transport nie wprowadzajac zezwolen , Niemcy chronia swój transport wprowadzajac zezwoleniaPrzecież też była tona wypowiedzi z wdzięcznością wobec Polaków. No i nie wiadomo jakie umowy my mamy, jakie Niemcy itd. czy wiadomo ?
Chcieli ich bo napędzali gospodarke w sposob wyzej przeze mnie opisany, ludzie musieli skads pozyczac pieniadze by to sie kręciło. Banki i bankierzy byli potrzebni. Dlatego byli specjalnie traktowani i mogli sie ewakuowac kiedy szary czlowiek musial bronic by bankier mial do czego wrocic.No i przed II WS także tak było xd serio chcesz mi wmówić, że polski biznes był uczciwy, nie wykorzystywał maluczkich itd? Teraz nie będę szukał, bo na szlaku jestem, książek o historii Żydów w Polsce ale na początek poczytaj chociaż na wikipedii. Królowie w różnych okresach nadawali kolejne przywileje by zachęcić Żydów do obecności w Polsce, bo z Żydami przychodził rozwój gospodarczy. Mimo, że są grupy które próbują wmówić że Żydzi szkodzili krajowi. Ale w jaki sposób ? Nie wiadomo.
A czemu z 1% zrobilo sie 5% nagle, poszalejmy i dajmy np 65% albo 85%. Skoro i tak nie mamy badan ani dowodow na to co napisales.Nie mam, dlatego napisałem, że zapewne. No ale niech to będzie i 5%(no bo gdyby połowa zajmowała się lichwa to by było absurdalne. Każdy miałby 1 Polaka zapożyczonego? Xd ).
Chcieli ich bo napędzali gospodarke w sposob wyzej przeze mnie opisany, ludzie musieli skads pozyczac pieniadze by to sie kręciło. Banki i bankierzy byli potrzebni. Dlatego byli specjalnie traktowani i mogli sie ewakuowac kiedy szary czlowiek musial bronic by bankier mial do czego wrocic.
Myslisz ze skad te przywileje?
No ale nie ma cytatow .
A czemu z 1% zrobilo sie 5% nagle, poszalejmy i dajmy np 65% albo 85%. Skoro i tak nie mamy badan ani dowodow na to co napisales.
Jesli ktos pisze ze X znany jest z tego ze zajmuja sie Y nie oznacza od razu ze kazdy X MUSI sie tym zajmowac.
Tak jak bronisz ukrow ktorzy znani sa z ciagat do nazizmu a Ty piszesz ze nie kazdy, bo Dime znasz i on jest spoko. To dziala tak samo.
Polacy rozjebali swój transport nie wprowadzajac zezwolen , Niemcy chronia swój transport wprowadzajac zezwolenia
Poklepanie po plecach, najwyższa forma uznania, o to trzeba zabiegaćNie chodzi o to żeby Polacy odbudowali Ukrainę, żeby Polska się rozwijała, a biznes zarabiał. Chodzi o to żeby nasi rodacy czuli satysfakcję, żeby byli dowartościowani, żeby Niemcy nam zazdrościli i dali nam humanitarnego nobla. A później będziemy razem z Ukraińcami śpiewać pieśni przy zbiorze szparagów gdzieś pod Hannoverem. Aha, i jeszcze żeby Amerykanie załatwili Dudzie jakiś stołek w ONZ.

A tu niecałe półtora. Tylko z lpg długo im schodzi![]()
szok!Pytany o przyszłość Europy stwierdził, że "sprawa rozstrzygnie się pomiędzy Stanami Zjednoczonymi a Niemcami, z jakimś udziałem Francji".
"– Niemcy zaproponują USA deal, że zgodzą się na selektywny decoupling (rozdzielenie zależności gospodarczych między USA a Chinami - red) w zamian za zgodę na federalizację Europy."

niedowierzanie!szok!
Polecam posłuchać tego odcinka który został wymieniony w artykule - tam szerzej o tym wszystkim dyskutują... Generalnie tak czy siak mamy przejebane.. Niestety i żadna opcja nie jest dobra... JBC to wsystko"– Niemcy zaproponują USA deal, że zgodzą się na selektywny decoupling (rozdzielenie zależności gospodarczych między USA a Chinami - red) w zamian za zgodę na federalizację Europy."
Ciekawe dlaczego szwabom tak na tym zależy![]()
Dupa będzie nas piekła, ale pewnie się na to zgodzimy, zero opcji."– Niemcy zaproponują USA deal, że zgodzą się na selektywny decoupling (rozdzielenie zależności gospodarczych między USA a Chinami - red) w zamian za zgodę na federalizację Europy."
Ciekawe dlaczego szwabom tak na tym zależy![]()
Najgorsza nie jest IMO federalizacja Europy tylko zasady na jakich funkcjonuje to UE i totalne zaburzenie proporcji w tym wszystkim i środka ciężkości... Nie jest specem od tego i jednocześnie sie tym interesuję trochę - siłą rzeczy ale w sumie mnie to wkuriwa i brzydzi... ALE od kiedy się zgodziliśmy na ten tam traktat Lizbonski to jest przejebane - dopóki tkwimy w UE to będą nas ruchać... No taka kurwa Malta ma niewiele mniej głosów od nas w tym UE ( w sensie proporcjonalnie to się w ogóle nie spina, ale oni tam to jakoś tłumaczą...Dupa będzie nas piekła, ale pewnie się na to zgodzimy, zero opcji.
) to wszystko jest pokurwione a my sie na to zgadzamy...I wyjdzie,że onuce miały racje żeby położyć lagę na upadlinęDupa będzie nas piekła, ale pewnie się na to zgodzimy, zero opcji.

I wyjdzie,że onuce miały racje żeby położyć lagę na upadlinę![]()