Konflikt Rosja-Ukraina

Joe Biden powiedział, że jest przeciwny wysyłaniu f16 na Ukrainę, więc temat zamknięty

Andrii Yermak, szef gabinetu Zelenskyego, napisał że "trwają prace nad pozyskaniem myśliwców F-16. Mamy pozytywne sygnały z Polski, która jest gotowa je nam przekazać w porozumieniu z NATO":

Andrii Yermak, szef gabinetu Zelenskyego, napisał że "trwają prace nad pozyskaniem myśliwców F-16. Mamy pozytywne sygnały z Polski, która jest gotowa je nam przekazać w porozumieniu z NATO":

Upaina ważniejsza niż Polskie dzieci.
:roberteyeblinking:

Tak, jak można było się spodziewać, zgniły kompromis już jest solidnie sondowany. Wujek sam nie będzie w nieskończoność lał wody w dziurawe wiadro. Choć zdania w amerykańskim rządzie mają być na ten temat podzielone. Niektórzy chcą dać nauczkę ruskim, zaś inni skupić na chinach.

Jeden amerykańskich z think thanków, który wprost pisze, że długotrwały konflikt uderza w amerykańskie interesy i potrzebny będzie kompromis.

A co stoi czy stało w poprzednich latach, żeby ruskie nas zaatakowały? Jak Ukraina przegra to kacapy do nas wjadą?
Nie wierzysz!? Byli już pod Kijowem przecież :awesome: .

Wyobraźcie sobie, że żyjemy w którejś z alternatywnej rzeczywistości i Ukraina na Nas napada a Niemcy pierdolą u sb, ze Polska walczy za naród niemiecki xDDDD.

Albo rozpierdala mnie to jak Ci politycy piszą
"ukraińcy walczą za Naszą wolność" za jaką kurwa wolność? Polska jest atakowana czy o huj im chodzi?

Image

Skrzypczak załamany. Ukraińcy przegrywają na polu bitwy, ginie ich ogromna ilośc, ruscy odbudowują siły, przedstawili gospodarkę na militarna, produkują, mają sprzęt, a zachodni politycy się przepychają i obiecują zamiast pomagać w taki sposób by zmienić sytuację na froncie.

ej a jak myślicie kto wygra wojnę?
Wielki brat Rosja czy Mniejszy brat Ukraina?
Bo z mediów wiem że i ten i ten podbijają nawzajem stolice i w ogóle dominacja jak u pudzilli

Bo z mediów wiem że i ten i ten podbijają nawzajem stolice i w ogóle dominacja jak u pudzilli
Czeski remis. USA zdecyduje kiedy ta wojna się skończy po stronie ukraińskiej, a rosja będzie musiała przemyśleć czy chce to załatwić pokojowo.

Chociaż sam konflikt na mniejszą skale może się właściwie nie skończyć bo trwa to już pare dobrych lat.

Zwykli ludzie. Zakonczenie wojny bedzie miedzy innymi zbawieniem dla ludzi. W europie srodkowej jak i rosji.

A ktore państwo wygra? Ja tu nie widze takowego zwycięstwa żadnego, Ukraina nie odzyska terenow sprzed 2014 roku, racze straci pomniejsze tereny przez nawiazanie pokoju ktory zarzadzi ameryka no i jest rozjebana, rosja nie osiągnie zalozonych celow, straci mnostwo sprzetu, gospodarczo bardzo podupadla, zostala odizolowana na arenie miedzynarodowej a panstwa obok zaczely sie zbroic.

Nikt tu nie jest wygrany. Chyba ze serio pod koniec nagle cos sie zmieni i jedni sie zlamia calkiem, wtedy bedzie to pyrusowe zwycięstwo

Skrzypczak załamany. Ukraińcy przegrywają na polu bitwy, ginie ich ogromna ilośc, ruscy odbudowują siły, przedstawili gospodarkę na militarna, produkują, mają sprzęt, a zachodni politycy się przepychają i obiecują zamiast pomagać w taki sposób by zmienić sytuację na froncie.

To my następni w kolejce?

Od paru dni nie ma nowych raportów strat. Niby Janovkski ma ograniczony dostęp do internetu ale coś tu śmierdzi i nie są to moje spocone stopy bo właśnie się umyłem.

Od paru dni nie ma nowych raportów strat. Niby Janovkski ma ograniczony dostęp do internetu ale coś tu śmierdzi i nie są to moje spocone stopy bo właśnie się umyłem.
On zawsze jest chory, nie ma neta, ma urlop w momencie kiedy ukry zaczynaja dostawac na dziure. Propaganda mu nie pozwala

Back