Konflikt Rosja-Ukraina

To ze niby normalnie pracuja to nie zachowuja sie jak bydlo?
zapraszam na granice i do sklepów przy granicy a nawet w Zamośćiu

No ja też chodzę do sklepu i widze pełno Ukrainek i jakieś niefajne zachowanie obserwuje raz od dzwonu. I prawie wszyscy z forum to potwierdza, poza jakimiś kumplami i qńmo którzy twierdzą że większość Ukrainek w kolejce do kas robią mityczny rozpierdol, czy inne Słabe, ale oni już udowodniali że kłamią i piszą bzdury. Chcesz powiedziec że Ty z spotkanych Ukrainek w sklepie większość widzisz że robią bydło?
Nie wiem, może sytuacja przy granicy jest wyjątkowa, bo może jest tam więcej zdenerwowanych ludzi świeżo przybyłych, nie mających gdzie się podziać. Dlatego do końca nie neguje tego co piszesz, bo domyślam się że strefa przygraniczna jest wyjątkiem na skalę Polski i dzieją się tam inne rzeczy niż w reszcie kraju.
A jak wygląda to zbydlecenie? Te słynne wyzwiska że nie dostają czegoś za darmo, czy że ekspedientka nie zna ukraińskiego?

Łatwo rozwodnilibyscie Polskę, oj łatwo. Lewackie pranie mózgu o świecie bez narodów, wyzbyciu kultury i tożsamości, o odarciu z tradycji podatny grunt znalazło.

Ty nawet nie wiesz co to naród i kultura, bo pisałeś bzdury w stylu "ci a ci nie są narodem" itp wysrywy, dlatego dupa cicho. Też nawet nie ukrywasz że masz mentalność faszysty i chciałbyś niszczyć i oczyścić kraj z niepoprawnie myślących czy niepolskiej krwi, a coś takiego jest gównem a nie spóscizna naszej długiej, pięknej historii i kultury. Polska prawie nigdy nie była jednonarodowa, dopiero od niedawna jest, dzięki komunistom, i jakoś nigdy się nasza Polskość nie rozwodnila, faszystowski śmieciu dumny z osiągnięć komunistów.
A teraz czujesz tępy chujku wielkie zagrożenie bo kilka procent mieszkańców Polski to nie będą Polacy xd
Czemu teraz miałoby to nam zagrozić, skoro przez tysiące lat dużo większy procent niepolaków nas nierozwodnil? Bo tak komuniści uczuli odpowiedzialni za ten stan rzeczy, czy ONR? A może bandera, on też uczył by państwo było w pełni jednonarodowe.

Już nie wspominam o tym że te nasze tradycje były budowane na bazie także wpływów innych narodów, ale nie wspomnę o tym bo twoje nazistowskie styki się przepala.

Last edited:
Pani w luksusowym autku tankuje i nie płaci i spierdala ze stacji
na pytanie policji no jak ma placic wojna je

Rodziny które zapierdalaja wszystko z darów dla siebie tak ze ludzie chowaja towar zeby dla wszystkic było

Paniuski które zabrane z granicy Wielce obrażone jak to teatru nima blisko?

Na granicy jak szli zdziwko
jak to frytek nie ma?
a tak po za tym Masz narzeczona z upadliny nie bedziesz obiektywny

Rodziny które zapierdalaja wszystko z darów dla siebie tak ze ludzie chowaja towar zeby dla wszystkic było

jak to frytek nie ma?

Bieszczady w okolicach Ustrzyk to już dawno nie Ukraina :)

@szplin

Idź teraz wpierdolic barszcz i popatrzeć na choinkę, zwyczaje które wyszły z Polski na świat, co nie?

Nie, wolałbym podyskutować tu sensownie z kimś, z kim się nie zgadzam.
Jeszcze niedawno to Twoi idole twierdzili, że ruski są fajne i nie ma niczego złego w uzależnieniu się od ich surowców. Dziś szafują nazywaniem Brauna rusofilem. Taki losu chichot.

jak to frytek nie ma?
Oni wszyscy byli zdenerwowani, masz wytlumaczone w poscie wyżej to po co brniesz?

A Ty w jakim mieście mieszkasz?

Serio większość Ukrainek w sklepie jakie spotykasz robią "rozpierdol"? Z czystym sumieniem to potwierdzić?
Mieszkalem w lublinie jeszcze za normalnych czasow, mieszkam teraz w poznaniu. Nie widzi sie codziennie ukrow robiacych rozpierdol.

