Konflikt Rosja-Ukraina

No ja pierdole! Ekspert od wirusologii, ekologii, elektromobilności i do tego jeszcze wybitny geostrateg.
:antonio:

Peany pisać i pomniki stawiać.
Peany już były pisane i to w mgnieniu oka.

Studiował prawo, specjalizując się w prawie energetycznym. Teraz kończy doktorat o wpływie prawa i instytucji UE na bezpieczeństwo rynku gazu w Polsce. Brał udział projekcie badawczym NATO na temat bezpieczeństwa energetycznego. Na Uniwersytecie Warszawskim wykłada politykę klimatyczną Unii Europejskiej oraz regulacje w sektorze energetycznym.

Czyli w odróżnieniu od Twoich ukochanych szurów, Wiech pisze i mówi o tym na czym się zna.

:roberteyeblinking:

Ja chyba nie potrafie w internety tak dobrze jak Ty. Mi ten link nie dziala. Pewnie juz ktos z cohones kupil.

nie zdziwiłbym się, bo choć silnik padnięty, to cena za ambulans z pełnym wyposażeniem to było około 4.8 k dolarów. To wydaje się być atrakcyjnym dealem ;-)

"Antywojenni aktywiści" zatrzymani. Cohones popiera ABW czy aktywistów?

A macierewicza zatrzymali w związku z agenturalnością czy znowu same płotki?

nie zdziwiłbym się, bo choć silnik padnięty, to cena za ambulans z pełnym wyposażeniem to było około 4.8 k dolarów. To wydaje się być atrakcyjnym dealem ;-)

A macierewicza zatrzymali w związku z agenturalnością czy znowu same płotki?

A to agent?

1678996753360.png

To jest smutne. Mogl chociaz powiedziec, ze drozej by nas wyszlo zlomowanie.
naiwny elfiku

Bo pewnie to był fejk
Pewnie w sensie, że to pewne? Masz jakiś debunking na podorędziu, czy wróżysz z kuli?

Wolisz angielskie?

Last edited:
To już zależy jak bardzo wrażliwy jesteś.
Po prostu nie rozumiem znaczenia tego slowa. Nie po raz pierwszy uzywasz go w odniesieniu do mnie. W sensie ruskie to orki, a koalicja antyruska to elfy?
Wszystko!
Tutaj warto byc sprawiedliwym i pochwalic podpisanie umowy. Groty sa atakowane z wieku stron, a kontrakty jednak sa przedluzane. Dla mnie bardzo dobra wiadomosc.

Pewnie w sensie, że to pewne? Masz jakiś debunking na podorędziu, czy wróżysz z kuli?

Wolisz angielskie?
Nie ma dowodów, że wiedzą!

Pytany, jak inaczej zakończyć wojnę, przyznał, że jest to trudne pytanie. — Popieram w pełni Ukrainę, jeśli chodzi o przywrócenie jej pełnej suwerenności i integralności terytorialnej w uznanych międzynarodowo granicach. Długo służyłem na wysokich stanowiskach wojskowych, dlatego nie jestem naiwny. Jestem też realistą, jeśli chodzi o szanse na pełne zwycięstwo Ukrainy — zaznaczył.

I dodał: "czy nam się to podoba, czy nie, rośnie zmęczenie wojną". — Dotyczy to Rosji, dotyczy Ukrainy, jak również wszystkich wspierających ją krajów. Im dłużej ta wojna będzie trwała, tym niższe będzie poparcie dla Ukrainy i tym niższa będzie wola jej kontynuowania. Dlatego uważam, że ten rok będzie mieć decydujące znaczenie — wskazał prezydent Czech.

Pytany o to, z jakim przesłaniem udaje się do Warszawy, odparł: "korzystajmy częściej ze zdrowego rozsądku". — Nie usztywniajmy się w swoich procedurach. Bądźmy bardziej elastyczni i chętniej szukajmy wspólnych rozwiązań w naszych wspólnych interesach. Jest wiele cząstkowych interesów, które czasami uważamy za kluczowe. Ale tak naprawdę lepiej byłoby od czasu do czasu, gdybyśmy poszli na pewne ustępstwa na rzecz większego celu — powiedział prezydent Czech.

Pytany, jak inaczej zakończyć wojnę, przyznał, że jest to trudne pytanie. — Popieram w pełni Ukrainę, jeśli chodzi o przywrócenie jej pełnej suwerenności i integralności terytorialnej w uznanych międzynarodowo granicach. Długo służyłem na wysokich stanowiskach wojskowych, dlatego nie jestem naiwny. Jestem też realistą, jeśli chodzi o szanse na pełne zwycięstwo Ukrainy — zaznaczył.

I dodał: "czy nam się to podoba, czy nie, rośnie zmęczenie wojną". — Dotyczy to Rosji, dotyczy Ukrainy, jak również wszystkich wspierających ją krajów. Im dłużej ta wojna będzie trwała, tym niższe będzie poparcie dla Ukrainy i tym niższa będzie wola jej kontynuowania. Dlatego uważam, że ten rok będzie mieć decydujące znaczenie — wskazał prezydent Czech.

Pytany o to, z jakim przesłaniem udaje się do Warszawy, odparł: "korzystajmy częściej ze zdrowego rozsądku". — Nie usztywniajmy się w swoich procedurach. Bądźmy bardziej elastyczni i chętniej szukajmy wspólnych rozwiązań w naszych wspólnych interesach. Jest wiele cząstkowych interesów, które czasami uważamy za kluczowe. Ale tak naprawdę lepiej byłoby od czasu do czasu, gdybyśmy poszli na pewne ustępstwa na rzecz większego celu — powiedział prezydent Czech.

Nigdy za Czechami specjalnie nie przepadałem. Zawsze dziwiła mnie ta wielka polska miłość do tego kraju i nacji -- bo Czesi naigrywali się z Polaków często i gęsto. Nierzadko wprost w artykułach prasowych, patrząc na nas z góry, wytykając nam przaśność.

Nie zmienia to jednak faktu, że w polityce wykazywali się (i wykazują) daleką idącą pragmatycznością. Czymś co jest podstawą polityki, czego te nasze przepełnione jakimś zidiociałym romantyzmem, i urojonymi pretensjami do mocarstwowości, "elity" nie rozumieją.

I takim właśnie wyrazem pragmatyzmu jest wypowiedź czeskiego prezydenta.

Który tam ekspert szczekał że Polska nie będzie dawać żadnych samolotów?

Pieskow: Wszystkie myśliwce dostarczone Ukrainie zostaną zniszczone

Wszystkie myśliwce dostarczone Ukrainie zostaną zniszczone - przekazał rzecznik prezydenta Federacji Rosyjskiej Dmitrij Pieskow w piątek.

- Dostawa tego sprzętu nie wpłynie na wynik operacji specjalnej, ale przyniesie dodatkowe kłopoty Ukrainie i jej narodowi. W trakcie operacji ten sprzęt zostanie zniszczony - powiedział.

W czwartek prezydent Andrzej Duda zadeklarował, że "w ciągu najbliższych dni" Polska ofiaruje Ukrainie cztery MiGi-29. W piątek informację o przekazaniu 13 myśliwców podał premier Słowacji Eduard Heger.

Back