Idac wasza retoryka to nic nie dowodzi poniewaz w usa tez nie zobaczysz codziennie murzynow robiacych rozpierdol i zarzynajacych ludzi na ulicach a jednak 13% popelnia 50 pare % przestępstw a wiezienia sa wrecz wypelnione czarnymi bracmi, lecz o tym tez sie nie mowi z tego samego powodu jak nie naglasniaja roznych rzeczy teraz o ukrach. Bo poprawnosc polityczna to zwykla kurwa.

Takze nadal nic niczemu nie dowodzi a pozostaje nam sprzeczac sie czy takie sytuacje maja miejsca czy tez nie. Ja np nigdy nie bylem bezposrednim swiadkiem wypadku samochodowego, nie znaczy ze do tego nie dochodzi.

Dla mnie to bezcelowe bo kazdy ma swoje zdanie a w internecie przekonanie kogos do swojego zdania graniczy z cudem ponieważ kazdy moze byc ekspertem od wszystkiego, licza sie tylko szybkie palce i sprawna znajomosc dzialania wyszukiwarki google by wiedziec jakie frazy wpisywac by dostawac najbardziej satysfakcjonujące wyniki.

Dla mnie tez wpuszczanie tylu ukrow to blad bo to nie jest narod ktory chce sie dostosować, to byli sowieci z mentalnoscia sowiecka.

Poznalem wielu przedstawicieli tego narodu, i praktycznie kazdego charakteryzowala pewne negatywne cechy. Co najlepsze bylo to powtarzalne jak z fabryki by wychodzili. Czy wszyscy tacy sa? Zapewne nie. Czy ten fakt w jakis sposob diametralnie zmienia moje zdanie co do przyjmowania mnostwa ukraincow? Nie za bardzo.

Mieszkalem w lublinie jeszcze za normalnych czasow, mieszkam teraz w poznaniu. Nie widzi sie codziennie ukrow robiacych rozpierdol.

Idac wasza retoryka to nic nie dowodzi poniewaz w usa tez nie zobaczysz codziennie murzynow robiacych rozpierdol i zarzynajacych ludzi na ulicach a jednak 13% popelnia 50 pare % przestępstw a wiezienia sa wrecz wypelnione czarnymi bracmi, lecz o tym tez sie nie mowi z tego samego powodu jak nie naglasniaja roznych rzeczy teraz o ukrach. Bo poprawnosc polityczna to zwykla kurwa.

Takze nadal nic niczemu nie dowodzi a pozostaje nam sprzeczac sie czy takie sytuacje maja miejsca czy tez nie.

Dla mnie to bezcelowe bo kazdy ma swoje zdanie a w internecie przekonanie kogos do swojego zdania graniczy z cudem ponieważ kazdy moze byc ekspertem od wszystkiego, licza sie tylko szybkie palce i sprawna znajomosc dzialania wyszukiwarki google by wiedziec jakie frazy wpisywac by dostawac najbardziej satysfakcjonujące wyniki.

Dla mnie tez wpuszczanie tylu ukrow to blad bo to nie jest narod ktory chce sie dostosować, to byli sowieci z mentalnoscia sowiecka.

Poznalem wielu przedstawicieli tego narodu, i praktycznie kazdego charakteryzowala pewne negatywne cechy. Co najlepsze bylo to powtarzalne jak z fabryki by wychodzili. Czy wszyscy tacy sa? Zapewne nie. Czy ten fakt w jakis sposob diametralnie zmienia moje zdanie co do przyjmowania mnostwa ukraincow? Nie za bardzo.

Dalej sprowadza się to do tego że można mówić iż jakaś mniejszość Ukraińców to bydło, a nie odnosić to do całości. I tyle.

Nie jesteśmy kolegami kondonie.

Nie dość że kłamca to jeszcze używasz języka więziennego. Jakbyś był jakaś patologia....bydłem.
W sumie często zauważyłem że ci którzy najbardziej jadą po Ukraińcach używają bydlęcego języka, bronią bydła kibolskiego itd. Więc może ..to wy jesteście tym bydłem? Skoro mówicie jak bydło, klamiecie jak bydło i bronicie bydła?

Hmm

Dalej sprowadza się to do tego że można mówić iż jakaś mniejszość Ukraińców to bydło, a nie odnosić to do całości. I tyle.
Owszem, lecz nigdy nie mozna tłumaczyć jakiegokolwiek odchylenia od normy tym ze byli zdenerwowani bo wojna, bo oni biedni bo im sie nalezy, bo jestesmy im winni, bo trauma, a bo u nich tak jest i co tam jeszcze sie powtarza w tych narracjach tylko od razu ich temperować bez wyrzutów sumienia. Nie można im popuszczać po prostu, jesli sie dostosuja to ok, jeśli nie to granica otwarta. Takie jest moje zdanie.

Owszem, lecz nigdy nie mozna tłumaczyć jakiegokolwiek odchylenia od normy tym ze byli zdenerwowani bo wojna, bo oni biedni bo im sie nalezy, bo jestesmy im winni, bo trauma, a bo u nich tak jest i co tam jeszcze sie powtarza w tych narracjach tylko od razu ich temperować bez wyrzutów sumienia. Nie można im popuszczać po prostu, jesli sie dostosuja to ok, jeśli nie to granica otwarta. Takie jest moje zdanie.

Z tym się zgadzam. W wypowiedzi do Rucha chodziło mi głównie o to, że strefa przygraniczna to jednak wyjątek od reguły z racji specyfiki miejsca.

Jeszcze niedawno to Twoi idole twierdzili, że ruski są fajne i nie ma niczego złego w uzależnieniu się od ich surowców. Dziś szafują nazywaniem Brauna rusofilem. Taki losu chichot.
To są nic nie znaczące, ogólne pierdoły, bo ja nie mam idoli i złudzeń co do polityki. A z tego, że wojna wiele poglądów i wielu polityków zweryfikowała, wyciągnę własne wnioski jak przyjdzie do wyborów.

Wrzuciłem wyżej informacje jak uchodźcy wpływają na naszą ekonomię, są to fakty, dla mnie zaskakujące. Szczególnie w kontekście obaw jakie większość dyskutujących tu przytacza.
Chciałbym kiedyś zobaczyć rachunek zysków i strat wynikających z tej sytuacji, ale zrobiony uczciwie, a nie w celach propagandowych. Może by się okazało (o zgrozo), że ta wojna jest dla nas korzystna? Że Europa straciła złudzenia w stosunku do Rosji, że Rosja będzie teraz słaba i będziemy mieli spokój, że Szwecja i Finlandia mogą wejść do NATO, że w UE mniejsze znaczenie będą mieli Niemcy, że zyskamy demograficznie itd... Znamy z historii wiele krajów, które były beneficjentami wojen, u nas to zjawisko jest bardzo słabo znane i widać, że nie wypada o tym mówić.

Jeszcze niedawno Twój Braun zachęcał do stworzenia ułatwień dla kupowania nieruchomości przez Ukraińców, ale wtedy jeszcze pewnie nie dostawał przelewów z Kremla.

@Halibut 2.0 sytuacje w Warszawie opisałem ci dość dokładnie kmiocie, także skończ pierdolić, bo się tylko pogrążysz próbując się wybielić bajkopisarstwen, że niby ja pisałem, iż większość Ukrainek robi rozpizdziel w kolejkach. Przytocz gamoniu fragment gdzie tak stwierdziłem albo sklej w końcu tą ulaną pizdę farmazonie.

Ale my mówimy o Twoich urojeniach i zakrzywianiu rzeczywistości, naszej historii i kultury która dostosowujesz do swojej banderowskiej mentalności :)
kto jest teraz banderowcem bo juz zaczynam tracić wątek, ukry na foncie w 99% wyznający kult UPA, wieszający wszędzie flagę bandery czy szpilin który wykazuje się ksenofobią i tych ukrów nie chcę? :tellmemore:
Możecie się nie lubić ale nie przenos najgorszych cech grup których bronisz na osoby z którymi sie nie zgadzasz bo tu się zaczyna robić czeski film:lesnarhappy:

@Halibut 2.0 sytuacje w Warszawie opisałem ci dość dokładnie kmiocie, także skończ pierdolić, bo się tylko pogrążysz próbując się wybielić bajkopisarstwen, że niby ja pisałem, iż większość Ukrainek robi rozpizdziel w kolejkach. Przytocz gamoniu fragment gdzie tak stwierdziłem albo sklej w końcu tą ulaną pizdę farmazonie.

A, mieszacie mi się już z ta antyukrainska propaganda. To Ty pisałeś że na każdym rogu ulicy w wawie Ukraińcy stoją i robią rozpierdol? To zwracam honor.

U córki w klasie wojna Białorusinów z Ukraińcami. „Tato, a Nadia namalowała martwego Danila” itd. takie akcje… poza tym spokój.
Wzruszajace...

1672151836180.png

te dzieci nie mialy okazji namalowac rowiesnikow

kto jest teraz banderowcem bo juz zaczynam tracić wątek, ukry na foncie w 99% wyznający kult UPA, wieszający wszędzie flagę bandery czy szpilin który wykazuje się ksenofobią i tych ukrów nie chcę? :tellmemore:
Możecie się nie lubić ale nie przenos najgorszych cech grup których bronisz na osoby z którymi sie nie zgadzasz bo tu się zaczyna robić czeski film:lesnarhappy:
Jak ten idiota nas wyzywał od ruskich trolli i onuc,a pozniej od upowców.
Jego w Choroszczy powinni zamknąć.

Back